• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SCHWEPZ: S bezbřehým přírodní prostředí ignorujícím konzumem je třeba něco udělat, v tom se shodneme. Jenom odmítám uvěřit tomu, že se z těch šmejdů, kteří to celou dobu podporovali, těžili z toho a bylo jim to jedno, přes noc stali moudří a altruističí Robin Hoodové. Je to bouda a běžnej člověk zase ostrouhá, akorát se z korporatokracie stane technokracie, v jejímž světle se komunisti i se socialismem budou zdát jako amatérští žabaři. Strašně rád bych se pletl.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    TLUSTEI: nepálit uhlí a více zdanit bohaté nemusí být otroctví.
    Nevidím to stejným prizmatem jako ty. Sociální kredit systém samozřejmě nechci, to je Orwell na stereoidech
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SCHWEPZ: Ty tomu věříš? Ano, jsou to vznešené cíle, hned bych je podepsal. Ale obávám se, že to je jenom narrative, jak společnosti onen nový otrokářský systém prodají. Oni komunisti ve 48. taky zněli hezky a lidsky a kam to vedlo... Tihle směřují podobným směrem - "you will own nothing and be happy". Check Social Credit System v Číně. Těšíš se?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    TLUSTEI: odporny zamery, fakt nelidsky desivy! satanisticti pedofilove ukazali svou pravou tvar! Nenicit biosferu, ktera nas drzi pro zivote? vyssi zdaneni oligarchie v situaci kdy nekolik desitek lidi ma majetek jak pul lidstva? ...skutecne dabelske spiknuti! doufam ze se nic z toho nepodari prosadit a pojedeme dal "bussines es usual"
    GORG
    GORG --- ---
    Ztrácí chuť žít. Přibývá seniorů, kteří kvůli pandemii zvažují sebevraždu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...ut-zit-pribyva-senioru-kteri-kvuli-pandemii-zvazuji-sebevrazdu-145825

    Strach z pandemie, pocit velké frustrace a izolace od nejbližších přivádí starší lidi k otázce, jestli má smysl dál žít. Všímají si toho jak odborníci na seniorských linkách, tak i primář v nemocnici.

    Podle Anety Šebkové z organizace Život 90 se na telefonních linkách setkávají s tím, že lidé ztrácí vůli dál žít, chátrají psychicky a má to dopad i na jejich fyzické zdraví. „Prostě se rozhodnou umřít,“ popisuje Šebková.

    Podobné zkušenosti mají i na lince seniorů Elpida. „Říkají, že jim to nedává smysl tady být, že si takhle konec svého života nepředstavovali, být zavřený doma a bát se jít ven, že to raději umřou,“ líčí vedoucí linky Kateřina Bohatá.


    Na rostoucí počet seniorů, kteří kvůli pokusu o sebevraždu končí v nemocnici, v tomto týdnu upozornil i primář oddělení intenzivní péče Nemocnice Šumperk Marián Olejník. Pro ČTK uvedl, že dříve se se sebevraždami seniorů setkávali jen zřídka, od podzimu jich najednou zachraňovali hned několik.

    „Pokaždé důkladně celou situaci probíráme s rodinou, aby chápala, že motivací je narušení a přetrhání sociálních vazeb,“ vysvětloval primář Olejník. Lékaři se například starali o 67letou ženu, která se rozhodla předávkovat léky. Trpěla tím, že ji blízcí přestali navštěvovat z obav, aby ji nenakazili.


    Trápíte se? Linky, kde vám pomůžou
    Linka seniorů Elpida 800 200 007 (bezplatně)

    Linka důvěry Senior telefon 800 157 157 (bezplatně, 24 hodin denně)

    Modrá linka důvěry 608 902 410; 731 197 477

    Krizová linka Centra Krizové Intervence PN Bohnice 284 016 666

    Hrozivého trendu si všímá Národní ústav duševního zdraví, který ve spolupráci právě s organizacemi Elpida a Život 90 vydal v tomto týdnu leták s radami pro seniory i jejich nejbližší, jak s myšlenkami na sebevraždu pracovat. Přes seniorské organizace ho teď plánuje distribuovat.

    „Málokdo je ochotný vyhledat pomoc s tím, že myslí na sebevraždu. A hádám, že tím méně, pokud je to senior, který v současné době může být sociálně izolovaný a bezradný,“ říká Alexandr Kasal, odborník na prevenci sebevražd z ústavu duševního zdraví.

    Nejde o jednotlivce
    Zoufalství a bezradnost seniorů se současnou situací se zatím souhrnně daří nejlépe zachytit na takzvaných help linkách.

    „Sebevražedné myšlenky jsou ve čtvrtině hovorů. Téma velké frustrace, to je až tři čtvrtiny hovorů,“ říká Kateřina Bohatá z Elpidy. Podobně jako primář Olejník z Šumperka popisuje, že tento trend se projevuje od loňského podzimu a množství hovorů se sebevražednými tendencemi dál roste.

    V Životu 90 pak potvrzují, že strach, úzkost a osamělost jsou druhé nejčastěji řešené téma hned po informativních dotazech, kdy se senioři ptají například na aktuální vládní nařízení.

    „V minulém roce telefonáty s touto tematikou tvořily 30 procent z celkového počtu telefonátů,“ popisuje nárůst Aneta Šebková z Života 90. Loni vzrostl průměrný denní počet hovorů o více než 40 procent.

    Podle předsedkyně České gerontologické a geriatrické společnosti Ivy Holmerové mají současná opatření pro seniory charakter teroru. „Co si myslím, že trápí lidi existencionálně, je obraz, který se jim prezentuje. Ten zmatek a chaos a nejistota, že mají starost nejen o sebe, ale i své rodiny,“ říká Holmerová.


    Netancovat kolem toho
    Oslovení experti radí o problémech otevřeně mluvit. „Základem je mluvit o tom na rovinu. Pokud máte u blízkého strach, že takové myšlenky má, nebo může mít, tak mu nejvíc pomůžete, že se na to rovnou zeptáte. Přímo. Netancovat kolem toho,“ říká Kateřina Bohatá z Elpidy. Podle ní lidé často o sebevraždě nechtějí mluvit, protože se bojí, aby takový nápad blízkým nevnukli.

    „To tak v praxi vůbec není. Naopak tím, že je to velmi tabuizované téma, tak lidé, které to napadá, nemají komunikačního partnera. Všechny to vyděsí. Začnou hned říkat, že o tom přece nemůžou ani přemýšlet a že se o tom s nimi vůbec nebudou bavit,“ vysvětluje vedoucí linky seniorů v Elpidě.


    Foto: Národní ústav duševního zdraví
    Leták zaměřený na téma sebevražd seniorů.

    Iva Holmerová radí seniorům, aby se nebáli říct si o pomoc. „Je to specifické u nás. Umíme nabídnout pomoc, ale neumíme ji přijímat,“ vysvětluje gerontoložka.

    Právě „řekněte si o pomoc“ je i jednou ze tří základních rad pro seniory v připravované brožuře od Národního ústavu duševního zdraví.

    „Třebaže si nejste jistí nebo nevíte, co od toho čekat, řekněte si o pomoc, pokud cítíte, že vás myšlenky na sebevraždu zahlcují,“ radí text brožury a dodává, že je možné se obrátit na své blízké, na linky pomoci nebo specializované služby.

    Kateřina Bohatá dodává, že častou výhradou lidí se sebevražednými myšlenkami je, že psycholog problém nepomůže vyřešit. „Nevyřeší, ale pomůže najít zdroje na to, aby měl člověk sílu tu situaci zvládnout a hledat další pomoc,“ říká vedoucí linky.

    Aneta Šebková z Života 90 vyzývá lidi k větší pozornosti k lidem v okolí: „Všímejme si i lidí kolem, zeptejte se třeba paní ve výtahu, jak se jí daří, nebo se jenom na ni usmějme i přes respirátor. Ne všichni totiž mají ve svém okolí někoho, komu by se mohli svěřit, a toto gesto je jako pohlazení.“

    Statisticky nejhorší období právě začíná
    Ve společnosti panují o sebevraždách i i další mýty. Jedním z nich je podle odborníků například to, že si lidé sahají na život nejčastěji na konci roku.

    Ve skutečnosti se ve statisticky nejhorším období z pohledu sebevražd nacházíme právě teď – podle Českého statistického úřadu se v letech 2014–2018 nejvíce sebevražd stalo v březnu, ale i v dubnu a srpnu. Naopak nejméně v prosinci.

    „Ti lidé už se obrazně nemohou dočkat jara, kdy jsou obecně po zimě více unavení a nemají sílu vydržet,“ vysvětluje Kateřina Bohatá.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    TLUSTEI: no oni ale nevědí co melou :D já proti nim budu volat sláva :D
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    A jedem! Ještě někdo pochybuje?
    Davos 2021: Politici i byznysmeni volají po restartu světa - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/...0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=xiM06Pg8Cx5-202103061055
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    RIVA: včechách všeobecně
    RIVA
    RIVA --- ---
    Propaganda by Edward Bernays (1928)
    http://www.historyisaweapon.org/defcon1/bernprop.html
    RIVA
    RIVA --- ---
    KUKIDE: Jako v tomhle klubu, nebo v cechach vseobecne? :)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    RIVA: psycho state is here :D
    RIVA
    RIVA --- ---
    The ‘Psycho-State’ is Coming – Cieo
    https://www.cieo.org.uk/research/the-psycho-state-is-coming/
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    Conspiracy cruise :)

    Conspiracy Cruise
    https://vimeo.com/413682378
    RIVA
    RIVA --- ---
    War Mongering for Artificial Intelligence – OffGuardian
    https://off-guardian.org/2021/03/01/war-mongering-for-artificial-intelligence/
    GORG
    GORG --- ---
    Israel launches Covid-19 tracking bracelet for travellers: All you need to know | Hindustan Times
    https://www.hindustantimes.com/...hes-covid-19-tracking-bracelet-for-travellers-101614678460371.html



    Israel on Monday launched a new scheme for travellers coming to the country at a time when the coronavirus disease (Covid-19) is on a resurgence across the world. The authorities are giving them bracelets which will exempt them from being sent to a quarantine hotel.

    Israel obliges everyone arriving from overseas, apart from those who have already had the Covid-19 illness or received vaccines against it, to undergo a two-week quarantine in a hotel paid for by the state.

    The bracelet scheme launched on Monday at Tel Aviv's Ben Gurion airport will allow people to quarantine at home instead.

    Here's everything you need to know about the scheme:

    The pilot programme began on Monday with 100 tracking systems given to incoming travellers at Ben Gurion Airport. The bracelet will notify authorities if the travellers violate a mandatory isolation period.
    The system includes an electronic bracelet, a smartphone and a wall-mounted tracker.
    The slim and lightweight bracelet is waterproof too.
    The system alerts the authorities if someone removes the bracelet or ventures too far from the home monitor.
    The bracelet has been manufactured by SuperCom, which said in a statement that there is a potential for the pilot to quickly expand into a project consisting of thousands of units for more wide scale use to assist in quarantine compliance in Israel. The company's CEO Ordan Trabelsi told Jerusalem Post that they have named it "Freedom Bracelet".
    The pilot project was launched on a day when Israel's top court ruled that the government must curb its use of the domestic spy agency to track coronavirus infections. It said that "draconian" surveillance constituted a blow to democracy.
    The Israeli government began using the Shin Bet's surveillance technologies in March 2020, when Covid-19 infections began to spike.
    GORG
    GORG --- ---
    9.9.2019

    Krizový štáb 9PKZ: Nemocnicím hrozí zavírání, na jejich stav upozorníme v regionech – Ze ZDRAVOTNICTVÍ
    https://zezdravotnictvi.cz/...-9pkz-nemocnicim-hrozi-zavirani-na-jejich-stav-upozornime-v-regionech/




    Krizový štáb 9PKZ upozorňuje na problémy, do kterých se české zdravotnictví dostalo kvůli dlouhodobému podfinancování. Do systému směřuje necelých 7 % HPD, zatímco průměr EU dosahuje téměř 10 %. Pojišťovny, ministr zdravotnictví ani premiér situaci řešit nechtějí, Krizový štáb proto vyráží do regionálních nemocnic.

    „Vyspělé západní země jako je Německo nebo Rakousko investují do zdravotnictví více než 11 procent svého HDP, průměr EU je těsně pod hranicí 10 procent. Není možné, abychom u nás fungovali s necelými sedmi procenty, systém jede na dluh,“ hodnotí podfinancování systému členka krizového štábu a předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková. „Ministr Vojtěch ignoruje nejen nás, ale i realitu a tváří se, že se nic neděje. Premiéra opakovaně žádáme o schůzku a rychlé řešení krizové situace. Nezbývá nám, než vyrazit do terénu a ukázat jim, jaký je současný stav,“ dodává.

    Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch protest organizací označil za „nátlak lidí, kteří si nevyjednali, co si představovali“

    Přehlížet nabité čekárny, neustále se prodlužující čekací doby i na životně nezbytná vyšetření a zákroky, podfinancovanou domácí péči a rušení lůžek, jednotlivých oddělení i celých nemocnic nejde.

    To jsou jen některé z dopadů liknavosti ministra zdravotnictví, díky které mohou pojišťovny proplácet do systému méně peněz, než je potřeba. „Pojišťovny mají k dispozici desítky miliard na svých rezervních účtech. Jedná se o peníze, které vůbec nepotřebují a zadržují je protiprávně. Právě tyto prostředky ve zdravotnictví nyní tolik chybí,“ říká MUDr. Martin Engel, člen krizového štábu a předseda LOK.


    „Chceme ukázat reálný stav českého zdravotnictví. Nevzkvétá, jak nám tvrdí politici, ale začíná kolabovat.Pacienti jsou v ohrožení. V každé nemocnici, kterou navštívíme, bude jasně vidět, kde jsou systémové chyby a na co by peníze měly jít,“ dodává. První zastávkou Krizového štábu 9PKZ je nemocnice v Orlové. Na setkání přišlo téměř 80 procent zaměstnanců nemocnice. Diskutovaná témata a příběhy potvrdily krutou a politiky přehlíženou realitu.

    Akce pokračuje v úterý 10. září 2019 ve 14 hodin na společném setkání s personálem nemocnice v Ústí nad Orlicí (probíhá v nemocniční jídelně). O hodinu dříve (od 13 hodin) budeme diskutovat s občany na Mírovém náměstí.


    // dalsi doklad toho, ze minule roky nemocnice davno kolabovaly, vcetne personalu s az 36 hodinovymi smenami. i v minulych letech take vypovidali ridici zachranek problem najit nemocnici, ktera by prijala pacienta. bez tohodle kontextu uz delsi dobu nedava zpravodajstvi medii zadny smysl. vypada to, ze vladni politika mela dlouhodobe na zdravotnictvi rozkladny efekt z tehle popisu
    GORG
    GORG --- ---
    "Princip zachování povinného očkování je dostatečně široký, aby pokryl řezání vejcovodů."

    Buck v. Bell - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Buck_v._Bell

    Buck v. Bell, 274 U.S. 200 (1927), is a decision of the United States Supreme Court, written by Justice Oliver Wendell Holmes, Jr., in which the Court ruled that a state statute permitting compulsory sterilization of the unfit, including the intellectually disabled, "for the protection and health of the state" did not violate the Due Process clause of the Fourteenth Amendment to the United States Constitution.[1] The Supreme Court has never expressly overturned Buck v. Bell.[2]

    RIVA
    RIVA --- ---
    Catherine Austin Fitts - Planet Lockdown - Full Interview
    https://www.bitchute.com/video/OfUvXQAxGnsy/
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Propaganda Crash: World Economic Forum Tweets "Lockdowns Improving Cities", Then Deletes Admitting It Was Wrong | ZeroHedge
    https://www.zerohedge.com/...ash-world-economic-forum-tweets-lockdowns-improving-cities-then-deletes
    GORG
    GORG --- ---
    Miliardář nabídl státu polní nemocnici zdarma. Ministr odmítl - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...k/miliardar-nabidl-statu-polni-nemocnici-zdarma-ministr-odmitl-144613

    Majitel výstaviště v Letňanech podnikl poslední krok pro záchranu polní nemocnice. Nabídl ji státu zcela zdarma. Pokud nebude pokračovat v únoru, vyprší její licence. Ministerstvo zdravotnictví s díky odmítlo.

    Pavel Sehnal, podnikatel, majitel výstaviště v Letňanech, ve kterém byla od konce loňského října do začátku února v pohotovosti polní nemocnice až pro 500 pacientů s covidem-19, znovu nabídl Ministerstvu zdravotnictví prostory výstaviště pro potřeby polní nemocnice.

    Ministerstvo však malou nemocnici s 50 lůžky odmítlo.

    Miliardář byl prý ochoten nemocnici zřídit na vlastní náklady, u výrobce zdravotnických lůžek už prý má zarezervováno 20 postelí. Slíbil, že by dokázal sehnat i osm lékařů a 20 sester, kteří by se o pacienty starali. Po ministerstvu by žádal jen to, aby jim uhradilo mzdy.

    Přiznává, že s touto nabídkou přišel nejen proto, že ho děsí horšící se situace v nemocnicích, ale také proto, aby se „očistil“ po tom, co veřejnost negativně hodnotila, že stát za pronájem ploch v Letňanech pro nevyužitou polní nemocnici zaplatil přes 50 milionů korun. „Už nechceme být očerňováni, že výstaviště na něčem vydělává,“ řekl pro Seznam Zprávy.

    Od Ministerstva zdravotnictví však dostal odpověď, že nemají zájem vytvářet polní nemocnice. Ministr Jan Blatný (za ANO) to potvrdil i Seznam Zprávám. „Po konzultaci s krajskými koordinátory intenzivní péče je shoda na tom, že důležité je nyní posílit stávající páteřní síť zdravotnických zařízení, a to jak z pohledu personálu, tak z titulu potřeby zejména lůžek JIP a ARO. Budování záložní nemocnice tedy není v tuto chvíli na pořadu dne,“ uvedl.


    Už nelze udržet standardy péče. Postihla nás katastrofa, řekl Černý
    23. 2. 13:04
    Odmítnutého Sehnala proto pak překvapilo, když na jedné z tiskových konferencí vlády zaslechl z úst ministra Blatného, že v případě nouze by se mohly zřizovat polní nemocnice v tělocvičnách. „Jsem pohoršen neznalostí pana ministra, protože covidoví pacienti potřebují kyslík a na jeho skladování je potřeba speciální povolení. Stejně tak si neumím představit, jak by se z tělocvičen vyvážel infekční odpad, neboť každé takové oddělení má kromě běžné kanalizace i infekční,“ podotkl Sehnal.

    V Letňanech prý byl odpad vyřešen pomocí speciálních kontejnerů a na skladování kyslíkových lahví měla polní nemocnice zvláštní licenci, která však ke konci února vyprší. A to je podle Sehnala dalším problém. Ve chvíli, kdy by se kapacity nemocnic v Česku naplnily tak, že by stát o tuto pomoc najednou projevil zájem, bylo by nutné pro polní nemocnici tato povolení znovu zajistit. „A to trvá nějaký čas,“ uvedl.


    Babišova polní nemocnice za 65 milionů končí. Nikdy nefungovala
    29. 1. 16:07
    Polní nemocnice v Letňanech byla v pohotovosti od října loňského roku do letošního února. Vláda o jejím zřízení rozhodla loni na podzim, kdy počty nakažených v Česku začaly opět růst. Nemocnice však zůstala nevyužitá a začátkem února ji armáda opět rozebrala a kontejnery odvezla zpět na základnu polní nemocnice v Hradci Králové.


    nejde tohle kvalifikovat uz jako genocidu?

    podobně opakovaně odmítal pomoc z Německa

    Shořte v pekle. Na Blatného útočí za odmítnutí pomoci z Německa - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...nistr-zdravotnictvi-poslanec-koronavirus-opatreni.A210204_144000_domaci_remy

    Na ministra zdravotnictví Jana Blatného, který ve čtvrtek přiznal, že opatření proti koronaviru ústup epidemie nepřinesla, se snáší kritika. Z řad politiků zní nesouhlas s odmítnutím nabídky o pomoc nemocnic v sousedním Sasku a Bavorsku

    „Úcta vlády ke zdraví svých občanů se tu projevuje tak, že vás raději nechají umřít, než aby vás pustili do špitálu v Německu, protože by to PRově vypadalo blbě... Shořte v pekle fakt už,“ napsal na Twitteru pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík.
    .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam