• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KURE: Dík. Aniž bych něco o nejlepších zoubcích u Victorinoxu něco tušil, tak jsem na stejnou adresu nakonec při všem tom studování nožů na těch internetech doputoval taky. Akorát jsem neobjednal s plastovou rukojetí, byť chápu její výhody, ale s dřevěnou, která se mi víc líbí, a už nějaký Victorinox nože s dřevěnou rukojetí doma taky mám. Tak ať je to stejný. Každopádně díky za rady.
    KURE
    KURE --- ---
    MADCAT: Noze na pecivo jsou zoubkaty, protože 99% domacnosti nema ostrej nůž.
    Ty zoubky fungujou i když už nejsou úplně ostrý.
    Nejlepší zoubky co jsem kdy mel jsou na victorinoxech.
    Na pečivo bych pořídil něco takového:
    Nůž na chleba Victorinox Swiss Classic vroubkované ostří 21 cm červený VICTORINOX | VICTORINOX | Vx.Rosler.cz
    https://vx.rosler.cz/nuz-na-chleba-victorinox-swiss-classic-vroubkovane-ostri-21-cm-cerveny/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MADCAT: Brousky jsou tvarovane. To co se oznacuje jako "Damaskova Ocel" je normalni proces vyroby (protoze je dnes levnejsi svarit dohromady 3 vrstvy rozdilnych praskove slitin)

Kousek co je overeny a v Alze:
    https://www.alza.cz/victorinox-nuz-na-chleba-21-cm-s-plastovou-rukojeti-d13132764.htm?o=1

Damascus a jinak sedi k cene:
    8" Bread Knife SHAN ZU Ronin Series | High Carbon Japanese Steel Knife with Ergonomic Handle
    https://www.shanzuchef.com/en-eu/products/knife-a-cap-8-sahan-zu-ronin-1
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Potřebuju si koupit novej nůž na chleba/pečivo. Nijak zvlášť tomu nerozumím a beru to asi tak, že nejspíš platí "čím dražší, tím lepší". Chci za to dát 500 - 1000 Kč, přičemž kolem toho litru nebo lehce nad už vidím i damaškovou ocel. Má cenu ji řešit? Stojí to za ty peníze navíc? Nebo mně řeknete, že za tyhle peníze je to jedno a mám si koupit, co se mi líbí?

Teď mám doma sadu Wüsthof, nějakou obyčejnější, a pečivovej nůž z té sady sloužil dlouhý roky dobře, dokud jsem jej nedal nabrousit nějakýmu potulnýmu neumětelovi, kterej mi z něj udělal normální rovnej nůž... :-/ jak se vlastně pečivový nože brousí?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    D_B_M: Tohle mám, ovšem tu verzi od Mikovu, říkají tomu List.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    NOMAAD: mas to krasny, jednou, az budu mit treba hotovou kuchyn.... :]
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    nepotrebuju dalsi kudlu..nepotrebuju dalsi kudlu..nepotrebuju dalsi kudlu..

aaaale..

radost si delat musime a zijem jen jednou..

NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Produkce….

RSZ
    RSZ --- ---
    MATT: pěkná kudla, i ta červená je hezká (líbí se mi víc než karbonová limitka)... a vím že spyderco mít díru musí, ale zrovna bez ní bych se tady obešel
    NGR
    NGR --- ---
    NGR
    NGR --- ---
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NGR: jako ja hlavne necekal, ze to bude tak malickej nozicek :D ; a je to dost osizene, to mas recht. // jinak od Lethermana mam "MUT ED" (fotrik mi to kdysi koupil ; a fakt nevim jestli budu cistit hlaven pistole ci opravovat udernik ) - jinak je to celkem bytelnej multitool, to moc osizeny neni. Ten kupovanej kousek pro kamose, je vuci tomu memu jak welter vs heavy weight :D
    MATT
    MATT --- ---
    tak této "pocket machete" jsem zas neodolal... ;)))

POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    Maucta. Prosím pěkně, máte někdo zkušenost s těmito noži a případným doručením?

Купити Тактичні ножі в магазині Біла Зброя
    https://zbroja.com.ua/katalog/tactical-knife
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    MATT: vypada to hezky, ale bal bych se toho, ze si do tech vyrezu v rukojeti clovek snadno skripne kuzi pri vetsim tlaku
    RSZ
    RSZ --- ---
    MATT: jako všechny fr nože to vypadá vhodné pouze na krájení bagety a sýra, ale líbí se mi
    MATT
    MATT --- ---
    pokud by tu byl nejaky uchyl na skeletovy noze, tak frantici Lierande maj celou strenku vcetne zamku z jednoho vylisovanyho plechu. mě teda uplně neoslovil, ale viděl jsem z něj dost nadšenejch lidí (hlavně žen ;)

CROSS
    CROSS --- ---
    Kdysi jsem si v akci :-] tohoto nebo EDC auditka (id WOJTYLA, kde je mu konec) pořídil Charge a Skeletool CX, a i když samo je to jiná třída, v praxi nosim a používám ten Skeletool víc. Taky bych o něm řekl, že to je jedna z těch nemnoha věcí, co vypadá líp naživo než na fotkách, a ergonomicky mi vyhovuje.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NGR: Mně se líbí tvar toho nože, i když si myslím že ta čepel mohla být možná o centimetr delší. Po ergonomické stránce je divný a vlastně je i přes všechny ty výřezy stále dost těžký, většinou si stejně vezmu nějaký jiný Leatherman.
    NGR
    NGR --- ---
    (v posledni dobe jsem se ustalil wave black a spyderco paramil digi camo black)
    ale stridam to jako motylky :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam