• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    „V budoucnu můžeme být schopni zapojit přímo do mozku nové datové toky, jako infračervené nebo ultrafialové vidění, nebo dokonce data o počasí či z akciové burzy. Mozek bude ze začátku zápasit, aby data absorboval, ale nakonec se naučí jejich jazyku. Budeme schopní přidávat nové funkce a vznikne Mozek verze 2.0.“

    Dva slepí muži opět vidí díky očnímu implantátu | VTM.cz
    http://vtm.zive.cz/dva-slepi-muzi-opet-vidi-diky-ocnimu-implantatu

    LOLIRAPE
    LOLIRAPE --- ---
    LAIRELOSSE: prej, apple powerbook 100 - highly portable for jacking into anywhere...

    ty 80/90 byly krásný časy.
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    New details for Blade Runner sequel | TotalFilm.com
    http://www.totalfilm.com/news/new-details-for-blade-runner-sequel
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    PANTARIL: Je to velmi obsáhlé téma a tenhle klub pro to není určený, ale myslím si, že rozhodně budou eskalovat současné problémy, které nikdo v zásadě neřeší. Naše civilizace je cca posledních 200 let postavená na fosilních palivech - ta v daném horizontu dle všeho dojdou, respektive budou jejich zbytky tak drahé, že si je nebudeme moci dovolit. I kdyby ovšem byla nahrazena nějakým zázračným novým zdrojem energie jako třeba termonukleární fůzí, myslím, že to situaci jenom zhorší. Současný způsob exploatace přírodních zdrojů je naprosto neudržitelný, nehledě na to, že v dané době bude na Zemi na krásně o polovinu víc lídí atd. Nechci malovat čerta na zeď, ale žijeme na dluh a podle mě se blíží čas, kdy se to zlomí. Rád bych se mýlil, ale podle mě to bude ještě za mého života.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    LAIRELOSSE: Co myslis, ze se za 30 let s lidstvem stane? Ja to video beru jako vizi, jak by to mohlo vypadat pokud by lidstvo chtelo a investovalo tomu odpovidajici mnozstvi prostredku do vedy a vyzkumu. Zaroven si myslim, ze se ta vize neuskutecni, protoze lidstvo radeji investuje do valek, bankeru, politiku, zabavy atd.

    Libi se mi i puvodni komentar, co k tomu videu na Google+ postnul Koen De Paus


    "Prediction is very difficult, especially if it's about the future." -Niels Bohr

    The following video represents a kurzweilian view of the singularity and makes some predictions that sound laughably optimistic but it does a good job at portraying the kind of disruption that might occur in the long run.

    "Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future." -John F. Kennedy

    Something tells me that Kurzweil himself just throws 2045 out there to try and create a self fulfilling prophecy similar to Moore's Law. We are part of the system we are trying to predict and the act of predicting, changes the system. By putting it out there you are setting up a goal for mankind. You can compare this to the financial markets and Greece's current situations; Everyone predicting that Greece will go under makes it harder for Greece to borrow money and thus these predictions create a self reenforcing feedback loop that makes sure Greece will go under.

    "The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams." -Eleanor Roosevelt
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    Upřímně si ani nejsem jistý, jestli má lidstvo před sebou těch 30 let... natož, že to tady bude vypadat nějak takhle. Pokud to má sloužit jako optimistická propaganda a reklama na jejich projekt, tak to chápu. Pokud jako seriózní presentace predikce budoucího vývoje, je to imho úplný blábol.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    Jak by se lidstvo v pristim pulstoleti mohlo vyvijet. Podle me dost optimisticke ale maji pravdu v tom, ze spolecnost bude muset nektere veci ve svetle novych technologii zasadne prehodnotit:)

    2045: A New Era for Humanity - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=01hbkh4hXEk
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Naděje pro nevidomé: Muži vrátilo zrak bionické oko - tn.cz
    http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/nadeje-pro-nevidome-muzi-vratilo-zrak-bionicke-oko.html
    BARD
    BARD --- ---
    VANEK: #lol
    VANEK
    VANEK --- ---
    BARD: Not in so many words (but on so many levels).
    KLASMEN
    KLASMEN --- ---
    BARD
    BARD --- ---
    VANEK: "když se otázka crowdsourcuje pár náhodným cizincům na semisociálním serveru, musí to z podstaty být lepší než (chraňbože) něco definovat na vlastní zodpovědnost." to jsem nekde rekl, Jene?
    LDS
    LDS --- ---
    VANEK
    VANEK --- ---
    INFERNO_ON_LINE: Tohle Josefa taky dobře reprezentuje: když se otázka crowdsourcuje pár náhodným cizincům na semisociálním serveru, musí to z podstaty být lepší než (chraňbože) něco definovat na vlastní zodpovědnost.
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    AXTHEB: :-)
    MASCHA_DUDU
    MASCHA_DUDU --- ---
    INFERNO_ON_LINE: Myslím ale, že jsme se pochopili. A děkuju za námitku, cvičím se na obhajobu :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    AXTHEB: tak jasne, to jsem tez nasel :-) ale osobne neznam, nic jsem od nej necetl a tak...


    MASCHA_DUDU: tys z toho meho textu vynechala to zasadni, totiz slovo "objektivnich" :-) ale uz toho nechme, nepatri to sem; drzim palce, jsem zvedav, co z toho nakonec vyleze
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam