Tak se taky pridavam s receptem s polivkou cislo 2. Mela to bejt neco jako fazolovo - rajcatova polivka na mexickej zpusob s chilli, kukurici a koriandrem, ale byl to spis vic takovej experiment, pac ze budu varit jsem se rozhodla v 7 vecer po praci, nic pripraveno predem a nestihacka nekde litat po obchodech a shanet kvalitnejsi ingredience.
Takze cca na ten muj vcerejsi hrnec: 1,5 kg rajcat, 2 plechovky krajenejch rajcat, 2 plechovky cervenejch fazoli, 1 plechovka kukurice, limeta, 2 velky cibule, cesnek, suseny jalapenos, mletej rimskej kmin, bilej pepr, cerstvou petrzel, oliv. olej, sul a zbytek koreni co mi zbyl z fajitas.
Dat sparit rajcata, zbavit slupek a jadyrek a udelat z toho maly kousky. Nakrajet cibuli a cesnek na kousky, posekat petrzel. To vzit, orestovat na oliv. oleji, prisypat jalapenos. Az cibule lehce zezlatne, prihodit 1 plechovku fazoli i s tou stavou. Po chvilce vzit stouchadlo a poradne to rozstouchat, jakoby clovek chtel delat frijoles refritas, vznikne takovy jakoby fazolovy pyre. Zakapnout limetou (lehce), prisypat rimskej kmin podle chuti, sul, pepr a koreni a chvilku michat. Pridat 1 plechovku rajcat (ja ji tam davam hlavne kvuli barve, pac sehnat kvalitni rajcata v zime je celkem velkej ukol) a i vsechna sparena rajcata. Pokud je to moc husty, tak prilejt trochu vody. Tak nejak varit a michat, pak vzit a nahrubo! rozmixovat. Vratit zpatky na ohen a prihodit zbytek plechovek (rajcata, fazole, kukurici). Nechat povarit, vypnout ohen, vypravit se na naplavku a cestou sehnat cerstvej koriandr :)
No a samozrejme kdyz je cas si s tim pohrat, tak misto vody poradnej zeleninovej vyvar, misto susenych jalapenos cerstvy, misto cervenejch fazoli z plechovky sehnat cerny fazole a sehnat kvalitni rajcata (aby si clovek nemusel pomahat s tema z plechovky) a misto petrzele dat koriandr uz do zakladu.