• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    GORG
    GORG --- ---
    The New Abnormal: Never Forget!!!
    https://www.bitchute.com/video/mJOcCz4ej7US/

    Tady Dave Cullen pripomina clanek MIT Technology Review uz z brezna 2020 o tom, ze k normalu se nevratime nikdy. Plus 2 cringe reklamy z 2020, ktere ukazuji tohle uchylny chovani jako normalni.

    V dobe, kdy si dost lidi venovalo jen vysvetlovani, ze jen potrebujeme zplostit krivku zavcasu... flatten the curve. Clovek si uz tehdy mohl precist od totalitne uvazujicich odborniku, ze nejaka forma opatreni zustane uz navzdy,

    We’re not going back to normal | MIT Technology Review
    https://www.technologyreview.com/2020/03/17/905264/coronavirus-pandemic-social-distancing-18-months/
    March 17, 2020
    Social distancing is here to stay for much more than a few weeks. It will upend our way of life, in some ways forever.

    To stop coronavirus we will need to radically change almost everything we do: how we work, exercise, socialize, shop, manage our health, educate our kids, take care of family members.

    We all want things to go back to normal quickly. But what most of us have probably not yet realized—yet will soon—is that things won’t go back to normal after a few weeks, or even a few months. Some things never will.

    ...
    In the near term, we’ll probably find awkward compromises that allow us to retain some semblance of a social life. Maybe movie theaters will take out half their seats, meetings will be held in larger rooms with spaced-out chairs, and gyms will require you to book workouts ahead of time so they don’t get crowded.

    ....
    The world has changed many times, and it is changing again. All of us will have to adapt to a new way of living, working, and forging relationships.

    ..

    One can also wax hopeful about the way some habits might change—less carbon-burning travel, more local supply chains, more walking and biking.

    ...

    This isn’t a temporary disruption. It’s the start of a completely different way of life.


    a ze opatreni budou muset delat periodicky .
    But it won’t end there. As long as someone in the world has the virus, breakouts can and will keep recurring without stringent controls to contain them. In a report yesterday (pdf), researchers at Imperial College London proposed a way of doing this: impose more extreme social distancing measures every time admissions to intensive care units (ICUs) start to spike, and relax them each time admissions fall. Here’s how that looks in a graph.


    Periodic bouts of social distancing keep the pandemic in check.
    Imperial College Covid-19 Response Team.

    ja to tu hazel v dubnu 2020 a prislo mi fascinujici, jak byla myslenka opakovanych lockdownu zatim tabu, kdyz ruzne podobne clanky uz existovali v dobach. To neni ze by si to konspiracni teoretici vymysleli, ale opakovani lockdownu , Covid Pass.. tyhle vsechny koncepty uz se psaly na samotnem pocatku v breznu, kdy se jeste s jistotou moc nevedelo, nekteri uz meli jasno, co bude nutne se spolecnosti udelat.
    Ultimately, however, I predict that we’ll restore the ability to socialize safely by developing more sophisticated ways to identify who is a disease risk and who isn’t, and discriminating—legally—against those who are.

    ...

    We can see harbingers of this in the measures some countries are taking today. Israel is going to use the cell-phone location data with which its intelligence services track terrorists to trace people who’ve been in touch with known carriers of the virus. Singapore does exhaustive contact tracing and publishes detailed data on each known case, all but identifying people by name.

    ...

    There would be temperature scanners everywhere, and your workplace might demand you wear a monitor that tracks your temperature or other vital signs. Where nightclubs ask for proof of age, in future they might ask for proof of immunity—an identity card or some kind of digital verification via your phone, showing you’ve already recovered from or been vaccinated against the latest virus strains.

    Dnes uz jsem vsechny tyhle veci po tech 3 letech brany za zcela normalni. Zcela normalni soucast zivota.

    Ted jsme opet v te letni pauze...
    Takze jen Valek vypoustel do medii nedavno balonky, ze at pocitame s tim, ze ockovat proti covidu se uz budeme muset naveky.


    Krasne obhajuje ztratu soukromi
    We’ll adapt to and accept such measures, much as we’ve adapted to increasingly stringent airport security screenings in the wake of terrorist attacks. The intrusive surveillance will be considered a small price to pay for the basic freedom to be with other people.

    A samozrejme nemuze chybet LGBT+- , jak vlastne vsichni spolecne soudruzi napravime zaroven i vsechny socialni krivdy
    The best we can hope for is that the depth of this crisis will finally force countries—the US, in particular—to fix the yawning social inequities that make large swaths of their populations so intensely vulnerable.
    ALWA
    ALWA --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    Pavel Matějka - Šiřte a otvírejte oči slepým (y) !...
    https://www.facebook.com/100001777583155/videos/994999331442942/

    zajimave.. a koukam opravdu

    Ukraine bans Soviet symbols and criminalises sympathy for communism | Ukraine | The Guardian
    https://www.theguardian.com/world/2015/may/21/ukraine-bans-soviet-symbols-criminalises-sympathy-for-communism
    Two new laws that ban communist symbols while honouring nationalist groups that collaborated with the Nazis have come into effect in Ukraine, raising concerns that Kiev could be stifling free speech and further fragmenting the war-torn country in the rush to break ties with its Soviet past.

    The first law “on the condemnation of the communist and Nazi totalitarian regimes” forbids both Soviet and Nazi symbols, making something as trivial as selling a USSR souvenir, or singing the Soviet national hymn or the Internationale, punishable by up to five years in prison for an individual and up to 10 years in prison for members of an organisation.

    It also makes it a criminal offence to deny the “criminal character of the communist totalitarian regime of 1917-1991 in Ukraine” in the media or elsewhere.

    The second law recognises controversial nationalist groups – including the Organisation of Ukrainian Nationalists (OUN) and Ukrainian Insurgent Army (UPA) – as “independence fighters” and makes it a criminal offence to question the legitimacy of their actions. While these two groups at different times fought both Soviet and German forces, they also collaborated with the Nazis and took part in ethnic cleansing. One of the authors of the law is the son of UPA leader Roman Shukhevych.

    samozrejme taky zakazali opozicni televize... jako nejaka vyspa demokracie mi ta Ukraina moc neprijde

    mne uz prislo divny, kdyz se v CR resilo, ze by zakazali komunistickou stranu.. nekteri si tu svobodu predstavuji sverazne. komunisti mozna zpusobili ve svete hodne zla, ale zakazovat ideu? ale teda posilat lidi az na 10 let do vezeni za zazpivani hymny, to uz je slusne. kazdopadne boj proti komunismu casto uz v minulosti zakryval teror ne nepodobny tomu nacistickymu. tedy Zapadem schvalene vyhlazovaci tabory, kde se komunisti zabijeli plynem v Indonezii a Zapad dodaval i seznam lidi k poprave. nejakymu generalovi, ktery si tam Zapad sam dosadil po svrzeni toho predchoziho prezidenta. no a pak Indonezii nasmerovali do pujcek MMF a Zapad to tam rozkradl. ted uz se zjevne kolonizuje jinak, nez to kdysi delali Britove. v CR tedy smele smerujeme do podobneho od casu COVIDu.. ohromny narust statniho dluhu.. ted jeste ta Ukrajina... a pak nas zachrani MMF nebo Svetova banka pujcka vymenou za to, ze prijdeme o suroviny, vodu, i destovou, jak uz to v zadluzenych zemich udelali. Vodu bude vlastnit Bechtel a na jidlo si posviti Monsanto.

    Jinak schvalili zejo tan zakaz benzinovych aut od roku 2035 ci kolik. Smele to smeruje k tomu, ze osobni vlastnictvi auta bude nemozne.. uz i tim, ze si to clovek nebude moct financne dovolit.

    Nikdo nebude nic vlastnit ani mit zadne soukromi, ale bude stastny. Nekteri budou vlastnit vsechno a budou jeste stastnejsi :-) Pro nekoho teorie spiknuti pro jine verejne deklarovany plan. Na druhou stranu.. veci ne vzdy dopadnou tak, jak si to clovek naplanuje. Podstatny je asi taky hlavne to, co budou lidi ochotni akceptovat.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Taková "oddechovka" od Grace aka Really Graceful:

    THE INFILTRATION OF WHAT YOU'D NEVER EXPECT...The Game's Afoot | Episode 3
    https://youtu.be/Swd0atfQ7DA
    GORG
    GORG --- ---
    Fiala: Vypnutí dezinformačních webů je jen přechodné opatření - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/internet-a-pc/clanek/fiala-vypnuti-dezinformacnich-webu-je-jen-prechodne-opatreni-40399235
    K vypnutí dezinformačních webů vyzvala česká vláda ve svém obecně formulovaném usnesení a je vděčná nevládním organizacím i komerčním firmám, že tyto dezinformační weby vypnuly. Vládě je ale jasné, že vypnutí webů je jen přechodné opatření. Uvedl to premiér Petr Fiala (ODS) v odpovědi na písemnou interpelaci poslance ANO Patrika Nachera.

    Nacher ve své interpelaci poukazoval na vypínání různých serverů a není podle něj jasné, na základě jakých podkladů se tak děje. Jde o první písemnou interpelaci, která se objevila na sněmovním webu v tomto volebním období. Poslanci by se jí měli zabývat již příští čtvrtek dopoledne při pokračování řádné červnové schůze.

    V premiérově odpovědi na písemnou interpelaci je uvedeno datum 12. května. Zhruba o dva týdny později, 25. května, však internetové sdružení CZ.NIC odblokovalo sedm dezinformačních webů, jejichž domény s koncovkou .cz znepřístupnilo 25. února v souvislosti s válkou na Ukrajině. Zdůvodnilo to tím, že tyto weby už nepředstavují hrozbu. Na sněmovním webu se odpověď objevila v pondělí.

    Fiala uvádí, že vypnutí ruských médií Russia Today a Sputnik nařídila Evropská rada. „Vypnutí a blokace dalších webů specificky působících na našem území bylo rozhodnuto nevládními organizacemi a komerčními firmami na základě vyhodnocení možností, které plynou z obchodních vztahů, které mají s provozovateli daných dezinformačních webů,” uvedl premiér.

    „Vláda k tomu vyzvala ve svém obecně formulovaném usnesení a je daným organizacím vděčna, že postupovaly tak, jak postupovaly. Současně je vládě jasné, že jde o přechodné ustanovení,” dodal.

    Vláda letos 25. února, den po zahájení ruské invaze na Ukrajinu, schválila usnesení, které se týkalo hybridního působení proti zájmům Česka. „Vláda vyzývá všechny relevantní subjekty k přijetí potřebných opatření vedoucích k zamezení šíření nepravdivých a zavádějících informací v kybernetickém prostoru, které slouží k manipulování obyvatelstva České republiky směrem k ospravedlnění a schvalování aktuální ruské vojenské agrese vůči Ukrajině,” stojí v usnesení.

    Aeronet.cz stále nefunguje
    Sdružení CZ.NIC zablokovalo v ten samý den weby Aeronet.cz, Protiproud.cz, Ceskobezcenzury.cz, Voxpopuliblog.cz, Prvnizpravy.cz, Czechfreepress.cz, Exanpro.cz a Skrytapravda.cz. Sedm z nich na konci května odblokovalo kromě Aeronetu, který podle sdružení nemá v registru uvedené správné údaje o držiteli.

    Hlavním cílem zablokování webů v době zahájení agrese Ruské federace bylo podle sdružení omezit šíření nepravdivých a zavádějících informací v on-line prostoru, které se snažily relativizovat, ospravedlňovat či schvalovat agresi. Mluvčí sdružení Vilém Sládek na konci května uvedl, že z tohoto pohledu již tyto weby nepředstavují hrozbu.

    Dezinformační weby v Česku opět fungují. Až na Aeronet
    Dezinformace často šíří samotní uživatelé
    Dezinformace se šíří sítěmi jako lavina – a je jedno, jestli se bavíme o koronaviru, válce na Ukrajině nebo úplně jiném tématu. Na webu jsou jich statisíce. Jak upozornily servery NPR a Poynter, nešíří je pouze jejich tvůrci, ale velmi často i samotní uživatelé.

    Nejčastěji se totiž hoaxy a dezinformace šíří prostřednictvím sociálních sítí, jako je například Facebook či Twitter. I když se internetoví giganti snaží proti tomu bojovat, práci jim znesnadňují samotní uživatelé.

    Smyšlené zprávy totiž často šíří dál – jednoduše věří tomu, co si na internetu přečtou. Není výjimkou, že některé zprávy mají desítky či stovky tisíc sdílení. Nevědomky tak pomáhají tvůrcům dezinformací, aby si vydělali pořádný balík peněz.

    Podobné kauzy globálního dosahu jsou totiž pro tvůrce dezinformací hotový zlatý důl. Využívají strachu a paniky lidí, aby je nasměrovali na své webové stránky. Díky tomu následně profitují ze zobrazované reklamy, a to klidně i několik milionů dolarů.

    Všimli jste si, že absolutně žádný novinář v ČR se NIC.cz nezeptal, jak mohli blokovat jako soukromá společnost domény ?? Oni se odkazují na odstavec ve smlouvě, který to údajně umožňuje.

    No ale my dezinformátoři, kteří umíme číst, jsme se tam dočetli, že NIC.cz může blokovat domény, které by ohrožovaly počítačovou bezpečnost. Tam není NIC.cz o blokaci kvůli obecné národní bezpečnosti. A všichni čeští novináři jsou jen takoví lokajové, kteří se bojí zeptat, jestli tohle bylo tedy považováno za ohrožení počítačové bezpečnosti.

    Pitbulové demokracie?

    Jako opravdu. Jaktože žádný český novinář neměl tu páteř se jich alespoň zeptat?

    Nejblíž tomu byl ten ze Seznam Zprávy , tuším, který se trochu něco tímhle směrem ptal, ale nechal si potom nakecat nějaký bláboly od toho člověka z NIC, který mu na otázku neodpověděl vlastně, ale novináři to stačilo.Ptal se na právní podklady k té blokaci. Evidentně tam žádné nebyly. Ve vlastních stanovách mají pouze blokaci kvůli počítačové bezpečnosti. Zejména pro domény šířící nějaký viry. Nemají tam nic o zajišťování národní bezpečnosti. I sám ten člověk to nepřímo řekl.... že tentokrát se rozhodli to pojmout jako obecnou národní bezpečnost, nejen počítačovou.

    Ergo vlastnící těch domén mají imho dobrý palivo pro soud.

    I když to vypadá, že chystaná novela zákona tohle už pro příště podchytí, jak se někteří dušují. Ale na konkrétní znění novely si budeme muset ještě počkat. Některým je to samozřejmě jedno "Vždyť to zase zapli, takže o nic nejde" :))

    No kdo viděl Event 201 od Billa Gatese, ano toho bohužel, tak tam právě řešili, jak kvůli koronaviru možná bude nutné vypínat i třeba celý internet, aby se nešířily dezinformace. A to prosím asi tak 1, 2 měsíce předtím než nastala v prosinci 2019 ta mediální situace o viru v Číně. Někdy v říjnu 2019 řeší Billem Gatesem zařízené cvičení připravenosti, že kvůli šíření dezinformací kolem koronaviru bude možná nutné vypnout internet. Jak jsem tu tehdy i žejo pak házel před lety. V úzkosti obav během nouzového stavu (na který už jsem si trochu zvykl.. i teď ho zrovna máme), že během zákazu vycházení z domu, který tu byl, jakože vypnout internet, takže bude člověk opravdu na samotce.
    Jako dostává mě, jak je zesměšňované tohle omezeení svobod... že jsme nějaký bačkory, co tohle vůbec považují za omezení svobod..

    A to i přesto, že nejvyšší soud v ČR ale v jiných zemích tohle označil za nelegální lockdown. Stejně to má své zastánce, kteří lidi krituzující tohle omezování svobod malují jako úplné idioty.. ideálně ještě v kombinaci , že věří na Yetiho a mikročipy ve vakčínách a nějaký ezo bláboly. Snaha o totální zesměšnění nejzákladnějších lidských práv.

    Ona ta blokace webů smysluplná je, protože skutečně žijeme v informační válce. Infowars. Tohle si už dávno dal Alex Jones do názvu, když ještě všichni antidezinformátoři tahali kačera ,) Je to informační válka o lidskou mysl, protože to je to nejpodstatenější.

    Naštěstí se velká část lidi v tomhle probudila včetně řady novinářů, kteří ale museli původní médium opustit, protože tam byla tvrdá cenzura. Jako například ti minimálně dva novináři ČT. Jedna dělala v Reportéři ČT kdysi, pak ještě v jiných médiích.. teď má proslovy o svobodě na conpirokonech :) Ta dost zajímavě vyprávěla o tom, jak jako novinářka postupně zažívala rozčarování, když dělala reportáže o COVIDu (pro tuším Aktualne.cz v té době).

    Dezinformátoři se samozřejmě snaží vytvořit dojem, že tohle je jen fringe nějaký odpad bulvární, který nikdo neřeší. Naopak. Ale vzhledem k cenzuře je nutné si ty informace najít sám.
    GORG
    GORG --- ---
    Single people have hit back at the new single bubble arrangement, describing it as a "slap in the face" and discriminatory, due to the rules being more relaxed for intimate relationships.
    Here is everything you need to know about the new single social bubble and how it is different to the intimate partner arrangement.
    What is a single social bubble?
    People who live alone or are a single parent can create a single social bubble by nominating one other person to socialise with during coronavirus lockdown in Victoria.
    The concept aims to support people living alone who may be feeling isolated while restrictions are in place.
    READ MORE: Victoria records 76 cases and 11 deaths
    How does the single bubble work?
    The single bubble comes into effect from 11:59pm on September 13. People who live alone or are a single parent (with dependents aged under 18) can nominate one person to form part of their 'bubble'. The person nominated does not have to live alone (they can be from a household or a share house), but the single person is only permitted to visit them in their home when they are alone.
    Otherwise, the nominated person will need to visit the single person at home. An entire household cannot be nominated – only one person.
    // jakoze tohle fakt bylo a asi jeste mozna nekde je... ne nejaka komprimacni teorie :) jakoze fakt do xichtu tohle muselo resit tisice lidi.. jen pruvod homosexualu.. nic vic nechcem :DDDD

    jakoze tohle byla a je mozna jeste (nevime? koho to zajima?) realita pro mraky lidi v australii a Britanii.. jestli to nekoho vubec zajima, reyi??

    do pici si predstav, ze po tobe chteji doklady , ze tahle zenska za volantem vedle je tvoje manzelka... tohle jak muzete akceptovat a jeste tomu tleskat? jeste tomu tleskat prokazovat, ze zenska vedle je moje holka? ze jako mam pravo ji videt? jak tomu muze nekdo tlestkat? jako dik ale ne....
    GORG
    GORG --- ---
    Return of ‘work from home’ plan to save fuel in event of crisis caused by Ukraine war - Independent.ie
    https://www.independent.ie/irish-news/politics/return-of-work-from-home-plan-to-save-fuel-in-event-of-crisis-caused-by-ukraine-war-41724210.html
    People will be ordered to work from home in the event of a major fuel crisis sparked by the war in Ukraine, under secret Government emergency plans.

    The Irish Independent has learned confidential details of an emergency planning exercise held 10 days ago between all the major state agencies and the Government.

    poster

    The high-level planning exercise proposed three fuel supply deficit scenarios, and possible consequences were presented and discussed.

    Delegates were given a scenario of a 20pc diesel supply deficit in September and a 35pc drop in supply in December. The third and most extreme scenario proposed for February 2023, is where gas and oil supplies cannot meet the demand for electricity generation or farmers preparing to cut silage.

    The Irish Independent can reveal that in the event of a national fuel crisis, emergency contingency measures discussed at the high-level meeting include:

    :: All non-essential workers will be ordered to work from home

    :: A limit will be placed on all non-essential car travel

    :: A strict limit on the amount of fuel motorists can buy at any one time

    :: The implementation of an immediate and strict reduction in the speed limit on motorways.

    The plan also includes the introduction of an emergency scheme whereby motorists with an odd number at the end of their car registration will only be allowed to drive or refuel on alternate days.

    Those with odd numbers could refuel on a Monday, Wednesday and Friday and those with an even number on a Tuesday, Thursday and Saturday.

    The confidential meeting, convened by the Department of the Environment, Climate and Communications (DECC) on May 26 at the National Emergency Co-ordination Centre, was termed the “Oil Emergency Exercise”.

    The meeting was attended by members of DECC, the National Oil Reserves Agency (NORA), Fuels for Ireland (FFI), the Department of Transport and National Emergency Coordination Group (NECG).

    Each group was required to run through the three possible scenarios. One Government source described the planning exercise and the options available to mitigate supply problems and protect societal function as “very, very stark”.

    "They gave us a scenario where there was a 20pc reduction of diesel coming into the country. And then one where there was 30-35pc reduction and then one where essentially we don't have enough oil or gas, and the question arises as to whether we divert oil to electricity generation or agriculture to grow food.

    "All of this happening is very unlikely but to have it discussed openly when we know the situation in Ukraine was an eye-opener.”

    Senior Government sources have told the Irish Independent the likelihood of a fuel crisis at the magnitudes discussed at the meeting is "highly remote".

    The first scenario, which was tabled for four months time – September 1, 2022 – discussed what measure would be introduced if there was an 18-20pc shortfall in diesel.

    The plan states that if a supply deficit of this magnitude occurs, it will lead to "diesel stockouts" where many fuel stations will run dry and supply to critical and emergency services will be threatened.

    At this point, NORA would be required to release limited amounts of its 90-day reserve stock to meet essential demand.

    In the second scenario, fuel stocks have dipped to dangerously low levels – 35pc below demand for eight weeks leading up to December 19, 2022.

    At this critical point, the plan states the NECG will discuss activating the Oil Emergency Allocation Scheme "to control the supply and distribution of diesel".

    The emergency contingency plan, if implemented, would prioritise essential services and critical workers, with other motorists told to limit their driving.

    If Ireland has to introduce fuel rationing, consumers would be separated into four categories. Tier one comprises essential workers, such as farmers and food producers. Those classified in tier four are motorists making non-essential journeys.

    Only designated critical service stations – of which there are approximately 100 in the country – will be stocked with fuel.

    The designated stations will only provide fuel to emergency and essential services and workers.

    Kevin McPartlan, CEO of Fuels for Ireland, described the planning exercise as "prudent".

    "While it remains highly unlikely that we will experience a reduced supply of fuel, it is prudent that we and Government engage in emergency planning.

    "As things stand, despite the invasion of Ukraine and the announcement of sanctions prohibiting the importation of Russian fuel into the EU, our stock levels are very healthy, and we see no cause for concern in our supply pipeline.

    "We remain more than confident that, save for any massive shock to supply or demand, we will have no issue in continuing to meet Ireland's need for liquid fuels."

    zajimavy, ze v (mein stream) mediich nenajdete jedinou debatu, ktera by jakkoliv o souvislosti nastoleni technokracie jakkoliv probirala, zpochybnovala a naprosto zadna politicka strana nemela technokracii v politickemu programu. kazdopadne imho si s COVIDovymi eufemicky nazyvanymi "opatrenimi" na zaklade nejakych momentalnich mouder odborniku (2 rousky zaroven) lidi zvykli, ze jim vlada muze prikazat, kdy si muzou jit nakoupit, kolik muzou mit deti, v kolik hodin je nakupni doba pro duchodce, kolik lidi muze hrat fotbal nebo kde muze stat a s kym se bavit.

    a pak samozrejme jakou teplotu vody ve vane/sprse a kolik vody muze pouzit na koupel.. apod. nebo ja nevim kolik zaplati pokutu za nizni energetickou tridu domu.. vsude sama G (vysoce energeticky nehospodarne)... napali pekne mesicni penale/dan za nedostatecne izolovany dum.. lidi ty domy jeste radi prodaj nejakemu stedremu Bakalovi, ktery udela paradni socialni byty pro potrebne a udela s nimi mnohem vice dobra, nez bezohledny puvodni majitel...

    ja o tomhle scenari pisu uz radu let a je celkem zajimave (sic trochu masochisticky), jak to vsechno do sebe pekne zapada a postupne se zhmotnuje nejaky konkretni narativ to realizujici.
    a reseni se napadne podobaji nasemu milovanemu lockdownu - a kdy uz teda bude debata o tom, kdo a jak vlastne muze rozhodovat, co je "non-essential"? .. takove dotazy by meli mit novinari, ale ti malokdy zabrusuji timhle smerem pokladat tezke otazky.

    .. no nic.. moje 2 satoshi pred spanim.
    GORG
    GORG --- ---
    Peace in Ukraine: A Promise yet to Be Kept
    https://www.ispionline.it/en/pubblicazione/peace-ukraine-promise-yet-be-kept-25811
    Last May, President Volodymyr Zelensky took office promising to end the then-five-year old war with Russia – to “just stop the shooting”. As his administration approaches its one-year anniversary, however, Zelensky’s peacebuilding efforts face backlash in Kiev, skepticism in Moscow, and hostility in the Russian-backed breakaways in Donbass. Violence at the 400-km frontline, which cuts through the southeastern industrial region, has subsided only marginally. Hobbled from the beginning by poor communication, especially with his domestic audience, his team has yet to offer their Russian adversaries or the Ukrainian public a coherent vision for peace – namely for how to make the controversial 2014-2015 Minsk agreements, which entail return of Donbass’s Russian-backed enclaves to Kiev’s control, acceptable to all sides. Now, amid the COVID-19 crisis and resulting economic struggles, other pressing matters threaten to derail his key goal.

    Upon taking office, Zelensky set about re-booting the stagnant peace process, and the backlash was immediate. In June, the sides revived a failed 2016 agreement to disengage forces along small sections of the frontline. Critics accused Kiev of undoing years of incremental advances by Ukrainian troops. Presidentialpress secretary Iuliia Mendel, in line with Zelensky’s campaign pledge to treat residents of Russia-backed enclaves more like full-fledged Ukrainians, drew attention to the prevalence of civilian casualties in these areas, which she blamed on government forces’ injudicious use of return fire. This earned her a prosecutorial summons. The sides negotiated a wide-ranging ceasefire in July 2020, leading to an unprecedented drop in violations and civilian casualties, but Ukrainian pro-military activists insisted only their side was complying. After Russian-backed fighters reportedly killed four Ukrainian soldiers in an unprovoked August attack, violations climbed up to pre-ceasefire levels, where they have hovered since, with a few spikes and falls.

    Ukraine Is Better Off Without Donbass. Reintegration Would Mean Absorbing an Expensive Reconstruction and a Pro-Russia Populace
    https://foreignpolicy.com/2019/12/06/ukraine-better-without-donbass-costly-reconstruction-pro-russia-west/
    GORG
    GORG --- ---
    KAJJAK: no historicky se zejmena pristup Britanie nemenil , viz. moje posty nize , kde jsem linkoval toho historika

    tedy pred mnichovskou dohodou podporovali Nemecko, a stejne tak pri a po mnichovske dohode. rozdil byl jen v tehdejsim medialnim pokryti situace, kde se to jevilo, jakoby menila Britanie postoj.

    to mi prave pripada zajimave a hodne ontopic.. nez tyhle analogie, o kterych muzeme takhle laicky spekulovat do soudneho dne.


    KAJJAK: akcentuju ty otevrene pozadavky od Nemecka, protoze tim bylo tehdy mnohem jasnejsi, jake jsou jejich zamery.

    KAJJAK: no comment :) jednak je to jeden z pripadu te cenzury, ktery byl teda nejmarkantnejsi...
    druhak eh . ze to zpetne zas zprovoznili, pac to bylo pry potreba v kritickych casech pocatku konfliktu, to nemeni nic na principu.

    jinak ta cenzura jde mnohem dal nez za tyhle zda se od statu vynucene cenzury... cenzura je ted spis o vlastni iniciative.. autocenzura nebo blokace informaci rozhodnutim dane korporace (napr. Fb, Youtube, CNN,...)

    nic.cz bylo specificke v tom, ze oni jsou sice privatni nejaky spolek, ale spravuji nas verejnz cesky internet co do domen.

    narazim hlavne na totalitni mentalni atmosferu cenzury, osobniho utlaku lidi s jinym nazorem. a to zacalo jeste pred Ukrajinou.. kolem COVID nemlich to same..

    OMNIHASH: nevim jak na Krymu krom toho, ze jim tam prerusovali dodavky proudu, ale na Donecku tam 8 let je pry ostrelovali.

    dokonce prezident Zelensky prislibil jako svoji volebni kampan, ze tam ukonci ty utoky. ale po zvoleni to neudelal.

    https://www.washingtonpost.com/world/europe/ukraines-zelensky-wants-to-end-a-war-in-the-east-his-problem-no-one-agrees-how-to-do-it/2020/03/19/ae653cbc-6399-11ea-8a8e-5c5336b32760_story.html
    President Volodymyr Zelensky, a political dilettante and former TV comedian, swept into office last April on a promise to end the war in eastern Ukraine, which has killed more than 14,000 people since 2014. Zelensky met with Russian President Vladimir Putin in Paris in December, and both sides withdrew from several hot spots on the front line, although firing and casualties continue.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    weby ktere se blokovaly zase nic.cz povolilo, takze o zadne cenzure aktualne nevim, ty ano?
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    ty tam prikladas priliz velky vyznam tomu, ze nemci pozadovali nejake uzemi... Ja se na to divam tak, ze to je ale vlastne uplne jedno, kdyby nas nemci rovnou napadli a uzemi si vzali, prubeh by mohl byt podobny soucasnemu prubehu na ukrajine. My sme se totiz mohli branit nezavisle na tom, ze si v mnichove nekdo neco dohodl, stejne tak jak ukrajinci se brani nezavisle na tom, ze by se zapadu hodil vice rychly konec valky... Proste kdyby nase politicke vedeni v te dobe nebyli dobrosraci ale Zelensky prubeh mohl byt hodne podobny...
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    francie a nemecko se k rusku chovaly ze startu konfliktu na ukrajine uplne stejne, svuj pristup zmenily z casti jen na zaklade verejneho mineni uvnitr vlastnich zemi...

    stejne tak treba svycarsko nebo rakousko chtely zachovat svou neutralitu a do niceho se nesrat, to se ted z casti take meni... Takze historicke analogie tam jsou velike, jen je pro svou zaslepenost nevidis nebo nechces videt...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: eh cože co? Kdy a jak útočili Ukrajinci na Krym?
    GORG
    GORG --- ---
    Dokazu si predstavit analogii hodne obecnou, ze ted treba jedni nechteji veci eskalovat, aby z toho nebyl svetovy konflikt.. a druzi by radsi se do toho vojensky montovali, protoze kdysi s nacisty se jakoze taky udajne snazilo o nevojenske reseni.

    Na tech konkretnich udalostech moc podobnosti nenajdem, ale rekneme ze tyhle dva postoje by se daly uvazovat, ze v urcitym principu se resi pasivita vs aktivita.

    (Sic jak rikam.. i v tehle rovine proste Mnichov byl o necem jinem. Tehdy Britove primo Nemce zjevne podporovali.. nejak prizni ale i financne. Aby spolu s Nemci zautocili na Rusko. Nekdo by to ted mohl namotat na to, ze Putinovu zlu ted platime za plyn, a pokud chceme analogii znasilnit, tak muzeme uvazovat i takhle, ze topenim v CR vlastne "podporujeme" Hitlera stejne jako Britove tehdy financovali Hitlera.. sic je otazka kolik % prijmu Ruska je z prodeje plynu CR )

    Osobne mi spis prijde, ze v CR mizi svoboda pod tlakem Zapadu. A to je otevrene priznavano. Cenzura a ta obhajoba utoku na Rusko za pomoci propagandy, militarismus , fetisismus tanku a zbrani pro boj za mir. My uz tim agresivnim elementem jsme. Poslali jsme tanky, udelali sankce.. a stejne jakoby to nestaci, stejne se to prezentuje jako pasivita. Meni se v CR zakony kolem dezinformaci.. vznika tlak na jakesi umlceni svobodne diskuze. To spis mi pripomina nacisty.. nez tyhle militaristicke analogie.
    GORG
    GORG --- ---
    KAJJAK: Rusko vzneslo uzemni pozadavky na Moldavsko pod podhruzkami vojenskeho utoku?

    Kdysi Nemci meli uzemni naroky na Ceskoslovensko. Zapad jim CS tehdy radeji bez boje predal. A to byly explicitni pozadavky, ze dejte nam uzemi nebo se pripravte na valku. Rusko ted nic takoveho nedelalo, a ze zautocili na Ukrajinu, prekvapilo vsechny. Nejvetsi moznou podobnost vidim v anexi Krymu, ze ten mu jako svet "nechal" bez vojenske odpovedi. Ale Krym Rusku nikdo nedal... vtrhli tam armadou a odstepili ho od Ukrajiny. Zadne podazavky "Dejte nam Krym, jinak tam vtrhnem" Rusko nevzneslo. Takze jim ho nikdo nedaval a oni tam proste sli jakoze branit Rusy proti udajnemu teroru prekvapivou operaci.
    Mnichovska zrada byla o tom, ze Zapad tehdy Ceskoslovensko proste prinutil, aby se Nemcu vzdali bez boje. Zadnou takovou analogii ke Krymu nemame...to se odehralo mezi temi dvema staty.

    Pak 8 let k nasemu povetsinou nezajmu Ukrajina utocila na Krym. Zadnou analogii k WW2 v tomhle pripade nenajdem.

    No moje retro kolem Mnichova je prave i dost o tom, ze i nase povedomi o mnichovske dohode je navic zjevne dost mimo. Nemci meli explicitni pozadavky a Francie a Britanie CS pres diplomaticky natlak donutili se Nemcum bez valky podridit. Nemecko pak sebralo nasi pokrocilejsi armadu, kterou pak mohli pouzit na sve tazeni. Kazdopadne Nemci jasne pozadavali ta uzemi a jasne jinak vyhrozovali, ze si to vezmou valkou. Do posledni chvile naopak Rusko vylucovalo utok na Ukrajinu. A na Krymu to mel byt nejaky incident na dovolene nejakych Rusu.

    Kazdopadne ja pisu, co by prislo znepokojive pro me jako potvrzujici plan dobyt Evropu - utok nebo pozadovani uzemi pod pohruzkou utoku Slovenska, Madarska nebo Polska. Resp. i kdyby to nebylo uplne explicitne, tak presun boju nebo nejakych rozbroju do tehle statu uz by mi prislo divny. Samozrejme pokud by Slovensko zaclo ted se do Ukrajiny montovat vojensky, by samozrejme mohla byt ruska reakce ospravedlnitelna. Tedy pokud by Slovensko nejen jak ted dodavame tam zbrane se primo angazovalo v bojich.. Ale to by se opet odchylovalo od toho WW2 scenare.. na Nemce nikdo neutocil.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    valky v gruzii a cecensku jsme jako evropa moc neresili a ukrajinu si putin myslel ze mu predhodime, kdyz ji otestoval pres krym... Ja tam tu analogii vidim velikou... Ukrajina se v ocich rusu mela vzdat proti domnele silnejsimu nepriteli stejne tak jak sme to pred lety udelali my... Ukrajina je ale (stejne jako my tehdy) silnejsi nez se to zapadu sprvu zdalo, stejne tak, jako bychom asi byli my kdybychom nakonec bojovali s Nemeckem... Kdyz by se nam darilo jako ukrajincum, taky by nas postupne dozbrojovali aby valka nesla dal...
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    rusko uplne v pohode mluvilo o moldavsku jako o dalsim moznem cili pro "osvobozeni", to ze se sralo do gruzie a cecenska bud nevis, nebo si statecne odignoroval... Takze neni pravda cela tva veta "Rusko zadne naroky na jine okolni staty nevyjadruje."

    Vyjadruje je nejen slovne, ale i ciny...
    GORG
    GORG --- ---
    mezitim v tichosti ceskych medii pred par dny vyhodili tu ukrajinskou ombucmanku Denisovou ze sveho mista, protoze si ukrajinsti novinari v hromadnem apelu stezovali na to, ze necitlive siri obvineni ze znasilnovani Rusu na svem facebooku namisto, aby se snazila pomahat, nebo se starala o zajisteni dukazu

    prestoze tahle Ljudmila Denisová byla castym zdrojem pro ceska media ruznych tvrzeni o znasilnovani na Ukrajine, tak tuhle informaci se zjevne rozhodli vedome nezverejnit.

    The Verkhovna Rada fired Ombudsperson Denisova | Ukrayinska Pravda
    https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/05/31/7349678/

    У Раді зібрали голоси для висловлення недовіри омбудсману Денісовій - ''Слуга народу'' | Українська правда
    https://www.pravda.com.ua/news/2022/05/31/7349628/

    Why Ukraine′s human rights chief Lyudmila Denisova was dismissed | Europe | News and current affairs from around the continent | DW | 03.06.2022
    https://www.dw.com/en/why-ukraines-human-rights-chief-lyudmila-denisova-was-dismissed/a-62017920
    He also accuses her of having focused too much on media work, and on describing sexually motivated crimes in gratuitous detail as well as the raping of children in occupied territories. However, some of these accounts, he said, had not been verified, which had harmed Ukraine's reputation and distracted media attention from other, proven crimes and problems.

    ...

    Many Ukrainian journalists and human rights activists were outraged when they read Denisova's detailed descriptions on her Facebook account.

    "We are forced to trust the official information that comes from officials, in a state of martial law a priori.

    We do not have the opportunity to verify it from other sources. In this way, we are spreading messages from the Commissioner for Human Rights - in fact, taking them on faith, " said Tatiana Troshchynska, editor-in-chief of Public Radio.

    The media also point out that the ombudsman uses unethical wording to describe the details of the occupiers' horrific crimes.

    These are the following formulations:

    "girl 6 months old, Russians raped with a teaspoon",
    "Two children were raped orally and anal,"
    "A nine-month-old daughter was raped by candlelight."


    "Sexually motivated crimes during wartime are a tragedy, but they should not be the subject of a kind of 'chronicle of scandal'," an open letter penned by 140 activists, media professionals, lawyers, psycologists and other public figures stated.

    In addition, media outlets are concerned that the Ukrainian media may be just a platform for spreading "horrible details" about Russian sexual crimes during the war. And they should serve as voices of support, in particular to gather evidence in relevant criminal cases against the occupiers.



    Ljudmila Denisová: Rusové mučili a znásilňovali děti - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/ukrajinska-ombudsmanka-rusove-mucili-a-znasilnovali-deti-zajate-vojacky-svlekali-89435
    GORG
    GORG --- ---
    jinak ke kauze masovych hrobu mame medialni twist...

    Mariupol: Satellite images suggest mass graves dug near besieged city - BBC News
    https://www.bbc.com/news/world-europe-61183056
    Local Ukrainian officials accuse the Russians of burying Mariupol civilians killed by Russian troops there.

    udajne je fakt kopou Rusove

    Russian Troops Make Ukrainians Dig Graves for Food: Mariupol Mayor
    https://www.businessinsider.com/russians-make-ukrainians-dig-graves-return-for-food-mariupol-mayor-2022-4
    "We know about these mass graves because these fascists — I have no other words — are enlisting local people for burial for food," Mariupol Mayor Vadym Boychenko said in a statement posted on the city council's Telegram.

    "They told us that it is necessary to 'work hard' to give you food and water," he added. "Now Mariupol does not have enough humanitarian aid so people are forced to do it."

    Insider could not independently verify Boychenko's claims.

    a dalsi verze je, ze Rusove nuti Ukrajince kopat ty hroby vymenou za jidlo

    to je hodne flip-flop od puvodnich zprav mediich ze u Mariupolu a jinde kopou mistni Ukrajinci bez jakehokoliv donucovani mass graves, protoze nemaji elektrinu v krematoriu, resp. kvuli ostrelovani nemuzou ta tela moc volne premistovat

    media se nahle tvari, ze o necem takovem nikdy neslyseli.
    GORG
    GORG --- ---
    Military leaders saw pandemic as opportunity to test propaganda techniques, report says | Ottawa Citizen
    https://ottawacitizen.com/news/national/defence-watch/military-leaders-saw-pandemic-as-unique-opportunity-to-test-propaganda-techniques-on-canadians-forces-report-says
    The federal government never asked for the so-called information operations campaign, nor did cabinet authorize the initiative developed during the COVID-19 pandemic by the Canadian Joint Operations Command, then headed by Lt.-Gen. Mike Rouleau.

    But military commanders believed they didn’t need to get approval from higher authorities to develop and proceed with their plan, retired Maj.-Gen. Daniel Gosselin, who was brought in to investigate the scheme, concluded in his report.

    The propaganda plan was developed and put in place in April 2020 even though the Canadian Forces had already acknowledged that “information operations and targeting policies and doctrines are aimed at adversaries and have a limited application in a domestic concept.”

    ...

    The plan devised by the Canadian Joint Operations Command, also known as CJOC, relied on propaganda techniques similar to those employed during the Afghanistan war. The campaign called for “shaping” and “exploiting” information. CJOC claimed the information operations scheme was needed to head off civil disobedience by Canadians during the coronavirus pandemic and to bolster government messages about the pandemic.

    Military campaign to influence public opinion continued after defence chief shut it down | CBC News
    https://www.cbc.ca/news/politics/psychological-warfare-influence-campaign-canadian-armed-forces-1.6079084
    Portions of a military information campaign meant to influence the Canadian public during the COVID-19 pandemic continued to operate months after the chief of the defence staff at the time ordered it shut down in the spring of 2020, CBC News has learned.

    The Canadian military recently conducted four reviews of controversial initiatives. A copy of one of those reviews was obtained by CBC News under access to information legislation.

    That review shows that even after the then-chief of the defence staff, Jonathan Vance, verbally called off the overall influence campaign in April 2020, some influence activities aimed at Canadians carried on for another six months — until Vance issued a written edict in November 2020.

    "The public affairs, [civil-military cooperation] and influence activities that were taking place, particularly within [Joint Task Force Central], did not stop," says the review document, which looked at the origins of the influence campaign.

    ...

    The military is permitted to run psychological operations while deployed abroad — but it is prohibited from doing so in Canada without specific permission from the federal cabinet.

    DND insists the activities undertaken to monitor and shape public discourse as it related to the pandemic did not constitute psychological operations

    ...

    Crying wolf
    The military launched another investigation after a reserve unit specializing in information warfare conducted a propaganda training exercise in September, 2020 in Nova Scotia involving a fake letter warning of grey wolves wandering around

    ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam