• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    RANCIDTEKK
    RANCIDTEKK --- ---
    LUKASHIVA: počkej, to byl jenom můj názor a žádným nátlakem ti to nevnucuju. argument s tím, že v roce 1992 to mohlo být jinak příjmám, ale "cyberpunková" hudba jako taková neexistuje. to bych potom mohl říct, že i takoví atari teenage riot jsou cyberpunk.
    jinak historicky to tak bude, to se hádat nechci. J.W. Procházka taky v Tvůrcích času popisoval hudbu ne nepodobně EBM. ale jinak je to přece na každým jak si to přebere, že jo? :D
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    RANCIDTEKK: To ze jsi v roce 2010 "cyberpunkovou hudbu" predstavujes jinak nez by to vnimal nejaky jiny RANCIDTEK v roce 1992 je myslim naprosto pochopitelne.
    Pokud ale tvrdis ze EBM nema s cyberpunkem nic spolecneho, tak jednoduse ignorujes historii, protoze ta spojitost tam proste byla a je. To neni nejaky muj konstrukt, ale holej fakt. To skutecne neni o nazoru ci zamenovani osobniho pohledu za absolutni pravdu, to je jednoduse historicka skutecnost.
    Dukaz v podobe ze pokud napises cp roman, dokazes se EBM vyhnout obloukem, je uplnej nesmysl, nikde nikdo netvrdil ze imaginarni postavy z deje datovaneho do roku 2030 poslouchaji FLA.. Uplne jsi to prevratil. Pod cyberpunkovou hudbou je preci mysleno to, ze charakteristicke neco, co vytvoril treba Stephenson na poli literatury, melo analogii v hudebni sfere prave napriklad v osobnostech Front Line Assembly..

    ICE
    ICE --- ---
    RANCIDTEKK: ad ebm a cp, no "vsecno" to zacalo kraftwerkama. ty znas ne? okouzleni vypocetni technikou v 80tkach, nove zvukove moznosti vazane a zvyraznujici binarni format, nerdish inspirace hitechem vs. vetsinou lowlife interpretu, pohrdani korporatnima autoritama($$$), ja tam vidim hodne RS-232 linku. ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ICE: Blame Obama :))
    ICE
    ICE --- ---
    DRAK: :)) s tim blade runnerem mas pravdu. na last.fm ho mam jako nejposlouchanejsiho umelce(usinaci hudba). bouzel mi kvuli tomu obcas pisou fakt divny lidi, pocitam ze z dobiteho US raje. :]]
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RANCIDTEKK: ja si taky nemyslim, ze by cp muselo nutne byt spojovano s ebm hudbou. Na druhou stranu neco na tom bude.

    kazdopadne stejne zadny ebm nema na vangelise, se muzou jit vsichni jelimani v kozenejch kabatkach klouzat na svejch plynovejch maskach ;)))
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    LUKASHIVA: asi starnem, cece
    RANCIDTEKK
    RANCIDTEKK --- ---
    LUKASHIVA: tak za prvé mi EBM scéna opravdu nic neříká (asi jsem holt jiná generace) a za druhé spojení tohodle stylu s cyberpunkem mi příjde stejnej nesmysl jako to, že by někdo o sobě řikal, že je cyberpunker.
    je to jenom můj názor, když napíšu cyberpunkovej příběh tak postavy nemusí nutně poslouchat nějaký industriální lomoz a nosit černý gestapáky... :D

    jinak ti rád odpovím, soudim podle toho, že kdybych natočil film s touhle tématikou (a to bych se musel hodně snažit aby to nevypadlalo směšně, protože tenhle styl má už dávno za zenitem), tak bych určitě soundtrack nesložil z EBM.
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    ad Kyberpunk.org
    zda se ze Vetvicka vzdal pokus o znovuzrozeni cyberpunku a cely portal pretavil do "novinky a zajimavosti ze sveta vedy a techniky". Inu, proc ne.
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    RANCIDTEKK: Tvoje otazka mi prijde asi tak pripadna jako ptat se jak se prislo na to, ze reggae je puvodem cernosska hudba. Nejradeji bych ti odpovedel otazkou, podle ceho soudis ze nejblizsi neni? :)

    Kdyz tedy prejdu onu nepripadnost a pocit ze nejspis ti EBM scena nic nerika, kdyz klades takovyhle dotaz, zacal bych treba tim, ze historicky EBM vlna casove kopiruje "zlaty vek" cyberpunku jako zanru ( tedy druhou polovinu 80. let a prvni pulku let devadesatych), respektive jeji zrod z luna kanadsky a nemecky industrialni sceny. Pokracoval bych korespondujici estetikou, motivy, i primou citaci temat... Nevim jak lepe dolozit vec naprosto ocividnou. :)
    RANCIDTEKK
    RANCIDTEKK --- ---
    LUKASHIVA: jéje, pan Větvička tu dlouho nebyl. v té době objevil tenhle styl a myslel si, že ho zase vrátí na výsluní. poslední dobou koukám, že psaní cyberpunku už není ani tolik sci - fi jako spíš každodenní realita. ;)

    ad EBM, jak se zrovna přišlo na to, že je to hudba nebližší cyberpunku?? :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SMETI: koukam na Steam za 10€ (proč zrovna na tohle teď nemaj slevy) :X
    jinak co se her týče: dneska sem konečně po půl roce co sem na to ani nešáh, překonal zásek v Syndikátu :))
    SMETI
    SMETI --- ---
    QWWERTY: okamzite si bez nekam koupit jednicku. na grafiku nekoukej a sleduj pribeh
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    QWWERTY: MLASK!

    Jinak Deus-EX doporucuju maximálně. Myslím, že co se týče cyberpunk - like her, s odstupem času rozhodně patří do TOP FIVE. Druhý díl je trochu osekaný co se týče RPG rozměru hraní, vývoj vlastností postavy je zjednodušen díky primárnímu vývoji pro X-BOX, poplatný charakteru her pro tuhle platformu té doby, ale z hlediska story tellingu je to pořád špička.
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    OVERDRIVE: kyberpunk.org existuje uz drahnou dobu, je to takove ditko cloveka jmenem Jiri Vetvicka, hrde se povazujiciho za ceskeho cyberpunkera. Pred par lety jsem se tam regnul a vyplodil nejake blaboly. Nevim jak je na tom Vetvicka ted, ale tenkrat mi prisel ze vic chce nez muze.
    V roce 2006 velebil cyberpunk jako revolucni, novou vec, na pozici verozvesta mel tragicky minimum informaci ktere se snazil sdelit (pamatuju si jeho text o "cyberpunkove hudbe", kde vynasel do nebes par projektu z industrial metalu - o cele EBM scene a elektronice vubec nemel ani poneti, to mi stacilo). Spis cokoliv jineho mi prisel jako nedovzdelanej techno optimista.
    Nevim jak si vede ted, jestli uz zjistil, ze doby kdy cool znamenalo nosit na krku streva kalkulacky, mit mastny haro a kozenej kabat po kolaborantskym dedkovi a paranoiu z pika, jsou asi tak 20 let pryc, ale je to dobrej podnet zkusit kyberpunk.org znovu prolezt..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-deus-ex/100909


    btw z hlediska animace si dovedu představit takle zfilmovanou spoust cp (!=cp) filmů a asi by mi to bylo i sympatičtější než kombinace hranej film+triky

    jinak DeusEx sem nehrál takže hodnocení je na vás
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    vsecko odtud, nema to podtext z me strany, nasel jsem nahodne, kdyz jsem hledal nejake informace o necem uplne jinem, tak tedy link jen ze slusnosti, ani jsem to necetl: http://gailscottwhite.com/NewMediaPerformance.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam