• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zemřel Erich von Däniken. V souvislosti se u článku objevila tahle fotka. :)

Foto: Radek Petrášek

MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ERVIN: Město údajně už jedná o výkupu... Je to takový velký vřed města související s obchodem s chudobou. Nepřímo to vlastní Dušek z ČSSD... Na výkup městem tlačí veřejnost... ale i já si myslím, že to stejně nic nevyřeší...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GECKO: Já jsem náprava a bydlíme na Dolině... spádová škola 5. Května, takže mám živou představu...
    GECKO
    GECKO --- ---
    MUFLONEK: No, je to problém stále stejný politický reprezentace... ono se to táhne pořád ve stejných kolejích a je to pořád stejná parta... a blbý je, že když vyhrálo jednou ANO, byl to ve výsledku ještě větší průser...

5. květen bylo ghetto, obydlený ehm... nepřizpůsobivou komunitou... tak se vymyslelo, že se to zbourá a tím se problém vyřeší. Jenže ve výsledku je tam to ghetto pořád, jen se roztáhlo od Revoluční do spodního centra všude.. takže ulice je sice zbouraná ale problém místa to nevyřešilo. S Neptunem to buse stejný... ty lidi se přesunou někam o kousek dál a problém zůstane.

A centrum se nevyřeší tím, že se postaví zastávky autobusů za půl miliardy... Stejně to nakonec dopadne jak s Centralem.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MUFLONEK: Co je s tim Neptunem?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GECKO: Já nepopírám že 5. Května je šílený provar... ale přiznejme si, že tohle fakt není vina současné radnice... Tohle je, co vím, pozůstatek megalomanství konce devadesátek... a pokud se nevyřeší Neptun, tak se nic takového řešit nebude, protože za nečinnost kolem Neptunu město dostává stále sodu a na sociálních sítích se k tomu strhne prakticky každý příspěvek...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GECKO: Mnoo takhle... plán už je... teď má město ale začít stavět tu školku...
    GECKO
    GECKO --- ---
    MUFLONEK: Hmm... se má stavět... jasně... není plán, nejsou na to prachy a nikdy k tomu nedojde.. Je to úplná kokotina. Místo toho, aby se parkování šouplo do díry, která tak jako tak vznikne a auta byly pod zemí se jako postaví parkovací dům do výšky a bude jako stát přímo na tom hlavním výstavním bulváru, co už měl dávno stát.

Je to lež jako věž, nic takovýho tam hned tak stát nebude. Než se něco takovýho zrealizuje, tak už nebudu moct kvůli věku řídít (a to mám do důchodu zatraceně daleko).A i ten terminál je naprostá pitomost. Bez podzemního parkoviště, tramvaje a napojení na vlak hned jsou to jen vyhozený peníze. Nikdy to nedodělaj.

Na 5. května, ten poslední barák, co tu ulici zužoval poblíž kruháče U Zelenýho stromu vykoupili (po letech dohadů s majiteli) ještě než jsem se stěhovali do baráku, kde bydlíme. To je 15 let... a od tý doby se s celou tou ulicí nestalo VÚBEC NIC... nula... je to jedna velká proluka, jak noty na buben, kde se kouká na hnusný zadní trakty domů, co jsou v jiných ulicích. U kruháče je blátivá díra ni Nisy, kde se odstavují auta... ale... škoda slov. Vždyť i ten blbej mostek v Mlýnský ulici přes potok stavěli snad půl roku...

Za 500 mega přesuneme zastávky autobusů...

Je to zoufalství.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GECKO: Protože naproti novému terminálu se má stavět celý parkovací dům...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    BLIND: Jako obyvatel Opičích hor mohu konstatovat, že i my máme spoustu problémů. O))) Neptun, ale to je taky problém vycházející z Liberce, vlastně.

Na radnici se tu taky v jednom kuse nadává. Město je rozkopané, semafory blbě seřízení, centrum vylidněné... Ale jo, já tu jsem spokojená.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JESTEDMAN: nemocnice v centru je ok a místo tam je, navíc tam teď po 100 letech jezdí autobus pro dedky a báby
    NAILER
    NAILER --- ---
    MORIARTY: Včera jsem si tam slavnostně poprvý projel :) Všude okolo zácpa, tady prázdno, za mě dobrý!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MORIARTY: ta vytíženost je tristní, ale slyšel jsem, že na výjezdu chtějí semafory, aby se to neucpávalo :)

RSZ: a to není místo v tý druhý hale, kterou město/stát syneru dotuje? Mi neříkej, že se tam nenajdou tři hodiny dopoledne / o víkendu pro veřejnost. Já jsem teda extrém, nesouhlasím s podporou jakéhokoliv profesionálního sportu. Nechápu proč nikdo kromě klubů nemůže využívat stadion/halu, který patří městu, nehledě na to, že mi přijde, že i slovan využívá víc hřiště vedle gymplu. Souhlasím s podporou mládežnického sportu, ale pičo dotovat stadion někomu, kterej kupuje hráče za desítky/stovky melounů...

A úplně stejně bych zrušil letiště. Největší volná plocha téměř v centru města ve veřejném vlastnictví, kterou využívá pár znuděných pracháčů třikrát ročně (znám asi 4 piloty, ani jeden nelítá v Liberci, dva v Hodkovicích a dva až v Jičíně, prý tu je dost dusná atmosféra) a vedle toho dokážou prcat všechny od pejskařů, přes sportovce až po děti s drakama. Využití pro větší letadla je nemožné, raději bych tam viděl sídliště novou nemocnici, kterou křečovitě tlačí do nedostatečného prostoru v centru, cokoliv by mi dávalo větší smysl, než to, co tam je. (a to bydlim za rohem a měl bych být spíš rád za relativní klid)

bazén, aréna, přehrada, nic stačilo... mrtki!
    GECKO
    GECKO --- ---
    BLIND: Hmm.. no nevím. Zrovna slavnostně vyhlašují, že už opravdu začnou stavět dopravní terminál... Sice to teda bude bez podzemního parkoviště (co na tom, žze zbouráním starý tržnice vznikne díra, prostě ji radši zasypeme) a bez tramvaje a bez napojení na tu vlakovou zastávku ale zase to má stát jen 500 mega (kdysi odstranily podzemní garáž když se jim to zdálo drahý za 260 mega).

A centrum města je pořád napůl vybouraný ghetto, přes který jezdí všechny kamiony.
    BLIND
    BLIND --- ---
    Jdu si naběhnout na vidle ALE! Jak to tu poslední pul rok čtu, tak zlatý Opičí hory.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RSZ: Na tý slavný nový pastýřský, co měla ulevit centru a co jí projede ve špičce 10 aut za minutu, taky chybí pod knihovnou přechod.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MORIARTY: btw co je kompletně hotové je ta usazovací nádrž s česlama za silnicí nad přehradou
    RSZ
    RSZ --- ---
    MORIARTY: btw ptal jsem se na přechod u bílého mlýna, zda by to v zatáčce nešlo vyřešit, aby tam nepřebíhali vypsychovaný lidi - a prej ne, nedá, přechod tam nebude (stejně jako nebude u památníku obětem komunismu na jablonecký) auta must flow..
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RSZ: Já si tam při podlézání natrh tričko.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MORIARTY: nojo, musel jsem dělat v plotu zase další díry
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam