• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    ADAM
    ADAM --- ---
    DEIKSAC: Tak jsem to změřil a 350g vody do varu za 1,5 min. To asi nezní zázračně, to asi hude podobné, jak elektrika... (ale je to s poloprazdnou bombickou, plná vaří rychleji, pak přeměřím)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BLACK_ONYX: jo, od Doubleshotu taky myslim...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SAMGARR: Miners?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SAMGARR: Kofio. Ale to už je u Míráku. Možná mívá Kro.
    OT_
    OT_ --- ---
    SAMGARR: Gourmetkava.cz v Manesove?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, kam v Praze v okoli Jiriho z Podebrad jit pro alternativni Nespresso kapsle?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ADAM: No vida, uz to z nej leze :) ja mam nejrychlejsi ohrev na indukci, kde muzu boostovat na plnejch 16A tedy asi 3,5kW, coz je fajn na testoviny/brambory a soucasne mam delitelnou zonu, na ktery muzu pekne pomalicku cmudit moka pri radove 200W
    ADAM
    ADAM --- ---
    DEIKSAC: Konvici máme 2.4kw, (teď se ale pokazila a objednal jsem 3kw)

Neměřil jsem to, násobky asi přeháním, ale je to neskutečnej srumec. Ale taky to bude taky tím, že v konvici vařím většinou 1.5l (jedna a dávka padne predehrev skleněného Switche), kdežto v jetboilu dělám dávku pro jednoho a bez predehrati Cleveru, takže jen 350ml
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ADAM: A jakej mas model? Koukam na prehled a vidim vykonovy rozpeti 900-3000w, je jasny, ze ty 3kW budou rychlejsi, nez typicka 2,2kW konvice, ale ze by to mel bejt rozdil v nasobcich to pochybuju
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Update: přešel jsem na cestách na clever. Ve výsledku se to snadneji čistí, stačí vysypat kafe do trávy a vyhodit filtr, nemusím nic umývat. a i to kafe je lepší.
    Ale rychlost, s jakou jetboil vaří me stále nepřestává udivovat. Je to zlomek času, co rychlovarná konvice doma.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak uz zase naskladnili :)
    Dominican Republic - Barahona - 1000g | Pražírna kávy Holešovice
    https://www.kavaprodej.cz/dominican-republic/1000g
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Se smartem ted jen 643,- https://allegro.cz/produkt/kava-zrnkova-arabica-hayb-pink-espresso-blend-1000-g-3ff7440c-aee7-4350-85ad-1158a1bd8556?offerId=12000027070

Takze co jsem se tu chvili zpatky ptal, tak uz objednavam treti kilo. :D
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    ADAM: a to jsem ještě úplně opomenul konkurenci čím dál dostupnějších a čím dál kvalitnějších elektrických mlýnků určených přímo pro domácnost (narozdíl od tradičního trhu profi techniky pro kavárny, kterou vyráběli tradiční výrobci), kterým dá (logicky) spousta lidí přednost

ať už jde o "elektrifikované" dobíjecí mlýnky na baterku, postavené na "podvozku" ručního mlýnku, jako je Femobook, Timemore Whirly, Millab E, Outin atd. (a bude jich čím dál víc), viz https://www.youtube.com/watch?v=ZGhfl5wfBRE

a nebo neustále se zlepšující a zlevňující "stolní" mlýnky, třeba Fellow Opus 2 (48! mm kónické kameny), za cca 200 dolarů (!) - nejde o původní Opus, ale o nový mlýnek s podobným názvem, významně vychytanější... nebo i populární Fellow Ode 2, která se cenově postupně dostala na nějakých 7500 Kč (64 mm ploché mlecí kameny, dříve v běžných domácnostech nevídané, s možností výměny za jiný než výrobcem dodaný typ)

prostě, Comandante, i kdyby byl za rozumný prachy (a to i mnohem rozumnější, než Mischief M40 :) , je dneska dinosaur, kterej to má celkem spočítaný :) a žádný právníci už ho nezachráněj :) a svět se točí dál
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    ADAM: jo, toho influencera znám, a není to poprvé, co propaguje Comandante, viz třeba https://www.youtube.com/watch?v=zoEbTC9h4Eo
    ta firma má patrně pořád ještě nemalej marketingovej rozpočet :)

na tom posledním videu, které spojil i s propagací Pietra (taky ne poprvé), je zajímavý, jak vlastně uměle zredukoval diskusi na 1Zpresso, Comandante a Pietro
    ale reálná konkurence je teď Timemore (C5, S3 a brzo taky nový Chestnut S5, popř. taky jejich luxusní brand Millab a mlýnek M01) a Kingrinder (tradičně K6, ale nově i K7), plus hromada nových a nepříliš známých, jako Mavo apod.

zejména C5 považuju za mlýnek, který nejenže C40 technicky jasně překonává v mnoha ohledech, ale v cenách kolem 1400 Kč (na Ali Express) taky jednoznačně zabíjí ten byznys model kolem C40... přitom neohrabaná, pekelně drahá C60 se nikdy pořádně neujala, a vzhledem ke svým rozměrům a váze se nejspíš ani jen tak neujme

jinak aktuálně postupně začíná končit životnost Timemore C2 (na trhu od 2018), vzhledem k plastovým vnitřnostem, které věkem a namáháním začínají praskat - Timemore už ale asi tři roky prodává C2s, C3s a C3 ESP, které mají plně kovové, CNC-vyfrézované tělo z jednoho kusu kovu, a bez plastů
    osobně tipuju, že je jen otázkou času, kdy začnou praskat ty plastové vzpěry uvnitř C40, a pak se i zkušenosti uživatelů změní, protože zjistí, že to není "postavené jako tank" a "mlýnek na celý život" - tedy časté argumenty, které mají ospravedlnit vysokou cenu
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Coffee jitters - 9GAG
    https://9gag.com/gag/a346vqN?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZOBAAK: K tématu Comandante vs konkurence aktuální video: https://youtu.be/Mq-RH1X9p_Y?is=nfABnlMaYmdfGn6z
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    LUCIASHECK: asi mame jiny meritko
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BOODIA: Mela jsem od nich v poslednich dvou letech etiopii asi 5 a narozdil od jejich amerik (nebo etiopii odjinud) byly vsechny hnusny. Takze me to tvrzeni pripada vcelku on point.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    LUCIASHECK: mel jsem od nich nejakou dobu zpatky Keramo a byla to jedna z nejlepsich etiopii za poslední roky, takže tohle tvrzeni je dost mimo
    ADAM
    ADAM --- ---
    Já si párkrát bohužel koupil kávu cca za 1000-1200kg a (opět bohužel) to byl rozdíl obrovskej. Už ta vůně pri přípravě a pak a i chuť úplně čajová....

Ale mezi těma běžnýma rozdíly taky moc nevidím. Jediný, co poznám, že čím tmavší, tím horší..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam