• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KOGAKU
    KOGAKU --- ---
    D_B_M:
    Já mám v podobné velikosti CJRB Mica;
    je to roztomilé, ale jsou situace, kdy na velikosti opravdu záleží.!. :-D

Dráp od CRKT opravdu nepotřebuješ!!!
    Ale dopadneš jako já se Sekáčem... :-D

PETJU:
    Na něčí dlouhodobé zkušenosti s "konzistencí kus od kusu" jsem také velmi zvědavý! :-D
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    spis mi nekdo, prosim, vysvetlete, ze nepotrebuju tohle..

PETJU
    PETJU --- ---
    Zdar,

nejakej dobrak mi z kapsy batohu stipnul moje dlouholety Spyderco, takze musim - coz je vlastne docela fajn - poridit novou kudlu.

Po sirsim vyberu mi zustal tenhle duel: LionSteel Myto MT01GY vs. LionSteel Q4ttro, pricemz se momentalne klonim spis k Mytu.
    Ve hre mam jeste ZT 0470 Sinkevich.

Vyber vicemene odpovida tomu, co hledam: stredne velkej EDC zavirak, cca 8+ cm cepel, titan, flipper, loziska, spis technickej/elegantni design nez tactical.
    Vahu uplne nehrotim, ale kolem 120 g uz je asi muj strop.

Hodne mi zalezi na hladkym, presnym a prijemnym chodu, dobrym detentu, centrovani cepele a celkovym zpracovani.
    U noze za tyhle penize nechci resit gritty action, vule nebo neco, co se musi pul roku "zajizdet".

Mate nekdo pls dlouhodobejsi zkusenost s Mytem nebo Q4ttrem, pripadne obecne s aktualni produkci LionSteel?
    Zajima me hlavne realny chod, framelock, konzistence kus od kusu a jak to pusobi po delsim pouzivani.

M390 vs. MagnaCut u me neni uplne rozhodujici - MagnaCut je samozrejme lakavej, ale designove me zatim vic bere Myto.

Budu rad za zkusenosti od nekoho, kdo mel idealne oba v ruce.
    KOGAKU
    KOGAKU --- ---
    Druhý nejlepší poměr mi dává Petrified Fish PF818Forward s 0,78;
    skvělý D2 flipper s velmi pohodlným ovládáním liner-locku...
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    KOGAKU: Baby Banter mám v merku :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KOGAKU: Mam to ze stejneho shopu, ty same 1-4 tydny byly tenkrat taky.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MATT: Podlozky jdou udelat dobre. Ale za stejnou cenu 1k me Kershaw prisel vyrazne horsi. Skoro jak dreveny Opinel.
    KOGAKU
    KOGAKU --- ---
    MATT:
    A Alza ho inzeruje jako "vystřelovací" s hmotností 105 g, ale vystřelovák váží jen 101 g (prý)...
    Já bych si vsadil na 90 g; D_B_M sice navížil 91 g, ale zas má jiné střenky bez vybrání - to bude ten gram navíc. :-D

Kihon Compact Knifestock uvádí jako Kihon Mini... :-D

Pěkný je flipper pižďuch na klíče:

MATT
    MATT --- ---
    KOGAKU: to je prdel, boker usa ma na webu u obou 3.70 oz, což je 105g a boker.de ma zas u obou 90g.. ale těch 15 % je v popisku na usa i de webu..
    "A 15% reduction in weight gives the Kihon DC 2.0 the agility of a lightweight yet full-sized EDC, while the high-strength GFN handle with its textured square pattern offers confident grip and long-lasting durability. "

. https://www.bokerusa.com/kihon-dc-all-black-01bo905
    . https://www.bokerusa.com/kihon-dc-2.0-01bp0009

. https://boker.de/en/products/kihon-dc-all-black-01bo905
    . https://boker.de/en/products/kihon-dc-2-0-01bp0009

ale maj i "compact", který má údajě 67g https://boker.de/en/products/kihon-compact-01bp0037
    KOGAKU
    KOGAKU --- ---

S AI informacemi, pomalu vytěsňujícími "lidské", bude zmatků jen přibývat...

Podle mě je nedoceněný SENCUT Sachse s trojím otevíráním, a nadstandardním poměrem čepel/rukojeť 0,8.

Od Civivi se mi strašně líbí Baby Banter, koukám, že už mají i vylepšenou verzi 2.0:

D_B_M
    D_B_M --- ---
    MATT: civivi do toho posledni dobou slape..
    MATT
    MATT --- ---
    KOGAKU: fliper button lock byl muj sen, docela dlouho jsem shanel protech malibu, abych po zakoupeni zjistil, ze spousta cinskejch znacek uz to dela taky a v celkove lepsi ergonomii. to se za tech par let hodne zmenilo. tak jsem pak poridil jeste civivi elementum. ale ten malibu byl snad jen jeden z prvnich..

MCKIDNEY: benchmade tu "action" zvlada i na podlozkach. osborne beha uplne krasne, ale muze to byt i tou delsi cepeli, ze ma vetsi "svih".

KOGAKU: pisou, ze verze 2.0 je o 15 % lehčí
    KOGAKU
    KOGAKU --- ---
    Já jsem měl dlouho rád kolíček s liner lockem, oproti zavírákům z dětství to byl, z hlediska ergonomie i bezpečnosti, posun.
    Ale momentálně u mě vede zadní flipper s button-lockem (některé flippery mají i ten kolíček);
    bezpečné pohodlné ovládání (i pouze švihem při stisklé pojistce), a neřeším případné prasknutí/náhradu Ω pružiny.

Třeba Kizer Feweed XL už jsem měl v košíku,
    ale pak jsem viděl video, kde bylo krásně vidět, jak jde při zavírání liner-lockem konec ostří přímo proti nehtu palce.
    A když střídáš více nožů, tak pak snadno zapomeneš dávat si u jednoho při zavírání pozor...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KOGAKU: No ja hlavne chtel ostry uhel protoze jsem skaut. zvyk ci zlozyk :D siroke ostri je lepsi pro kapesni nuz.

Nemel jsem original v ruce, pokud je vyrez mechanismu stejny tak super. Na vaze a rozmerech zas tolik neni.

Hlavni duvod proc vyhral znovu a znovu:
    1. opravdove lozistko - bez neho je duralock zbytecny. (Kershaw heist)
    2. Vyrez okolo dura-lock je takovy ze stisk pojistky prekona prvni cast zavreni ci otevreni noze. Takze prace v jedne rucne je pohodlna pro me. Je to jak fidget toy - nemusis pouzivat kolik
    KOGAKU
    KOGAKU --- ---
    MCKIDNEY:
    Tak to rád slyším.

Pokud se nepletu, tak rozdíl mezi Böker Plus Kihon DC 2.0 a Böker Plus Kihon DC All Black je jen kosmetický,
    ocel i pojistka by měly být stejné..?

Ten nesymetrický výbrus bude spíše lajdácky nastavená CNC mašina;
    pochybuji, že by se nože sériově vyráběné v Číně ještě bousily ručně.
    Já bych to bral naopak jako výhodu/úsporu času při přebrušování na jednostranně broušený klobásový speciál! :-D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: [MCKIDNEY @ NOŽE - ]

Od te doby jsem zkusil i bugout a heist a jsem rad za 2.0
    KOGAKU
    KOGAKU --- ---
    MCKIDNEY:
    Vjacej uhla = ostra kudla! Bo tak to pambuček chcel.

Pokud je v nějakém větším noži příliš uhla, je dobré ho na zimu (nebo na večírky) zpracovat na koks! :-D

Na jednoho Bökera pokukuji na Alze - taky umouněný, jak by právě vyfáral...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Mam toho bokera taky a spokojenost.

U me vznikly predevsim prebrousenim. Protoze s tovarny prisel s vetsim uhlem.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: Taky mám dojem, že ten strom musela tou kudlou před tím ještě pokácet..ale mám ji rád (tu ženu :))
    A tak ledacos kousnu v rámci rodinné pohody :)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    KOGAKU: Hele, možná to byly i ty zebra, já s ní celý dny nejsem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam