SCHWEPZ: Zdá se mi to, nebo tam vidím pravý opak co tvrdí v článku třeba iDnes?
Odtajněná zpráva o 11. září vyvrací spojení Saúdské Arábie s útoky - iDNES.cz
http://zpravy.idnes.cz/...ari-teroristicky-utok-dxt-/zahranicni.aspx?c=A160715_205106_zahranicni_hro
Když se člověk podívá na text toho dokumentu, tak uvádí spousty referencí na dokumenty FBI a CIA, o různých napojení (možných) lidí z saudské vlády na terorismus resp. na útok 11. září.
A v idnes.cz vynechaná věta (+že vynechali úplně všechny věty z odtajněné zprávy :D), že vyšetřovací komise tam píše, že to poslal ke shodnocení FBI a CIA, protože jim to přišlo mimo scope jejich vyšetřování --- takže definitivní průkazné potvrzení napojení Saudů v dokumentech asi fakt není, ale říct, že ty dokumenty to vyvrací? :-)
(Nevím, ale teď jsem si všiml něco o hře Pokemon Go a že to hrajou děsně dospělí lidi a i agenti a vojáci a že to už řeší armáda apod. aby to vojáci nehráli při práci, protože tím prozrazují svou pozici atd. Tak nevím, jestli brát vnější svět vůbec vážně,)) )
"Rijád odtajnění uvítal", i když se mi zdálo, že vyhrožoval, že stáhnou investice z USA?
Senátor Graham z článku Independent tam povídá, že tahle zpráva je podle něj "korek v láhvi" - jak se dostane ven, může pak vytéct spousta jiných věcí.