• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    VANEK: ja to ale necetl kvuli levicatsvi a politice, ale protoze se mi Egan opravdu libi. Kdybych vyzadoval politiku, ctu si noviny a sociologicky prace, tam je rudejch hodne.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VIR_KENNY: Přečti si cyklus Fall revolution od Kena MacLeoda a to teprve něco uvidíš, je tam jak anarchokomunistická, tak anarchokapitalistická.

    OVERDRIVE: Axiomat. Plus Město permutací.

    AVATAR: Někde se mi válí anglicky Distress, Diaspora a Permutation City bez konce. Lepší to budeš mít v [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ]
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ja vyuzil toho, ze jsem z Brna a tyhle knizky jsem si vsechny sehnal (pac je tu vydali) a to vetsinou co slo i dvakrat, abych mohl pujcovat a tim kazat pravdu i ostatnim.
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    OVERDRIVE: sborník je axiomat, a to s tim schredingerem je Karantena, tu jedinou jsem od nej cet a docela se mi libila, teda dost:) až na nějaky fyzikalni pasaze
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    OVERDRIVE: dekuju, v e-podobe asi nikdo nic, co? :(
    M0RF: konecne!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    AVATAR: http://gregegan.customer.netspace.net.au/
    ale jinak u nas vysla Karantena, Diaspora, Axunomatic [axynomat?] a Uzkost.
    Nevzpomenu si ted, kera je takova ta s vernostnim cipem a sredingerovou kockou, typek dokaze vybart tu z relait kerou chce, nebo tak nejak... tak ta se mi nelibila ale zs jako napadu tam bylo dost.
    Uzkost je velmi velmi zajimava utopie a zaroven distopie, nebo jak se tomu rika. Uzasne, ten clovek se nejen zbavuje stareho extreme ostrou kritikou, ale zaroven vytvari nove a dovadi nove do dusledku az z toho trnou zuby.
    M0RF
    M0RF --- ---
    AVATAR: www.google.com
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    kuci ja nemam gugl, hodte link :D
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    OVERDRIVE: sranda je, ze uzkost je nejlepsi popis anarchisticke spolecnosti fungujici v realu, vsichni ti ostatni filosofove a chytrolini se muzou jit zahrabat..:o)
    )
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    VIR_KENNY: souhlasim Egan je asi nejlepsi co jsem kdy k tematu cetl.
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    VIR_KENNY: hlavne mi prislo ze je nudnej nekde uprostred a na me moc komplikovanje, cet jsem jen karantenu myslim
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    BUGSLE: je to jako zjeveni - vzdycky kdyz jsem docital knihy jako Karantena, Diaspora nebo Uzkost, tak mne vyhodili z kavarny pac jsem juchal a delal za kazdym odstavcem "wouw, juuu, notyvoe" pac Egan je proste machr.
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    VIR_KENNY: ta mi lezi doma a furt ne a ne mit naladu :)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    to ja jsem precetl Diasporu od Egana a tak jsem dosahnul dalsiho levelu..:o) Nejaky Stephensom me uz nezajima
    JANCHOR
    JANCHOR --- ---
    M0RF: "It's hard to imagine your mom running around in Second Life, let alone World of Warcraft." je trochu nestastna veta, kdyz presne tohle uz se davno deje (a ne, nemluvim ted o svejch rodicich).
    M0RF
    M0RF --- ---
    http://money.cnn.com/2006/05/11/technology/business2_futureboy_0511/ Google Virtual World :) kolem a po 2010 se mame na co tesit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    nevim, zda to budete povazovat za CP, ale me to tak atmoskou pripadlo:

    http://blog.knavebrand.com/?month=200604
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    AVATAR: I second that :D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ja bych byl spokojenej za jakejkoli dobrej cp na platne :D
    ICE
    ICE --- ---
    tak tak :) tohle hodit dobre na platno, tak jsem spokojenej.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOBUK: holka pizzu nerozvazi o_O
    ji vezla jen jednou a to kdyz jeji chybou Umi skoncil s pizza carem v bazene a SO to za nej veme, aby se sam velkej boss mafie nemusel omlouvat nakymu blbeckovi, kterymu nedorucili pizzu vcas. Aspon tak si to pamatuju :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam