WALKIE: Jo anebo jsou tyhle reci o ruske konspiraci maji vytvorit nejaky zmatek :)
Vem si ze v te kauze prakticky chybi skoro jakekoliv dukazy cehokoliv.
Jeden cesky novinar, ci kde jsem to cetl (myslim ze Respekt), tam mimo jine psal, ze kazde rano se Putin sejde s novinari a agenty, a dohaduji se, jak ten den koordinovat proruske dezinformace v Evrope.
Rikam si ale, jak to ten novinar muze vedet? Mozna se to takhle deje, ale jako s jinymi tvrzenimi to neni nicim dokladano.
Informacni zahlceni je imho obecnejsi problem. Lidi, co sjizdi netradicni weby, ale podle me nemaji pocit, ze se objektivni pravdy nemohou dobrat, nebo ze by neexistovala :-) Prijdou mi naopak uber angazovani a maji dost vyhrane nazory na ruzne veci. Proto asi ta panika euvsdisinfo.eu apod ,)
S tim tvrzenim, ze "protichudne informace" maji vytvaret iluzi nezjistitelnosti ci neexistenci pravdy uz jsem se setkal, protoze je opakovana furt dokola, ale proste mi nejak nedava smysl. Spis jakoby ten linkovany clanek forum24 chtel, abychom verili v neexistenci pravdy. Teda krome te jedne schvalene serioznimi medii. Nebo tu hlasku nejak nechapu. Nechci teda rozporovat, ze technika zahlceni protichudnymi informacemi by s k necemu takovemu nedala pouzit, ale protichudne mi to prijde spis jen proti tomu mainstream nazoru. Mne na rade konspiracnich tvrzenich fascinuje ta naopak konzistence. O serioznich mediich se to az tak dobre rict neda.