• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Trochu self promo. Ale musím se podělit o rozhovor s Helen Hartmann. Dáma s velkým rozhledem, která pracovala mnoho let v InterAmerican Coffee.

Helen Hartmann o životě v USA a práci pro největší kávovou společnost světa. | doubleshot podcast
    https://podcast.doubleshot.cz/e/helen-hartmann-o-zivote-v-usa-a-praci-pro-nejvetsi-kavovou-spolecnost-sveta/
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Má někdo zkušenost s tímto kávovarem?
    Espresso kávovar ECM Puristika PID | Bunacafe.cz
    https://www.bunacafe.cz/ecmpupa-ecm-puristika-pid-anthracite
    Mléko mě nezajímá, připravuji již dluhé roky pouze espresso, nejčastěji dvě dvojitá espressa.
    Zatím (posledních cca 10 roků) pracuji s Gaggia Classic PID.
    PID jsem měnil před zhruba 3 lety, nyní před měsícem čerpadlo.
    Počítám, že až Gaggia "odejde" tak bych pořídil ten výše uvedený. Líbí se mi kvalitní provedení a zároven kompaktní rozměry. Napěňování mléka opravdu nepotřebuji a tedy dvojbojlerové stroje také ne ...
    :-)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Ještě foto z času nákupu:
    Shared album - Petr Püschel - Google Photos
    https://photos.app.goo.gl/NLcP7KVAnSUf4aZp6
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    MAR_TINA: mám nevyužitý, skoro nový.
    V kanclu jsem skončil a doma mám stroj na espresso.

https://www.moccamaster.eu/pub/media/catalog/product/cache/6ece2194e8d4bbdb946ff306e30c8c42/i/d/id1-kbgselectmattblack1000px_1.jpg

Mám ho v takové velmi tmavomodré, ta už na webech není k mání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nechcete mi někdo prodat svůj přebytečný či jinak osiřelý moccamaster? :)))

Ráda bych to zkusila do kanclu, ale nevím, jestli to do provozu mého minikanclu pro jednoho člověka (mne) bude vyhovovat.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    To je tak malý a pěkně zpracovaný.

CMLKA
    CMLKA --- ---
    BLACK_ONYX: Jo, dyk ja na to minule koukala myslim...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    ICARUS: V doubleshot kavárnách klidně můžeš. Máme ho v nabídce.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ICARUS: Ja se nesmeju milboku, ja pranyruju gourmet kavu, ze si to po sobe ani neprecte.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    LUCIASHECK: Vy se tomu smějete, ale ono je to fakt dobrý! Na coffee festu měli stánek kde s tím dělali drinky. Chutná to jako něco mezi mlékem a smetanou. Kdyby to nestálo raketu (100kč/1l) tak bych si to někdy asi i koupil domů. Ale kdyby to někdy v kavárně nabízeli třeba za příplatek 10kč, tak bych si ho určitě dal.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUCIASHECK: Bullet proof coffee?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Sorry, já musim :-D

MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TRAFO: chces nejaky negativa?
    - ten cilovej objem co varis moc neodpovida, nebo se z myho ctvrtlitrovyho hrnku zazracne stal 350ml hrnek :-) s tim asi bude souviset zvysena spotreba zrnek (mozno poladit v profilech ale to bude vyssi divci)
    - Moccamaster kdyz se vynda konvicka, tak zavre "kapani", Aiden ne, takze porad utiras "takovy to pod konvickou", obzvlast kdyz odklopis hlavici abys vyhodil filtr s logrem, tak ti tam stece nasrazena voda z toho vika

nastesti jich vic nemam, zadnej showstopper
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    To produktovy video co k tomu udelali me mega namlsalo, ale kdyz i mistni osazenstvo rika, ze je to tak dobry, tak to asi chci vlastnit!
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    WOODMAKER: naopak, zcela zamerne jsem ten pravej uhel rozstrelil :D
    ale asi to bude presnejch 45° neovereno uhlomerem...

ten podstavec je na milimetr stejne vysokej u obou!
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MR_DAN: to neni vubec kolmo ke stene! takova hranata vec, uplne si o to rika!
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    omlouvam se za spam, uz se to nebude vickrat opakovat, ale ta fotka mela bejt takhle...

MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CMLKA: jo to je ten Fellow Aiden co jsem tu zminoval nedavno... tak dlouho jsem si rikal ze je to zbytecny, az me zlomil jeden muj kafekumpan co si koupil novej espressovac :D
    je to fakt pro hracicky, daj se delat totalne custom profily (teploty casy bloomu, fazi) a lidi se do toho pustili hezky a uz vznikaj excely na ruzny kafata apod
    je to nesmyslne jednoduchy a vysledky uzasne ruzny
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MR_DAN: copak to je?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam