• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    nevím,jestli v týhle diskuzi má význam vytahovat to,že jsme spolu chodili,je to nějakej čas vážně nemyslím,že by to mělo jakýkoli význam nebo podíl nebo ovlivnění toho,že se snažím udělat produkci a choreografii modní přehlídy na projektu cyberpunk,kterej má v kompetenci někdo jinej.samozřejmě mžu nastínit koncept,přestože mě bolí,že po cca dvou letech,kdy jsi se mnou nikdy bez afektu nediskutoval máš konkrétní představu o mém přehledu a zaměření.stejně tak o životě a cílech mého muže,kterej je v tomhle myslím ale úplně mimo..
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    lásko?.)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    LINDUSHKA: Oh diky, delat ze me verejne curaka protoze s tebou nesouhlasim a rejpat se v mym zivote o kterym diky tomu ze jsem spolu chodili vis hodne, je fakt hodne fer. :))
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    LINDUSHKA: Jinak myslim ze o mym puvodnim zamereni vis houby, nesrovnavej me prosim se svym muzem, pro kteryho je asi podle tvych slov kucharina zivotni cestou a vsechno ostatni je "vzdalenim se od puvodniho zamereni"... To jsi v souvislosti s moji osobou hodne mimo, lasko.
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    oprava:právě se deset minut dohaduji s lukashivou po telefonu,že jsem svojí subjektivní /prý absolutní/pravdou nadnesla věcy,které mohly být špatně pochopeny/znemožnit ho/,po čtvrtém připomenutí,že pokud budu nadále "lhát" začne dělat to samé u mně jsem to zavěsila /opět omluva/ /a stejně tak vám všem za OT/a pro vysvětlení:lukáš se samozřejmě počítačům věnuje od útlého dětství,od patnácti používá internet a programuje,sedí na cyberspacu/nyxu,dělá civilku u počítačů,až je z něj vj./vážně mu to moc přeju!!!ať mě se*e jak chce/.To ovšem nic nemění na tom,že stále nevím,jak je to s tím držením svého kopyta,Pane vji,prosím,....a klidně do pošty,je to na Vás..
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    LINDUSHKA: asi takhle, pokud se budu do neceho poustet o cemz nevim ani zbla, budu se snazit nejdrive do dany latky proniknout, pochopit o co vlastne jde a potom neco zacit delat.
    Asi tak stejne jako by se ti pricilo kdybych si tocil komedii kde bych si dobiral Svedky Jehovovi a vedel bych o tomhle spolecenstvi asi jen to, ze rozdavaj casaky v metru. Myslim ze by te to nadzvedlo uplne stejne, ze se vopiram do neceho o cem nemam paru, uz kvuli tvoji babicce a mozna ze i ciste z principu.

    Kdybych premejslel o visualnim projektu s nazvem "CYBERPUNK" (i kdyz to je hodne velky klise), tak bych to resil trochu konceptualne. Cyberpunk jako zanr je uz v soucasny dobe mrtvej, zakonzervovanej. Vse co mohlo byt vymysleno uz vymysleno bylo, veskery cyberpunkovy dila soucasnosti mi prijdeou jen jako recyklace, omylani toho co uz bylo. Viz treba trilogie Matrix (i kdyz to s cp nema nic moc spolecneho).
    Co se tyce scenografie, kam se chces ubirat? Chces to mit v Gibsonovskem stylu, alaChiba city, neony, plast a ocel? Co by se k Gibsonove vizi hodilo za music? Ja bych vsadil na styl Roye Ikedy, minimal electro. nebo kuze, latech a dark atmosfera Stephensona? Pak bych si predstavoval Clock DVA, nebo nejakej bastard pop. Tohle je jen priklad jak bych si predstavoval pristup k tomu dilu. Myslim ze je v nem krapet vic konceptu... Myslim ze absolutne nemas anunk kdo je Stephenson, Roy Ikeda a Clock DVA. Myslim ze necejtis potrebu resit tenhle zanr nejak resit do hloubky atd. Nic po tobe nemuzu chtit ale zajimalo by me, jestli bys byla schopna tady nacrtnou z jaky pramenu jsi pri zpracovani tohoto tematu cerpala.
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    každej ať si do sebe montuje jakou součásku chce... :-))
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    LUKASHIVA: možná OT,ale,lukáši ,zkus definovat..držení se svého kopyta?kde je hranice scénografie...kterou navíc určuje kuchař,co měj stěstí a po maturitě začal u počítačů???já Ti tvůj sen /diametrálně odlišný od původního plánu a zaměření/z celého srdce přeju..
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    Linduško, nedej se ;-)
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    zajímalo by mě,jestli všichni,jež jsou opravdu zběhlí,zainteresovaní,zasvěcení,jánevímco.. v tématu dokážou tak rychle a přesně definovat akci a finální pocit z ní,přestože proběhne o měsís později..nikoho tam nepřemlouvám,spíš slušnost,napsat to sem /i s riziky psychické újmy kterou u skalního fanouška/termín fanoušek se nezdá-dobrá u toho,který ví../,kterej je /jak vidno/nad věcí mohou samozřejmě nastat./
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    tam bude hrát tajnej a roštěnky v alobalech?nepovídej...
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    IMZMETECH: Tak nejak podobne tu akci vidim. Ve finale to bude par rostenek zabalenejch do alobalu, omotany dratam ne li primo natreny na stribrno jak skrepcej na nejaou elektronickou music. Mel by tam hrat Tajnej, cos sice s CP nebude mit nic spolecneho, ale hudebne by to mohlo byt zajimave.


    LINDUSHKA: Lindo sorry, ale myslim, ze by ses mela drzet svyho kopyta a nesnazit se "zpracovavat" neco o cem vis jen to, co jsi vycetla ze dvou knih. To je dost malo na to, abys mohla dustojne dostat "cyberpunkove perfomance".
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    hehe, spíš postkajbrpank
    IMZMETECH
    IMZMETECH --- ---
    LINDUSHKA_kdo to dela o cem to je a proc ?? zas naky klise, kdy si "luza" uvedomila, ze by cyberpunk moh bejt cool a in tema ??:) bleee r.i.p. /proc se to treba, ted, nemenuje vic.. originalne,vystizne. neco jako "neocyberpunk" tak nejak..ee me je to vlastne jedno./

    AVATAR: nepamatuju, kdyz sem to hral prvne, ale s tou divkou mas naprostou pravdu, pravdepodobne to nejde, alespon me se to nikdy nepovedlo.. /asi byl ten pan proste ve hre o neco vyse../ (a ja k ZX nemel joystick.)
    v te dobe sem naprosto propadl hre wdw a jet pack, ale robocopa mi cet tatinek pred spanim, kdyz sem nemoh spinkat.. prvni i druhej dil:D /opravdu nekecam/
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    24.6 v NODu nad roxy proběhne akce zvaná cyberpunk.všichni jste samozřejmě srdečně zváni s radostí kritizovat.Nebude toho málo,opravdu se snažíme,věřte mi!.)
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    SEEKER: Ona se ta francouzština docela dá... chce to vytrvat a nepolevit
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    STRYX: Počkej, to vyšlo česky?! (že uvádíš cz název) Chci si od něj určitě přečíst Simulacra and simulations,ale tohle nevypadá vůbec zle. Dík za info

    POTHEAD23: Jojo, už sem to taky vypátral. No nic, aspoň se pořádně naučim francouzsky. Stejně už mě poslední dobou štvalo, že když si chci přečíst esej od Foucaulta, trvá mi to celej vejkend:)
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    SEEKER: Jsou to dvě různé knihy, Quest-ce que le virtuel vyšla už v roce 1995...
    STRYX
    STRYX --- ---
    SEEKER: Zasadni dilo je predevsim 'Smrt reality' od Jeana Baudrillarda
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    POTHEAD23: Jo tohle je ta kniha o níž sem tušil že od něj vyšla česky. tak teda nevim jestli je možné aby někdo přeložil Quest-ce que le virtuel jako kyberkultura. Nicméně dík, každopádně seženu, špatný to určitě nebude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam