GAISAKA: Bohudík gulagy snad ještě EU neplánuje. Strukturálně podobná SSSR, tím jsem myslel to: V Sovětské unii byl tak zvaný "demokraticky" zvolený nejvyšší sovět něco jako náš evropský parlament ale veškerou výkonnou a legislativní moc měl samozřejmně vůdce a jeho bolševická banda kolem něho, stejně tak jako dnes Barroso a jeho smečka eurokomisařů, jestli o fungování týhle instituce moc nevíš a to asi ne, tak si to vyhledej sám jestli umíš používat google.
Ptáš se mně " tak co ti sakra na těch jeho minitopítkách tak záleží?"
Mně ani tak tolik nezáleží na těch jeho "minitopítkách" ale na samotný svobodě jejich užívání, kterou mi ten eurobolševik Barroso a lobbystický kmotři za nim vzali.
Jestli jseš spíše na levo nebo na pravo od středu je relevantní. Já tohle jedno-dimenzionální politický škatulkování neuznávám. Je to černobílá zastaralá technika jak se rychle odlišit od toho druhýho. Svět neni černobílej svět je barevnej.
"Papá Klausova ruská spojka?" Jen tak mimochodem po "Lisabonský smlouvě" je federace EU a válečná aliance NATO značně institucionálně integrovaná, je to teď defakto jedna spojka o jedný frakci zahrnující USA, EU a zbytek NATO. Politikům se podařilo vytvořit a institucionálně integrovat to co některý lidi rádi označujou jako "Euroatlantická civilizace" a týhle civilizaci odepíraj práva a svobody v rámci jejich vyššího dobra. Ať už je to pod záminkou boje proti terorismu, záchrany kytiček apod... myslíš si, že je to správně?
Sice teda teď vim že "absolutně nechápeš můj pohled" ale neodpověděl si mi na otázku. Proč si Ty myslíš že by Barroso a EU měli zcentralizovat a zfederalizovat Evropu líp než kdokoliv kdo se o to pokoušel dříve v historii a teda ještě se tě zeptám, myslíš si že to dělá správnym způsobem? Už dávno jsme ekonomicky integrováni a byli zrušeny cla a je podpořen volnej obchod ale ne díky Barrosovi ale díky smlouvě EFTA a pohyb volnejch osob lidí žijících v EU nemáme taky díky postupný federalizaci ale díky tkz. Šengenskýmu systému. Řekni mi v čem je nám EU prospěšná.
Takže radši hovoř i za cenu toho že mně ztrapníš. Ale prosim tě používej argumenty, vlastní či jiný názory a fakta a to k věci! A nepiš tady o tom co já nebo "my" máme či nemáme rádi, na čem nám podle tvý hypotézy záleží a podobný trolly, díky. Nejsme tu přece aby jsme psali osobě navzájem ale o danejch tématech. Nebo se snad pletu?