BASTOCH: iniciativa ne rasismu rozhodně nemůže být náckovská, takový idiot nejsem abych něco tvrdil.
V popisu akce (pokud je tu v záhlaví oficiální leták) je přímo zmínka o neonacistech na kterou reaguji.
Nechci se citovat a tak to napíšu jinými slovy: Situace v oblasti sociální politiky našeho státu, nedostatečně vyřešený systém trestů (do vězení na rekreaci), dvojí metr (černá svině je skoro na veřejný lynč, kdežto mrdku bílou českou (slyšeno na vlastní uši) přecházíme se schovívavým úsměvem) a laksní přístup k řešení problémů narůstající a opakující se kriminality ze strany nepřizpůsobivé masy všech možných barev vyústil v to, že skupiny neonácků (čímž, výslovně pro tebe, nemyslím iniciativu ne rasismu) mají větší tichou podporu širší veřejnosti, protože jako jediní natvrdo upozorňují na problém. Co se metod a názorů týče, to už je jiná.
Pro všemožné rejpaly: vím o čem mluvím a setkávám se s tím denodenně na vlastní kůži.
Z Prahy jsem ve 20 letech odjížděl na sever plný ideálu a prost veškerých předsudků učit romy do Chanova. Vydržel jsem tam rok.
Dnes už žádné ideály nemám, přesto se nenazývám rasistou a ani s rasismem nesouhlasím, ale ta skupina obyvatel, která se holt povětšinou skládá z romů, mě vytáčí k nepříčetnosti.