Zkusil jsem dohledat, jestli opravdu v médiích existueje na tohle téma zpravodajství, a skutečně:
Iraqi special forces poised on eastern edge of Mosul | Daily Mail Online
http://www.dailymail.co.uk/...icle-3888776/In-dawn-assault-Iraqi-special-forces-near-Mosul-east.html
People inspect the aftermath of a deadly car bomb explosion that hit a popular fruit and vegetable market in a commercial street in Baghdad's northwestern neighborhood of Hurriyah, Iraq, Monday, Oct. 31, 2016. Iraqi police say a parked car bomb exploded in Baghdad's northwestern neighborhood of Hurriyah on Sunday, killed at least 10 and wounding many. (AP Photo/ Karim Kadim)
Na fotce je vidět, že jde o stejné místo jako na videu z místa výbuchu auta (rozeznávám minimálně popsanou stěnu, dřevěná vrata)
Podobné video už jsem viděl z videa, kde lidi hrají zraněné během povstání v Egyptě. Normální herci, stáli bez pohybu jakési pózy s pevnou mimikou ve tváří připraveni v pohybu, jako by se zastavil čas, a týpek s kamerou kolem nich chodil. Ale tam jsem nedohledal, že bych to našel někde ve zprávách, tak to mohla být nějaká recese, divadelnický kousek... tady to má i prolink do zpráv