• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MATT
    MATT --- ---
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Gyuto S-grind.Střenka stabilizovaný kaštan a.k.a. supernova:)

ZSIS
    ZSIS --- ---
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MATT: existuje návrh zákona na zákaz nošení nožů z května 2024, který ale zatím nebyl odhlasován. i tak v něm jsou vyjímky pro povolání, "tradiční zvyky" či transport (v baťohu můžeš mít de facto cokoli, jen nesmí být při ruce)
    existuje i pár míst, na kterých je technicky zakázáno nosit nůž.
    dokud nebudeš součást nejakého gangu mladistvých, nikdo tě kontrolovat nebude.

všeobecně tu lítám s nožem furt a nikdy problém neměl.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MATT: poslední odstavec o tom tak trochu mluví, ale bacha, mají tam poměrně nově ty Waffenverbotszone
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    MATT: diky
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    FUNIAK: dokud nebudes delat kraval tak se nikdo nebude divat.
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Nazdar vespolek, znate nekdo aktualni situaci v rakousku ohledne noseni nozu, moje googlefu je mizerny a nedohledal jsem to.
    MATT
    MATT --- ---
    tušíte někdo, kolik tak může stát CNCéčko, který zvládne takovejdle integrál?

The MachineWise Sonora Pocketknife: The Full Nick Shabazz Review
    https://www.youtube.com/watch?v=6kd_6XM5EUg
    MATT
    MATT --- ---
    NEVILL: Já měl dlouhodobě vyhlídnutý Hinderery (ale moc se mi nelíbí ty čepele) a Spartana, ty jejich custom designy jsou parádni. Velikost je diskutabilní, zjistil jsem, že 4" vlastně ještě nemam ;)) nejvetší zatim Avispa, Inkosi nebo Osbourne, naopak jsem v poslední době tíhnul spíš k menšim, 3" čepel a 4" střenka (malý CRK, mini Bugout) a teď přišli prémie a na knifu se jeden Spartan objevil.. Jen si říkám, že když už, tak ňákej právě pěkně vyzdobenej, ale to se zas nedoplatim. Už tohle mi prijde nesmysl a pozastavuju se nad svou soudností. Ješte tam je RATka 1.5. ale u tý se trochu bojim, že by byla fakt už jen do počtu do šuplíku. Zatim třetí variantu mam poslat dál Bodaciouse a vzít teďka novej modrej ve spy27, ale zas se mi nechce kašlat s prodejem, navic cena klesla i v prodejnách (kupoval jsem za 6.2k a teď se dá pořídit za 5.9k). Jo a pak ještě Spartana od Victorinoxu, protože o prázdninách jedem do Francie a tam to maj nějaký striktní zákony.

Knife.cz - Inzerce - Spartan Blade Harsey Folder
    https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=98988

Asi bych si měl najít nějakej novej koníček. Za sukulenty jsem nechával na výstavě pár stovek, ale zas žraly víc místa ;))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATT: Je to velký a těžký nůž, ale jinak se mi docela líbí... :⁠-⁠)
    MATT
    MATT --- ---
    rozmluvte mi nekdo Spartan Blades Harsey Folder ;))
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Ještě k tématu:Včera dokončené Kiritsuke,N690,střenka z Karelské břízy.

NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    EMDEE: Ten horní(K-tip gyuto)je velkej nůž.Čepel má 21cm a celá kudla 34cm.Menší nůž není problém,ale na 10cm čepel už ten dutej vybrus nenacpu.Mám instagram:luciferin_knives.Ceny podle velikosti,materiálu a designu. Ocel používám prevazne Böhler-Uddeholm N690,občas K110,AEB-L a velmi zřídka uhlíkovku.Noze z fotek jsou z N690.Pro představu to spodní kiritsuke se prodalo za 5000,gyuto je porad k mání a chtěl bych za nej totéž. Jsou to moje momentálně nejdražší kusy(Jsou velké,mají S-grind a střenku z krásného stabilizovaného
    dreva).Víc asi do SZ,ať tu z toho neděláme muj e-shop.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    *horní ne Horný :/
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    NOMAAD: vizuálně parádní, obzvlášť ten horný je můj šálek kávy
    NOMAAD: máš to někde na webu s detaily (rozměry, materiál, cena...)? Děláš i menší varianty (čepel 10-15cm)?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    IXTREMIST: Kontaktní kolo a kudla v ruce,protože všechny přípravky co jsem si na to vyrobil byly nakonec horsi.Chce to ale dost cviku.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SN0WCRASH: Prodávám skoro vše co vyrobim:)
    ONYS
    ONYS --- ---
    NOMAAD: Tohle je opravdu nádhear!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam