• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Deep fakes


    Počítač malířem i scenáristou. Potřebujeme ještě umělce? - Děrné štítky | Podcast on Spotify
    https://open.spotify.com/...ontext=spotify%3Ashow%3A0iBjywqUAM1cugRqOnEMnk&si=wPqhY-kRQ6CaLwtHgxqTgA
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mist, kde je na internetu sex stale Vitany je cim dal min... mel jsem ten problem uz pred 10 lety


    Ashley - Verizon - tumbler - apple a Bruce Sterlinge, plus dalsi, o sexu na netu

    A Twitter je vicemene furt kamos
    Je internet konzervativnější? Zákaz nahoty na Tumblru omezuje prostor menšinové sexualitě - Děrné štítky | Podcast on Spotify
    https://open.spotify.com/episode/5XATt7McDDn66V32HzL2ZO?si=l9inon4gSHyLh_M1Dw50hw

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    K problematice nakupovani doporucuji Fraviuv manual k zotrocovani spotrebitele

    http://www.darkridge.com/~jpr5/mirror/fravia.org/slaves.htm

    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    V souvislosti s Covid-19 - před pár měsíci jsem našel film Contagion a mohu doporučit
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    https://taz0.org/bitstream

    Cypherpunkovy stream o Second Realmech a Dropgangech.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HL2 mě před lety minul (nebyl čas), ale před +-rokem jsem si jej užil možná víc než ve své době DeusEx
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE:
    Attention, ground units - anti-citizen reported in this community. Code: lock, cauterize, stabilize.
    MBR
    MBR --- ---
    ATOMSK: super, sleduju to uz dlouho, ale nechtelo se mi to stahovat. dik
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    Procvičoval jsem si svoje NodeJS-fu a vylezlo z toho kompletních šest kapitol webcomicu Drugs & Wires. Comics se odehrává v roce 1995 ve fiktivní zemi východního bloku. Je to sequel psychedelického Dreamspace

    Webshare.cz - moderní úložiště pro Vaše data
    https://webshare.cz/#/file/6yd6if55y5/drugs-and-wires-complete-cbr
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SONNY1344: Dekovala! Zkusim dohledat dalsi, az se vylezim z ceskeho koruna-viru.

    Vcera v nejakem podcastu, tusim Svet ve 20 min (chtelo by to nejaky system, jak na SoundCloudu, kde muzes podcastu pridavat metadata v case... je moza asi i mozne, CRo bude na SoundCloudu, mozna...)
    Kazdopadne rikali, ze ve Wu-chan letaji drony, meri lidem teplotu (taky si predstavujete 30m satelit do prdele? ;).... pokud ma clovek vic jak 37,3*C nuti jej to jit na testy (taky si predstavujete catle-prod a brokovnici?).
    Taky drony koukaji, zda mas rousku, a kdyz ne... catle prod a srnci brok


    To uz je FAKT hodne. Tech sourcebooku proriggera, kde drony byly fakt ve mese vsudypritomne a delali cokoliv, a patrili komukoliv, a vzdycky obsahovaly kameru a mikrofon, tech jsem se vzdycky intuitivne bal, pac takovy svet byl VELMI obtizne hratelny bez hackeru a emp pulzu, a to neni level, kterej da prumernej obcan - ever.
    Vsemocne drony - vsude! Ugh!
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    OVERDRIVE: shodou okolnosti jsem narazil na clanek o socialnim kreditu na sinopsis (kde taky jinde)
    Čínský systém sociálního kreditu jede. "Hříšníci" hůře hledají partnera i práci - Sinopsis
    https://sinopsis.cz/cinsky-system-socialniho-kreditu-jede-hrisnici-hure-hledaji-partnera-i-praci/

    Long story short, zatim jen experimentuji, ale článek je rok stary
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KID_MCHUTT: jinak tady je k tomu mapka - https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 - jak kolega poznamenal, už to překonalo SARS, další meta je EBOLA (stejné typy viru), pak teda dlouho nic a pak klasická běžná chřipka, na kterou ročně umírají desítky až stovky tisíc lidí...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Nepamatujete si nahodou nekdo aferu, ke ktere uz nemam v hlave dost metadat, ale vicemene slo o statni zakazky na atomove elektrarny, tusim ve Francii. Lide, kteri domlouvali parametry a ceny byli sledovani protistranou, ktera si poridila nekoho, kdo umel odezyrat ze rtu a pak podstrelil cenu.
    Kez bych mel nekdy skupinu Shadowrunneru, ktera by takhle elegantne resila runy, driv, nez hmatns po zbranich.
    Kazdopadne furt jeste misto policajtu nemame na ulicich ozbrojene drony. Pamatuju si nejake sourcebooky (nejake zaplavene oblasti), kde bylo kamerove pokryti zony vicemene duvodem k poulicnim valkam, pac se na to dalo sazet. Takova reality show. Taky se tam resilo, ze pred drony a sledovackou se bez hackera nemas sanci schovat ani na par minut.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Podle me teda Seznam vari z vody, jak je ten clanek napsany, kazdopadne kamerovy system je vzdycky prilezitost k Big Brother ... takze to i muze davat smysl. Viz me predchozi prispevky...

    Zas jako nechci tu z toho delat “big brother audit”, takovych je na nyxu dost, ale tak nejak to pekne pasuje k tomu nasazovani neuralek, ktere vyrabeji sponky. Taky me bavi predstava, ze treba hax0r najaty pojistovnou, bude dolovat data z projektu typu IZIP (tedy centralni registr zdravotniho stavu), nebo treba soucasti nejake hybridni valky bude hacknuti systemu dalnicnich znamek: https://www.seznamzpravy.cz/...ny-sledovaci-system-87866?seq-no=1&dop-ab-variant=&source=clanky-home
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ten text, co linkoval SpeCZ je fakt dobry... (jeste jednou, ted primy link: https://sinopsis.cz/...onavirus-mezi-radky-co-rika-nakaza-o-cine-a-jejim-vlivu-na-svetovou-politiku/ )




    V posledních hodinách tato organizace na Twitteru zablokovala účty, které její krok kritizovaly, a to včetně účtů předních odborníků a analytiků. ICAO zároveň na svém Twitteru zveřejnila varování ohledně publikování „irelevantního, kompromitujícího a urážlivého materiálu“ v evidentní narážce na právě probíhající bouřlivé debaty. Později vyšlo najevo, že správcem účtu ICAO je bývalý čínský úředník. Blokování účtů na Twitteru dokládá zvyšující se neprůhlednost mezinárodních organizací, v nichž přebírají důležité funkce čínští úředníci.



    Tohle mi asociovalo kapitoly z Tenenbaumovy knihy o Izraeli (Chytte toho zida), kdy rozebira, ze Cerveny Kriz, ktery doporucuje a tvori nektere rezoluce OSN, ma naprosto netransparentni veleni. Vubec neni jasne, kdo za Cervenym Krizem stoji a odmitaji na to odpovedet.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: zajimave, znam z tohohle auditu tak 30id osobne a vim, ze pokud by byli uprimni, mela by hlasovat i pro extremejsi varianty, ale tesi mne, ze “tvrde drogy” typu piko a ejdz, nejsou nijak v kurzu. To je dobre. Pac sice mam nejakou svou teorii, k cynicke hlasce “tvrdy drogy brousi charakter”, jen si nemyslim, ze vzdycky do pouzitelne podoby.

    Co me trochu deai je, ze ta id, ktera si brousila charakter, uz jej maji vybroseny tak, ze se vejde mezi 2 radky textu, ale nedava jim moznost tady hlasovat. Bud jsou mrtvi, nebo prilis obrouseni, nebo uz je obecny ubytek id na nyx.cz v prospech fb, takovy, ze tady uz fakticky nejsou.

    (Kdysi jsem mel sen, ze sem dam pozvanku sve dceri, az k tomu doroste, a ono... a ono jo. Nyx fakt vydrzel, a snad se to zas stane nejuzitecnejsim mistem Ceskeho Internetu, jak to bejvalo 2000-2014, treba. Konecne IRC je taky porad jeden z tech hodne pouzitelnejsich komunikatoru a automatizaci. Mmchodem, pokud umite perl, potreboval bych par drobnosti k projektu : https://labka.cz/wiki/doku.php?id=project:irc:secretary a vubec, libilo by se mi, kdyz by nekdo vymyslel dalsi uzitecne blbosti, typu Sekretarka nebo Skladiste (za ktere tedy oboji muze Pasky z Brmlabu, pokud vim))

    (/me by si mel jit lehnout; fakt ma rozbihave asociacni mysleni mimo normu)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jo a jinak s tou Cinou a jejim masivnim utajovanim, lhanim a zaroven s tim, jak masivne nasazuji velkeho bratra, tak to zacina byt dost ... nevim, jestli jsem to daval i sem, ale China Cables, a nejvetsi vyhlazovaci tabory od konce 2WW, biometricke kamery jako soucast kazdodennosti (mmchodem EU chce do GDPR pridat dolozku o docasnem zakazu pouzivani biometrickych kamer ve verejnem prostoru, nez se bude vedet, jak na to reagovat, cemuz vcelku fandim. Podobne, jako me treba mrzi, ze ani profici nechapou, ze tagovani dat pomoci GDPR-like frameworku, muze pomoct treba v oblasti AI, kdy treba aspon trochu pri pitve budem vedet, z ceho AI dosla k nejakym rozhodnutim...).

    Jo, s tou Cinou: nezaznamenal nekdo nejake linky na ten jejich socialni kredit, ci co? Slysel jsem i tom jen okrajove, takze moc nevim, ale orej je to biometrikou definovany prosil jedince, slouzi to snad prej k placeni, ale taky jakasi obcanka/pas, na kterou se asi vaze obdoba kladnych/zapornych hodnoceni ID tady na nyxu. Fakt nevim, jen si domyslim, zajima.

    Tak ono uz to bylo treba v Accelerandu, kdy kazdy, kdo neco dekal ssebou tah socialni profil, zverejnoval nejake sve “navstivenky”, Mani tak shareoval veskerou hudbu, co ji ukrad vlastnikum prav + verejne klice....

    V nekterem novejsim Stephensonovi, je takova ta technologie PURDAH (cesky asi zavoj/rouska), ktera vlastne vytvari cloveku identitu, ktera ssebou nese socialni profil a metadata, zas za kazdou cenu neni nutne, aby k tomu patrila tvar. Je to proste ID.

    Stejne naz ro ceka, kamery nemusej rozpoznavat tvar, biometrika je i chuze, napriklad. Pokud nasadim neuralku na to, aby profilovala lidi, a budu mit kameru a mikrofon, nebude asi v lidskych silach se nejak ucinne maskovat.

    Kazdopadne ten socialni orofil, co delaj prej Cinani by me zajimal. Rusaci a jejich kamery v centru Moskvy, tak se s tim asi taky moc nemazou.

    To, ze biometrika (a to i skryte) je vlastne v kazdem telefonu, nebo ve “smart” televizich, kdy televize ma “people meter”, a kouka kdy kdo z uzivatelu ma opravdu oci na obrazovcw, paruje to s tim, kdo to je (muz/zena, vek, barva kuze) + s tim, kdy prepina... a posila se to po netu “anonymizovane” komukoliv, kdo to koupi...


    Jo, znate ten TED talk, kdy pani rika, ze:
    - je prokazano, ze analyzou fb prispevku jde rozpoznat paranoidni psychotik, a to driv, nez o tom sam vi
    - paranoidni psychoza ma jako priznak, docela casto, ze zacnes gamblit
    - fb zivi orodej reklamy

    Co se stane, az AI zjisti, ze lide s paranoidni psychozou si castej kupuji letenky do Las Vegas... zkoncime s Las Vegas plnym paranoidnich psychotiku a nebudem vedet proc?


    A jeste jedna mirne OT. Pizi mi vykladal o Paper Clip Game”, coz je symulator toho, ze hrac je AI, ktere ma zadany ukol: vyrabej sponky na papir... zkonci to tak, ze cely vesmir se stane sponkami na papir. Prej je to orezane vlastne na html formular, zadna grafika a tak, udajne dobry na druhy monitor pri jine praci, ale ta premisa je super.

    (Vcera jsem se hadal s Disparity, ze SkyNet je logicky blbe: pokud ma chranit lidstvo, nemuze jej vyhlazovat, ze se to vylucuje. Ja tvrdim, ze je to chyba ala paradox mnozin “vojak dostane rozkaz oholit kazdeho, kdo se neholi sam”, nebo je to jeste jinak: SkyNet vymyslel, ze lidstvo se ohrozuje nejvic samo, tak jej chrani tak, ze mu vyrobil permanentniho tridniho nepritele, vecnou valku. Neni cilem lidi vyhladit, ale optimalizovat hrozbu tak, aby si mysleli, ze je SkyNet fakt vyhladit muze...)

    Mam dneska trosku rozbihavejsi mysleni, nez obvykle, coz taky neni malo. Tak sorry, ale snad se v tom najdou nejake ideje, co jsem sem jeste nepsal (nevim, co bylo tady a co v Overdrive, nejlepsi pritel sebe sama:...)... budto k zamysleni, no ja bych radej diskutoval. Pomaha mi to dal myslet, i kdyz nic proti rubber duck debugging monology ;)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Clovek, ktery pro me ma docela casto docela relevantni poznamky k tematum, co me zajimaji, zminuje, ze zaslech relevantni odhad nakazenych asi 70k, a 30m lidi v karantene... treba ta 6tis lod, z ktere udelali plovouci karantenu, a pak se prokazalo, ze negativni... trosku mi to tak nejak rika, ze tadyhle je to min o prodavani tamiflu a vic o opravdove obave. Mmchodem v Thajsku pry maji uspech s antivirotiky pozivanymi na HIV, ale jinak jsem vlastne nezaznamenal, ze by nekdo znal lecbu. Pravda, ta mortalita je vazne nizsi, zas to sireni masivnejsi.
    No viz link, a prispevek pod nim:

    [ SPECZ @ OVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: usmala se jako... zima. ]
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    OVERDRIVE: proti (třeba) prasečí chřipce má relativně nízkou mortalitu, imo největší průser je ta inkubační doba...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

    Corona virus

    26 hlasy od 26 respondentů

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam