Ustojí Karel Schwarzenberg tento skandál? - Czech Free Press
http://www.czechfreepress.cz/kauzy/ustoji-karel-schwarzenberg-tento-skandal.html
Jaký skandál? Při slovní přestřelce mezi ním a poslancem Foldynou ve Sněmovně informoval (patrně v návalu emocí, kdy zaujal defenzivní pozici - prostě se prokecl), že o bombardování Srbska se hlasovalo v roce 1999 při zasedání Trilaterální komise. Pozor, nebavíme se o "konspiračních teoriích" - o Bilderbergu apod. Toto přímo řekl Karel Schwarzenberg na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
„Rád bych prostřednictvím pana předsedajícího upozornil pana poslance Foldynu, že nasedl falešným informacím. Já jsem nikdy nepodporoval bombardování Srbska. Naopak, to si dobře pamatuju, těsně před tím, než to začalo, bylo zasedání Trilateral Commision ve Washingtonu a tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska. To byl, budete se divit, Henry Kiessinger, byl to nynější ministr zahraničí Království švédského Karl Bild a potom jsem byl já v té diskusi. Je něco jiného, když ta válka proběhla a Srbsko ztratilo nadvládu nad Kosovem a nebyla nejmenší naděje možnosti, že by ji získalo zpátky, že jsem uznal Kosovo jako nezávislou zem. Ale bombardování Srbska jsem opravdu nepodpořil. Děkuji mnohokrát.“