Přišel jsem zase nějakou nešťastnou náhodou k novému noži... Moje první setkání se značkou Ruike v podobě modelu P801.
Materiálově nic zajímavého, vzhledem k ceně je podle mě 14C28N a nerez rukojeť v pořádku (i když si umím představit, že Mikov si za něco takového narazí 4k, hehe), nicméně usadil se u mě v kapse a v EDC rotaci díky designu a provedení. Je to tenké, hladké, ani malé ani velké, takové akorát, žádné designové výkřiky ani onanie, nikde nic netrčí, nikde nic nepřekáží, nikde to nedrhne, pěkně to flipuje, dobře to cvaká, je to perfektně vycentrované, a podívejte se na ty standoffy! Na nožíku za pár stovek! Fakt mě kucí šikomovocí potěšili. Navíc tahle "horší" nerezovka se díky tomu, že není extrémě tvrdá, snadno brousí, a snadno se brousí do jedovata. Na druhou stranu, ostří udrží i po průřezu dřevnatých šípkových šlahounů v sadu. A ten klip! Zaháknete to do kapsy a nikdo si toho nevšimne. Proč tohle neumí udělat ZT nebo BM na noži desetkrát dražším? Abych tomu teda i něco vytknul, tak ten kolík pro otevírání palcem je na tom úplně k ničemu. Otevřít to s ním pořádně nejde a jenom hyzdí jinak parádně tvarově hladkou a čistou čepel. Jinak je to parádní nožík na řezání.