• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    AVATAR: Jak rikam prijela zasahovka, s ostrejma. Kolega dostal pazbou brokady za neopatrnej pohyb. Nic nam nenaparili. Ale mohli, treba verejny ohrozeni. Taky to bylo pred 9/11. A ne az tak casto se tahaly opravdovy zbrane. Po strilecce v nemocnici v Methan City uz bych gewehr netahal na svetlo vubec.
    Mam v korporatnim teamu Tier2 kluka, kerej je jako *Nix admin nejmin schopnej a nejmin ochotnej se ucit, po 4 letech u konzole furt nechape, ze commandy si nemuze zkouset na produkci a nevi co je SAN a NAS (pak je samo jeste semanticky prohledavatelna zaloha NSA)... kazdopadne ssebou taka CZ Shadow 3, pac tvrdi, ze kdyz by prisli imigranti a zacali strilet nekde v Methan City, byl by on ten hrdina, co by to vyresil.
    Obcas mam dojem, ze takovych lidi se bojim, uz proto, ze nosim jen nuz a boxer ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nekdo predelal Quarantine a Road Warrior, zda se... jeden cas to byly moje oblibeny gamesky.

    Kemo is nice city to visit.


    The Flying Taxi Game 'Collateral' Let Me Live In 'The Fifth Element' | Inverse
    https://www.inverse.com/...le/12001-the-flying-taxi-game-collateral-let-me-live-in-the-fifth-element
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AVATAR: ale hudba je to hezka, to souhlasim:)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DRAGON: ok :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AVATAR: tak v nem teda to cp 'neco' vubec necitim
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    serial watchmen ma uzasny ost. Samotnej seros CP neni, ale ten soundtrack tezce!

    k poslechu je to na youtube, ofc.
    TONAL
    TONAL --- ---
    OVERDRIVE: posunulo se to asi tak někam sem - https://www.mindmeister.com/359868226/why-nootropics?fullscreen=1
    :)
    což je jen navíc copypasta z toho nootropik auditka tady na nyxu... nicméně by to pro tebe mohla být určitá odpověď
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    OVERDRIVE: Já je zbožňuju

    https://www.cnbc.com/2018/11/29/mcdonalds-touchscreen-kiosks-in-uk-contain-traces-of-feces.html

    A study by U.K. newspaper Metro found gut and fecal bacteria on touchscreens in all of the chain’s restaurants it surveyed. It took samples from the screens in eight branches and found that they contained coliform bacteria, a group of microorganisms found in people’s intestines as well as in soil and on plants.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jak vám s nedostatkem zaměstnanců pomohlo zavedení digitálních kiosků?

    Upřímně řečeno, nesouvisí to spolu. Vím, že z pohledu zákazníka to tak může vypadat, ale nebyl to jejich primárně účel. Udělali jsme to jako součást naší strategie, kterou jsme začali před dvěma lety, když jsme začali s remodelingem prodejen. Je to kompletně nový servis.

    Zákazníci přijímají kiosky velmi rychle, což nás mile překvapilo. V současnosti udělají více než 15 procent všech objednávek přes kiosky. Je to pro nás nástroj budoucnosti. Je to místo, kde si zákazníci mohou objednat, děti si na tom mohou hrát a myslím, že je velmi atraktivní i pro teenagery. Kiosek bude důležitý pro tvorbu burgeru na míru, což nyní umožňujeme v 11 našich restauracích. Míříme i dál, chceme, aby v budoucnu například rozpoznal zákazníka a nabídl mu jeho oblíbené produkty, možnost získat věrnostní body…


    https://zpravy.aktualne.cz/...u-stolu-kupony-na-miru-a-mozna-dal/r~9fd6c0180a8011e89efbac1f6b220ee8/

    ——

    Taky vas napada Minority Report?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---

    https://lainzine.neocities.org

    About the Lainzine
    so what is this thing?

    the Lainzine is a free, not-for-profit zine created (largely) by / for fans of the late-90s anime Serial Experiments Lain and the many relevant communities, websites, and dusty art-projects it has inspired over the last decades. topics covered include "digital life", the intersection of art and computers, cyberpunk themes, programming and opsec, pseudo-religious technobabble, and whatever else people feel like sharing, all presented in a lain-inspired aesthetique format.

    i see you, you see me
    https://lainzine.org/about.html
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    AVATAR: Ale napadá mě udělat ten LARP víc hackerskej, to by možná dávalo smysl :) To by mohla být zábavná i příprava
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Subserial Network: A multi-window video game experience for organics
    https://aether.in.net/subserial/

    Subserial Network: The Science-Fiction masterpiece hidden in the June Humble Bundle. Can we have a discussion about it? : Games
    https://www.reddit.com/r/Games/comments/8vez8t/subserial_network_the_sciencefiction_masterpiece/

    This is the only Humble Original I've played through to completion (that's longer than ten minutes). Fantastic...thing, it's basically a giant infodump where you piece together the story while fielding additional information from the fake network's denizens.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ATOMSK: tak on je prestupek chodit s odhalenou zbrani po meste, takze by brzo prijeli policajti :)
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    OVERDRIVE: Já si neumím představit městský LARP byť s airsoftkama, protože terorismus atd. Lidi se po střelbě v ostravské nemocnici budou bát a nebudou řešit, že to není ostrá ale kuličkovka. Jestli něco ve městě, tak jedině bez zbraní a to není úplně ono.

    OVERDRIVE: nerozumím otázce, na co se ptáš?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Predpokladam, ze dik Altered Carbon si tady vetsina precetla celou Pujcovnu Masa. Ktera knizka se vam libila vic, a proc? Me se libily vsechny, ac nezboznuju anglicke commieas a americke liberaly, jeho filosofie a poetika mi zavani libertarianismem (proc u nas jsou vsichni anarchisti vlastne stalinisti, co je nekdo suka do prdele tyckou od vlajky, to jsem jeste nepochopil)... kazdopadne pujcovny masa mi pripadly hodnotne, od noirokvy, pres military sf-f az po manifest.

    Kazdopadne Varianta 13, prelozena tak, ze clip prekladal autor jako klipsnu, misto zasobniku, a kokejsn se sam preklada jako kavkazan, ... ma neco do sebe. Pujcovna masa to neni, ale.

    Mmchodem: v konich jsou HROZNY PRACHY, a je uplne normalni, ze luxusni kusy se klonuji, uz treba tak 10 let. Zadna etika a estetika, proste biowngineering a fabriky.

    Zajimave je, ze zadny klon, co jich vzniklo, nema pozitivni vlastnosti rodice. Docela o tom ctu, a je to fascinujici. Doporucuju pozornosti, zvlast ve spojeni s...


    Morgan Richard K - Varianta 13 - Morgan Richard K.mobi | Ulož.to
    https://uloz.to/file/sF2LAdmPQM0x/morgan-richard-k-varianta-13-morgan-richard-k-mobi
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    AVATAR: Vim o nem, dobonce je mam i booknuty, asi. Ale predpokladam, ze Oficialni Audit Cyberpunkeru (asi ten subtitle vratim nafurt, je dobrej), tak bude dobrej meta-space, na takovej dotaz.


    Stejne me to furt tesi a prekvapuje, ze Cyberpunk je jedna z nejzivejsich komunit na jakemkoliv komunikacnim mediu, od irc az po facebook.

    Jen neni (u nas) moc zivy IRL, ale to je asi problem virtualizace lidi. Muj hackerspace ma 2000 lidi, co jej “maji booknuty” a jsem rad, ze fyzicky prijde obcas 5 lidi.

    Maso uz dnes nikoho nezajima, na demonstrace uz se moc nechodi? Mozna jsem jen stary, ale kdyz Ostravaci jedou na Letnou a jen z jednoho duvodu, hraju si v kapse s vystrelovakem, otvira se a zavira, jak drapky kocky.

    Kazdopadne dobry, ze cyberia a TAZ porad drzi. Rozprostrenost, ktera prisla po Ruskym agentu Snowdenovi, neni uplne cool, zas je to demokratictejsi a vic chaos. No co uz.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    OVERDRIVE: je tu na to samostatne auditko nekde. Ale ja uz ho unbooknul, bylo to chciply.

    tusim id Cytron se tomu venovalo i dost experimentalne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Btw, jeste jedno tema, co me zajima: nootropika.
    Je jasne, ze celou komunitou prosel speed, piko, kedra, tripy, ketamin a vubec vsechno, co obcas je jen shluk pismen a cisel, bez poulicniho nazvu.
    Ale v 90. se docela resily designer drugs. Konecne Quarantine byla zalozena na tom, ze celemu mestu jebne po hyderginu, kterej nejak nesed.
    Vassopressin, piracetam,... sporne ucinky.
    Oxytocin pro pobaveni s damou.

    Posunulo se tohle nejak? Ucastnite se jeste nekdo tehle chemicke jizdy?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Btw, pokud by nekdo mel nejakej server plnej materialu k nejakymu cp larpu, co uz se treba i stal, rad bych se podival. Zajimalo by me, jak vypada organizace a navrhy situaci od lidi, kteri to delaj ve mestech, kde jsou vic jak 4 hraci.
    Zajimalo by me, jak moc hrajete mezi civilisty.
    Me se treba libilo hodne, tlacit i na ozbrojene postavy tim, ze tahat bouchacku pri unosu pana s kufrikem, v tramvaji, je proste sebevrazda. Ale chce to dobry hrace, kterejch neni nikdy dost, jinak se to muze dost posrat. (V Olomouci jse blahe pameti 2002, kdyz prosel okolo airsoft, narazili na zasahovku. Piknik v parku s rozborkou zbrani, no, nebyl uplne dobrej napad.)

    Scena, kdy jeden team sedi v hospode, ceka na akci, a adrenalin se mycha s alkoholem. Nekteri jsou ozbrojeni. A v rohu hospody zacvrlika v zahradni-arabske kleci andulka, to taky nebylo uplne pleasant. :7
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SWIST: dobry vedet. Platforma neni zas az tak dulezita. Sice nevlastnim zadny stroj s Windows uz 20let, ale kdyz jej budu potrebovat, poridim si jej... asi tak.

    Jsem dost dislokovany, pac Methan City, ale nechal bych se minimalne na nejakou akci pozvat. Larp by treba libil, samo kdyztak pomuzu, jak bude mozne.

    V pravde jsem larp hral 2x a 2x organizoval, ale jsem ex gamemaster Shadowrunu, a to od r 1995 ;)

    Z cyberpunku me bavi vic noir a urbex + intelektualni presahy do ne-sf kultur, Mad Max me nikdy moc nebral, nicmene jezdecky boty s kovovou spickou (ve kterych opravdu jezdim kone), sestiranak/uzzi + hacknuty hardware, rozlozeny po kapsach, to me bavi, a pozvolna prisel cas na to, abych ovladnul drony (i kdyz tam rozhodne nemam A++ hodnoceni).

    Teda spis kazdodenni cyberpunk, nez moc stylizace. Zas jako ve 40porad nosim ciro, a pracuju jako korporatni hacker (wage slave decker).

    Tak, kdyz bych se hodil, muzu nekam prijet.

    Tesi me.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam