Ani nevím, jestli se mi chce psát recept, když jsme neskončili na bedně :)
Kapustová polívka (vegan verze).
Ráno, nebo večer založíš vývar. Složení mrkev,celer,petržel,kořen z kapusty,cibule,česnek. Poměr záleží jak to chceš mít chuťově vyvážený, obecně víc mrkve Ti to udělá sladší, celer Ti to udělá takový hořký, což se stalo zřejmě nám. :)
Nezapomenout na pár kuliček černýho koření, pepř celý taky pár kuliček a třeba 1-2 bobkové listy.
Necháš to celý den probublávat, pořádnej vývar co je silnej jak noha vod kulečníku se dělá fakt dlouho, masovej třeba i dva dny, zeleninu nemusíš trápit tak dlouho, ale aby si z ní dostal úplně všechno, tak těch 8 hodin určitě. Samozřejmě, že pak je zbylá vyvařená zelenina na vyhození, možná se z ní nechá udělat nějaká pomazánka, ale to jsem nikdy nezkoušel.
Těsně před závěrem vaření vývaru pokrájíš na kousky kapustu, na oleji ji ve větším kastrolu osmahneš na přiměřeném množství oleje a zaleješ vývarem. Vaříš cca hoďku pod pokličkou na mírným plameni.
Teď nastává to co bylo včerejším kamenem úrazu, páč masožroutská kapustová má základ z hovězího vývaru a kapustu trápíš smažením na špeku, nebo slanině, což dá celý polívce nezaměnitelnou chuť.
No a jelikož jsme u vegan verze, tak bych asi doporučil použít během vaření kapusty nějaký semínka dýně,slunečníce, mungo fazole, sezam,atd., trochu kmínu, nastrouhanou mrkev, prostě tak nějak od oka něco, co tomu zvýrazní chuť. Samozřejmě osolit! :)
Imho ta včerejší nebyla špatná, nicméně uznávám, že vývar byl hořkej a samotná polívka chudá jak špatnej příbuznej.
No chybami se člověk učí :)
Příští soutěž navrhuju kuchtění pizz a nebo slaných koláčů ,)
A jinak mejdan feer, akorát si kucka příště pořeště lépe bar, takový kafe, nebo nějaký nakopávací drinky a nealko pivo by clkm. bodlo ,)