S_TEJK: Jasně, dáme brko, bude pohoda, ale upozorňuju tě, že počítač s BF3 si budeš muset donést vlastní :P
JINDRICH: Jak se vymezíš proti tomu zlu? Tomu nerozumím. Vyhladit je nemůžeš, to že tam půjdeš mávat s transparentem jejich názor neovlivní, neovlivní to ani názor potencionálních nácků, ani jejich odpůrců. Na tom je to nejnesmyslnější. Kdyby se protestovalo proti výstavbě nového obchodního centra, kácení v ochranném pásmu NP, nebo rozhodnutí magistrátu, má to smysl, je to způsob jak občan dává najevo nespokojenost s jednáním konkrétní instituce. Jenže toto je střet prezentačních akcí dvou názorových skupin obyvatelstva, které se navzájem o ničem nepřesvědčí a podle mně to bude mít malý vliv i na přihlížející veřejnost. Respektuji tvoje rozhodnutí, ale za povinnost demokrata to nepovažuji. Navíc, neonacisté jsou ještě zanedbatelnější minorita, než Romové.
Reagoval jsem na
MIHAI netvrdím, že tam antifa nutně ofiko musí být (ale divil bych se, kdyby se ani nemihli), nesoudím je všechny jako ty špatné, antifa občas i baví (S IQ 88 okno nenakreslíš mě rozsekalo :D ), ale jsou mezi nima i pěkné kvítka, které si s náckama moc nezadají.
Co se týče článků, nic nerozčísly, jádro pudla nepojmenovávají, ale začínají už alespoň pojmenovávat důseledek situace, tzn. že romská kriminalita není marginální jev, jednání několika jedinců, nýbrž problém výrazné většiny etnika. Donedávna bylo tabu napsat, že pachatelem je Rom, alespoň to se změnilo. Není to řešení, ale první malý krůček k nápravě, nezavírat oči, v rámci korektnosti dělat že nic není, to jenom vyeskaluje napětí ve společnosti k akci, která bude mít historicky dobře známou podobu - pogrom. Ještě v padesátých letech minulého století se občas podobné problémy řešily takto...
Jinak "pohádky" viz. níže nejsou žádné pohádky, vždy mě fascinuje, jak nějaký naivní idealistický aktivista zpravidla z Prahy šmahem smete ze stolu osobní zkušenost místních v problémových lokalitách, ale nemá ani šajnu o tom, co to obnáší. Mám dost osobních zkušeností a o pohádkách bych si netroufl hovořit. Ostatně už to psal i P. Banga na Romea.cz, a to je co říct, že se nemají roma chovat jak degeši a ve chvíli, kdy jim pochodujou po městě náckové tak jít den večer na to v přesile do hospody to tam vytřískat, aby bílejm ukázali, protože to zaženou do takové krajnosti, že s tím nic neudělají, protože jich bude míň a protivníci budou nasraní už příliš.
Jinak souhlas automaty a hazard jsou průser, ale co s tím, když to tam Romové hážou sami? Co krádeže? Když seš chudák a nemáš co do huby, proč jdeš krást chlast a parfémy? A co na to má říct pokladní, která to tam má každý den a na konci měsíce jí to strhnou z jejího už tak směšného platu?