• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Dost vazne uvazuju o Outin Nano, je ted na Allegru pri vyuziti kuponu za cca 2.4k coz mi prijde uz velmi zajimava cena. Just sayin, kdyby byl take nekdo na vazkach..

https://allegro.cz/produkt/automaticky-prenosny-kavovar-outin-nano-forest-green-90-w-20-bar-zeleny-6fb42d8f-cb86-403e-adeb-af208f7cb953?offerId=18124649190#
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    ADAM: s filtrem a vodou bez šance 650g
    ADAM
    ADAM --- ---
    BOODIA: Jj, povrchový napětí už hraje roli. A jo, šel jsem to změřit narychlo bez filtru a kafe, jak píšeš.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    ADAM: hario v60 se dela ve trech velikostech ;) 01,02,03, i sklo, který se dá dát na switch spodek. btw jak dáš do clevru 650g vody? mám teda starej model (2016ish?) ale teď to zkouším a 650g tam dàm leda bez filtru a kafe a to jsem ještě rád, že má voda nějaký povrchový napětí, protože v tom vlnitým okraji už je to přes :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    Mě se design robotu líbí taky. Možná ho ještě prosadím...

Jeste k velikosti davky: taky vařím hodně, mám rád velký hrnek. Takže i kapacita cleveru na me je málo. Varim pro dva tak 700ml kávy. Dělám to tak, že dodržím poměr vody a kávy, co se do cleveru nevejde, tak tou výsledek naredim.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    WOODMAKER: Delam vic kolecek.

ADAM: Tak ze silikonu se urcite taky neco uvolnuje a ty novy clevery budou urcite z nejakejch tech plastu, co taky jeste nezjistili, ze jsou zdravi skodlive (ja mam teda nejakej starej, to se delalo tehdy jeste z azbestu nebo neceho takovyho urcite)
    Robot design mi prave prijde vybornej, takovy fallout vibes. Navic je celej z oceli a aluminia takze zadne mikroplasty (teda tesneni bude asi ze silikonu, to bude po 3. svetove mozna problem sehnat)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    LAAZI: ten prvni hrnek bude mit nejvic kofeinu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    LAAZI: Jen malá pozn, že ta základna je silikonová. z toho snad mikroplasty nejsou.

Cafelat robot uvazuju. budu něco takového pořizovat, a zrovna tohle je favorit. Cena/kvalita/snadnost je u něj imho dobrá. Ale nelíbí se ostatním designove, takže ještě vybírám dál.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám hario v plastové verzi, ještě je myslím kovová. Cokoli, co jde koupit nerozbitne, vítám.
    U nás měly skleněné French pressy naději dožití 3 měsíce.
    Máme i ten kovový
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LAAZI: Taky. Tym Clever. Vysira me predehrivat si sklenenej dripper… a kdyz se povede, ze ta debilni koule u Switche vypadne, tak je to taky bzunda… navic je to tezky.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    ADAM: Jo ja pouzivam ten cleverdrip (na chalupe) tak, ze ho prendavam z hrnku na hrnek, ale normalni je mozna to nechat protect vse do jedne nadoby a pak to rozlit.
    Nadobu teda na miste nemam, mohl bych mozna pouzit nejaky krygl, ale stejne by se me to nechtelo umejvat.
    Navic tim prelejvanim to imho ztraci teplotu.
    Navic to asi nema vlastni dekl (?), coz bezdekl style imho vede k dalsi ztrate teploty (coz se mi nehodi, kdyz zapomenu, ze delam kafe) (a tbh mi ty ~8-10 minutove brews chutnaly posledne stejne nejvic :p)
    Navic obcas z toho delam i 4 kafe a to by pri rozdilu 100ml imho uz neslo.
    To, ze je to sklenene, je za me asi spis nevyhoda, kdyz mi to upadne (a svou davku mikroplastu z toho dostanu diky te plastove zakladne taky).
    Vypada to teda designove a pocitove urcite lip (coz urcite hraje roli), ale ja asi zustanu u toho cleverdripu.
    Also disclaimer, ted se s tebou nehadam ani se te (ani nikoho jineho) nesnazim presvedcit, ze je cleverdrip nejak jako lepsi.

Also otazka do plena - pouziva nekdo Cafelat Robot? Jaky to je?
    (krome toho, ze imho docela drahy, na kus zeleza :p)
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    DUCATIMONSTER: Šel bych cestou filtru, zkusit ze začátku víc káv co ti chutná. Chápu, je to voser na přípravu, páč zmáčknout tlačítko a voalá - káva je hotová… ale místo míchání robusty a arabica, ten čas využit v přípravě ;) vyplatí se. Kofio ti pomůže vybrat chuťový profil a ve finále, když to dobře připravíš, tak ten celý den budeš mít fakt dobrý kafe i v termosce ;) to říká ten, co ohřívá Batch z minulého dne a je skvelej :D mňamdopiči
    ADAM
    ADAM --- ---
    LAAZI: Hario je ve dvou velikostech. Já mám tu větší. A bál jsem se, že to bude mít o dost menší kapacitu, ale rozdíl je malej. Teď jsem ti to změřil. Do cleveru narvu 650ml a do haria 550ml. Oboje úplně po vrch.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    LAAZI: v praze máme taky industru
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vlastně mi přijde i poměrně neuspokojivý to kombo
    DUCATIMONSTER: udělat kafe v kávovaru do termosky. Káva poměrně dobře snáší termosku, ale filtrovaná.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    ADAM: Ja teda v tom cleverdipu casto delam to kafe pro 3 lidi, tady to hario mi prijde od pohledu spis tak jako na solo, nebo ze je jako nesikovnejsi to prendavat?
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Svetlejsi kafe v automatickejch kavovarech imho prochlejsta hrozne rychle a bude slaby a kysely, ci?
    Treba brnenska Industra prazi specialne pro automaticke kavovary kafe imho o neco tmavsi a levnejsi (a nabizi ji (i dalsi kavy) i v brnenskem Rohliku, ale puvodni dotaz byl asi na Prahu).
    Ja osobne, kdyz uz jsem teda off topic, beru kafe v brnenskem Monogramu, jsou na me hodni a vzdycky mi odsypou do me enviromentalne uvedomele pixly, prazi pomerne svelte/omniroasty (ale mam normalni kavovar).
    SUK
    SUK --- ---
    Ja kdyztak, sam za sebe, doporucim brnenskou prazirnu motmot - prazi relativne svetle, zadny uhli z kteryho vznika genericka horka hneda voda s kofeinem. Maji tam i jeden mix arabiky a robusty, Ruby Blend. A jinak z toho vseho jsem mel rad varku Selva Negra z minuleho roku (tenhle rok neni tak genialni, ale furt dobra).
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MAR_TINA: To neresim, pokud uz tam nakupuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam