• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: BigU :-]
    CBRPNK
    CBRPNK --- ---
    KID_MCHUTT: Zato je tam ale spousta sexy scen, ktery by pusobily na platne skvele (prvni setkani s Ravenem, skoro vsechno v metaverzu, surfovani za autama nebo to finale). Ono to neni blby, jenom se posunula doba, za me by to bylo lepsi, nez tocit Neuromancera, kterej zatim nevypada moc dobre viz TRAGED
    Za me byl peak gibsonovek zfilmovanej Johnny Mnemonic s Dolphem Lundgrenem a Takeshi Kitanem v cernobily verzi.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CBRPNK: tak polovičního černocha/asiata máš hlavní postavu, tohle je pokryté... Leda teda holt z ní udělat starší osobu, možná aby tolik neřvalo, že Havran není žádný mladík (ve svých 30+, ehm...). Navíc je tam teda spousta scén, které by se blbě točily a jsou nosné...
    CBRPNK
    CBRPNK --- ---
    KID_MCHUTT: ... nebo jí pár let přidali, nebo rovnou změnili postavu na nebinární černošku... HW scénaristi jsou v tomhle ohledu docela kreativní. Spíš si myslím, že se Snowcrash celkově nechytne, protože je na rozdíl od ostatních kyberpunkových děl příliš filozofující a zároveň se nebere dostatečně vážně, aby se s tím mohl někdo ztotožnit.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: Snow Crash neprojde, YT je 15 - leda by vynechali sex s Havranem...
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    já bych docela rád viděl zfilmovaného nějakého Stephensona (Snow crash a Diamantový věk). Měl jsem pocit, že něco zkoušel natočit Amazon, ale taky už jsem o tom pak neslyšel.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Dodnes si pamatuji první ohlášení v 1999. Premyslim, jestli jsem to vyhrabal jn na netu,.nebo to bylo i na Klanu. Hmmm, kdepak ty Klany asi mám...
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    koukám na ČSFD a Neuromancer je tam i jako film

Making sure you're not a bot!
    https://www.csfd.cz/film/237465-neuromancer/galerie/concept-art/
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    QWWERTY: ultra souhlas, zároveň je ale zajímavý jak Gibson píš, měl jsem největší problém s tím, že ten podle mě brutální coolfaktor skoro na plátno nejde převést
    zrovna jsem znovu dočet milovanou Blue Ant trilogy a nedovedu si představit jak by někdo mohl natočit něco věrného originálu tak, aby to dávalo smysl a bylo dobrý
    Pokud někdo bude mít invenci a dá si práci (pochybuju) udělat podobný obklouk jako od Do androids dream of electric sheep k Blade Runnerovi, bylo by to super, ale fakt pochybuju
    Minulý rok jsem viděl Peripheral, bylo fajn že to někdo "vizuálně přepsal", ale přesně to ztratilo ten gibsonovskej ultra-coolness (furt přemýšlím čím to přesně je, možná správnou měrou ponechání fantasii)
    stejně tak jsem nedávno po těch letech viděl znovu hraný GITS a vlastně jakkoli to nerad říkám, na holywoodskej shit tomu aspoň neublížili, ale proti Ooshimu, kterje to fakt pojal autorsky, to byla břečka od adolescenta co nakoukal filmy a řek si že to udělá taky

a zpátky ke Gibsonovi - Neuromancer je už dneska vyčpělej, jediný co si tam zase vezmou budou prima kulisy, výpravný neonový svět a dramaticý finále

kdyby někdo udělal nízkorozpočťák o AI stanici co produkuje umění z odpadků, udělá určitě víc parády než další výpravná adaptace - což řadí "cyberpunk" do stejnýho šuplíku jako viktoriánské romance, pač Pýcha a předsudek jde podle stejný předlohy točit furt stejně, jen se proměňují náklady na produkci, produkt je dycky stejnej
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    jestli to bude dalsi adaptace ala Ghost in the Shell, tak to potes...
    pritom pochybuju, ze v podstate jde tenhle zanr zfilmovat spravne se soucasnym zapadnim mindsetem, protoze v ramci obecne prijimaneho filmu nejde predat ty myslenky na pozadi

...viz klasicke
    INF1466
    INF1466 --- ---
    Neuromancer — In Production Announcement | Apple TV
    https://youtu.be/HJBnlZKgeUg?is=-Aa7kgJkNUg47Jex

Callum Turner as Case
    Brianna Middleton as Molly
    Mark Strong as Armitage
    Joseph Lee as Hideo
    Clémence Poésy as Marie-France Tessier
    Peter Sarsgaard as John Ashpool
    Emma Laird as Linda Lee
    Max Irons as Jean Tessier-Ashpool
    Dane DeHaan as Peter Riviera
    INF1466
    INF1466 --- ---
    Neuromancer v priprave od Apple TV, tak snad to dopadne lip nez blue rose hotel nebo johny mnemonic :)
    CRS
    CRS --- ---
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    tahle fotogalerie je teda hustey cyberpunk

Hongkong v plamenech. Požár pohltil obří věžáky - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/obrazem-hongkong-pozar-budova-cina-mrtvi-obeti-hasici-nemocnice.A251127_091057_zahranicni_ikro
    CRS
    CRS --- ---
    QWWERTY:
    Lisabon viděný z Maccau?
    poradna-baterka
    ...aha, ne - jen hotel
    ----
    (a abych nebyl off-topic...)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CRS: btw, "The Grand Lisboa Hotel from the Streets of Macau"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam