LALINA: vidím to jinak. za svého života (je mi 38) jsem zaznamenal spoustu změn k lepšímu:
1) obnovení svobody projevu a cestování po roce 1989
2) zrušení trestu smrti po vzoru zbytku EU. Tím jsme se výrazně odlišili od USA, Číny, Iránu, apod.
3) výrazné zlepšení ekologické situace v důsledku omezení nesmyslného těžkého průmyslu a odsíření elektráren (smog a kyselé deště před rokem 1990 byly fakt masakr...)
4) zrušení základní vojenské služby (někdy kolem roku 2000)
5) masivní rozšíření Internetu coby svobodného, necenzurovatelného média mezi většinu populace
6) vstup do Schongenského prostoru a možnost legálně pracovat ve většině zemí EU (časem nevyhnutelně ve všech zemích, pokud budeme plnit podmínky vstupu i my - což se pochopitelně nelíbí těm, kdo by chtěli mít monopol na přeprodej otrocké práce svých občanů nadnárodním korporacím)
7) propad konzervativních populistických politiků ve volbách, a to dokonce i na kandidátkách konzervativních stran (legendární vykroužkování proti-konopného poslance Severy na kandidátce TOP09)
Ano - jsem už člověk ve středním věku, a mám důvody být mírně "prosystémový" - bojuji za udržení toho lepšího, co se v Evropě podařilo prosadit za posledních více jak 200 let vývoje od Francouské revoluce. Vidím tu důvody, proč se snažit nenechat systém padnout - ale proč se jeho světlé stránky snažit udržet.