Nějak jsem v poslední době zjistil, že už se tak úplně neorientuji v současné zbraňové legislativě, hlavně stran nějakých změn kategorií a případného grandfatheringu... mám už 12 nebo nejspíš i více let kosu, kraťase od Novohradského... pořadové číslo má do 80, kupoval jsem ji od Fabika z D-Force/Detonics, který jich měl asi 8, aby na tom zkoušel tehdy vyvíjené doplňky, ten říkal že to má nalítáno baj voko 2k, co bylo před tím, těžko říct, ale většina takhle předělávaných v té doby byla ještě ve velmi dobrém stavu, já jsem jí přidal tak max 600 kousků, na srazech s vámi... od té doby chytá prach a tak trochu zvažuju, jestli pro mně má vůbec, smysl... byť velmi málo olítaný kus, se zkrácenou hlavní bez jakéhokoliv původního pažbení s nosičem mušky přeneseným z konce hlavně na odvod plynu to není zrovna "sběratelský kus", ale je to jediný režim, ve kterém teď existuje.... otázka zní, má pro mne význam si ji držet, protože ji vlastním dlouho a tak mne nějaký grandfathering alespoň trochu brání před nějakým budoucím potencionálním omezením, nebo je to úplně jedno a má cenu ji spíš prodat, dokud je šance, že by to vůbec mohlo někoho zajímat, než ta generace milovníků kosy úplně vymře?