Inception
je IMHO naprosto plitka picovina, kde jsou vsechny ty naznaky drazdivost, jak spravne podotyka Lukashiva, ale jsou naprosto prazdne. Neni potreba nad nicim uvazovat. Dejove linie nejsou nijak slozite, pochopi to moje babicka ne tak postmoderni intos. Dej je linearni jen na pozadi se stridaji ruzne klulisy. Nadeje na neco zajimaveho zmizela, kdyz jsem musel celou dobu trpet nezajimave a dementni dialogy, kterym chybely pointy a menily se v plane tlachani.
Predstavoval jsem si Ubik nebo Tri stigmata Palmera Eldridge, ale bohuze se to zvrhlo v to, ze narozdil od techto uzasnych hardcoru, nebylo proste na pozadi nic duleziteho.
Napriklad v Ubikovy se odehrava nekolik desitek pribehu, ktere vlastne vsechny provazane skryvaji obrovsky silne pozadi. Co skryvalo za Inception?
Prosta touha dostat se za deckama. Tatinek je vrah. To jako furt spime? Rozhod jsem se kacu roztocit a i kdyz vim, ze se bude tocit porad, stejne uz je mi to jedno, uz nejsem ochotnej resit co je realita a je mi to hjedno, chci svuj svet hypnotik.
Oh jak objevne
Interception je povrchni blabol pro pseudointelektualskou pakaz, ktera si kupuje Neuromancera protoze je to in a psiou o nem v casopisech a maj samo nejlepsi aplikacky pro sveho nalesteneho iFouna.
Tedy:
- plitkost
- lechtiva senzacnost
- linearnost deju
- porad rikaj kdo je vrahem, at uz je to postak nebo zahradnik [He strili po nas ochrank. Aha, takze nad tim uz taky nemusim premyset... nejakej dalsi zbytecnej napad?]
+ poprve uvidite prestrelku na lyzich
+ prej je to vizualne hezky - ja mam radej matrix jednicu
2/10