• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MAGELLAN: otazkou je, jak prave napsat to pokracovani
    osobne mi prijde, ze post-cyberpunk a neco co by pokracovalo ty "bleeding edge" vize, uz pred tim docela pokryla tradicni sci-fi
    pak me jeste napada, ze predavani abstraktnejsich konceptu (napr. virtualizovany vedomi -> distribuovany vedomi v botnetu napric galaxii), nebude uplne easy na interpretaci v ramci knizky a psanyho textu

    DRAGON: v 80's to jeste nebyly ty globalni dystopicky megakorporace jako dneska (viz napr. pozice Google v dnesni siti a to ze nektery statni instituce zavisi na jejich sluzbach)
    DRAGON: augmentace se imho posunula neskutecne dopredu (shrnuti pro Neuralink), .. jasne, porad to neni seamless bionanotech, ale ten pokrok je neskutecny
    DRAGON: btw na tohle si stezuji lidi co delaji AI - ze kazdy prulom v AI, nekdo hned shodi ve smyslu "to ale jeste neni dost AI, jenom lepsi alogritmy"
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DZODZO: promin, ale to s tebou teda nesouhlasim. Hacking a korporace tu byly i v dobe, kdy ty knihy vznikaly, ale tys to napsal tak, ze si myslis, ze v dnesni dobe uz cyberpunk neni fikce, ale stava se realitou. A to si nemyslim. Protoze pro me cyberpunk je prevazne o augmentaci tela a ducha, vnoreni se do site a ovlivnovani sveta zkrze interface. A to se imho vubec jeste nedeje, jen nejake super drobne nic nerikajici fragmenty, ktere mozna davaji nahlednout, jak to jednou bude, ale rozhodne to neni nic, co je real shit.
    I to tvoje video neni zadna augmentace, to je spis pokus o to, jak mit, ne moc kvalitne, svou ztracenou ruku zpet.

    jen muj pohled na vec ;)
    MAGELLAN
    MAGELLAN --- ---
    Děkuji za tipy. Nečekám (a ani nechci :) kopii Neuromancera, ale posun dál. Co bylo naprosté scifi v osmdesátkách a Gibson geniálně předpověděl a hlavně popsal, musí mít přeci další pokračování. Jen mi příjde, že aktuálně se vydává "bezpečný" mainstream a gibsonovské vize nejsou u vydavatelů in, i když je určitě někdo píše. Přál bych si něco jako Schismatrix Plus v2 s myšlenkami daleko do budoucna.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nemozes to vztahovat na konkretne dielo, ale hackovanie a megakorporacie tu mame uz dnes
    pre mna je napriklad cyberpunk aj to, ze mam zoperovany zrak, ked som tam lezal na stole a dival sa ako mi v priebehu par sekund laser vyrobi flap, ktory sa odklopi a druhy laser pod nim skoriguje rohovku a po priklopeni som videl ostro, tak ver ze mi tych 15 minut pripadalo ako na klinike v chiba city... a to je iba zaciatok, uz sa objavuju aj implantaty celych koncatin aj ked pravda este nefunguju 100%

    prosthetic arm fail
    https://www.youtube.com/watch?v=4QSiPy_Rwyg
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DZODZO: dokazes vypsat veci, ktery napriklad v Neuromancerovi (at to vezmem pekne od podlahy) jsou v dnesni dobe realna vec? Nemyslim Sit, coby Internet, imho sit v neuromancerovi nejsou to same co internet. Diky
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DZODZO: kdyz to bylo meziplanetarni, tak se tomu driv (1985) rikalo proste sci-fi :D
    Schismatrix Plus - Bruce Sterling | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/schismatrix-plus-9993
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TACHIKOMA: tak isto sa stale najdu este temy nepokryte sucasnymi technologiami, napr. medziplanetarny cyberpunk o zlych korporaciach taziacich na marse... taky total recall ale s implantatmi a hackovanim mozku :)
    TONAL
    TONAL --- ---
    Charles Stross - Accelerando
    Accelerando - Charles Stross | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/accelerando-22926
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MAGELLAN: Veverka & Hetesa, kdyz se podivame k nam?
    http://www.veverka.us/ - Adapt
    Sítě, kanály a stoky --- LEGIE - databáze knih Fantasy a Sci-Fi
    https://www.legie.info/kniha/3106-veverka-hetesa-site-kanaly-a-stoky
    Láska až za hrob - Petr Heteša | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/laska-az-za-hrob-6786
    TACHIKOMA
    TACHIKOMA --- ---
    DZODZO: Vznikne něco jako postcyberpunk? :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    dnes uz sa tazko doporucuje cyberpunkova cetba ked vacsinu tych pribehov si clovek precita vo vedeckych zurnaloch ako sa to postupne meni z fikcie na realitu :)
    MAGELLAN
    MAGELLAN --- ---
    Doporučíte, prosím, tématickou četbu? Gibsona mám projetého tam i zpět včetně souborů povídek, to samé s dalšími klasikami - Sterling, Stephenson, Williams, Courtenay, Dick, Lukjanenko. A nějak se mi nechce věřit, že to už bude všechno :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    INF1466:
    Sheeeeeeeiiiiit
    TACHIKOMA
    TACHIKOMA --- ---
    A pro Linuxáky určitě skvělá zpráva!
    Původní System Shock je možné hrát i na Linuxu - Root.cz
    https://www.root.cz/...ck-je-mozne-hrat-i-na-linuxu/?utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
    TACHIKOMA
    TACHIKOMA --- ---
    Těším se jako babka na důchod i na toto:
    Ghost in the Shell 1.5: Human-error processor
    http://www.crew.cz/pripravujeme-detail.php?id=964
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    INF1466: jeste, ze to ma v nazvu rovnou rok vydani
    INF1466
    INF1466 --- ---
    TACHIKOMA: jj dávám pro ty co pravidelně nesledují NEXTGEN audítko, o tohle by byla škoda přijít :)
    TACHIKOMA
    TACHIKOMA --- ---
    Na to se těším jak babka na důchod, offtopic to určitě není. :-)
    INF1466
    INF1466 --- ---
    mozna trochu ot ale ne uplny :)
    Cyberpunk 2077 – official E3 2018 trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=8X2kIfS6fb8
    CRS
    CRS --- ---
    rok 2000 z pohledu 70tek (možná 80tek)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam