Jeje ve vedlejsim auditu se paralelne resi CP filmy a zase zaznela hlaska “u cyberpunku zalezi, jak nastavis hranice”... takze zas definice cyberpunku. Kdyz se pak clovek podiva na Zrcadlovky, tu antologii, tak zadne hranice nejsou.
Jinak lezi mi tady Rudy Rucker & Bruce Sterling : Transreal Cyberpunk;
Jsou to povidky tak pocitam z konce 70. a pocatku 80.; nektery jsou hodne studenovalecny, jiny jsou jen ulet. Docela to jde cist. Maj to na BookDepozitory, coz je mmchodem takovej “Britskej Kosmas”, kterej posila postovnym zdarma (kazda knizka prijde zvlast i pri vesti objednavce, a asi to nechodi Ceskou Postou, pac ta nedela to, ze mi balik pristane v obdobi destu uprostred zahrady)....
Jinak Stearlingovo HardSf/Cyberpunk mam asi nejradej, veci typu Tvarni a Mechaniste (Vidim to jinak, Schyzmatrix)... fakt dobry. K tomu se mi jeste dari napadovat Accelerando, ktere ma obdobny post-lidsky nadech syngularity i takovou tu Verneovskou jasnozrivost.
Tak me napada, ze z HardSf a cyberunku rozhodne nejde nezminit Greg Egan : permutation city o digitalnich squatterech a vynechavani/zpomalovani casu, to je rozhodne cyberpunk jak noha; ale i veci, kde resi svet, ve kterem se vedci seberou a ukradnou korporacim svuj vyzkum, daj to do sluzeb Mex drogovych kartelu a postavi si vedou modifikovanou nedobytnou dzungli...
Egan je hodne hardcore, uz by moh vydat neco dalsiho.
Doporucte, co vas tak napada z zanru apo/post apo/hard sf/cyberpunk, nebo nejaky hodne ustreleny sf-f veci typu Ruze pro Algernon potazmo ta Babylonska knihovna... ctu i Eng, vicemene normalne, takze i veci, co nejsou prelozeny...