úvod
témata
události
tržiště
události
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
účastníci
ATROPYN
CRITT3R
CZ3PA
DANCE_GIRL
DARJEEL
DASH
EWUSHA
HONZAL
KAJUSHE
KAREN
KATALINA
KRALIK
LALOBA
LEPEK
MYKO
NYA
OLYFKA
PEKY
QUICHEXTAN
ROLEX
SEASA
SKRIN
SPOQ
STARF
S_TEJK
TERESTRIS
THE_M_
TUHO
_VYKUTALENA_
ZOLEK
Zimní slunovrat 2014 v potní chýši
Zveme vás na tradiční rituál oslavy návratu Slunce v potní chýši. Kapacita je omezená, hlaste se závazně.
Zimní Slunovrat je začátkem pohanského roku, slavili ho Keltové, Germáni i Slované. Pro Slovany byl údajně cyklus roku odrazem věčného boje boha nebes Peruna a hadího boha podsvětí Velese. Když se na nový rok Perunovi narodí s Měsícem syn Jarilo a se Sluncem dcera Morana, Veles unese synka do podsvětí, kde ho vychová jako vlastního. Jarilo se v den jarní rovnodennosti vrací na svět, dvoří se sestře Moraně a na vrcholku léta se žení a přinášejí hojnost a smíření mezi nebesy a podsvětím. Po sklizni ale Moranu podvede, ta ho zabije a vrátí do podsvětí. Sama zhořkne a stane se krutou vládkyní Zimy. Nakonec umírá a cyklus začíná od začátku...
RAGGALADY
---
---
13:50:12 12.12.2014
Ahoj, Domi nám o téhle akci dnes řekla a já s Jáchymem chceme taky na slunovratí potní chýši, dejte prosím vědět, jestli se ještě do některé vejdeme, klidně tedy do nedělní ;)
KRALIK
---
---
12:58:14 8.12.2014
Vsem nocleznikum!
mam v maringotce cca 5 mist na spani (taky sauna), z nich 3 se nabizi pro hosty. hlaste se do posty.
MYKO
---
---
16:54:56 4.12.2014
přihlásilo se asi 20 lidí, takže nejspíš bude jedna v sobotu a druhá v neděli, ještě upřesníme
KRALIK
---
---
18:49:36 2.12.2014
THE_M_
: v sobotu
MEA
---
---
19:31:00 1.12.2014
MASOO
: pěkná je :)), incest byl běžný například u egypťanů a některých indiánských kmenů a teoreticky (a možná tehdá i prakticky) neměli problém s tím, co tady tvrdil darwin a genetici a na čem nás vychovává nenápadně křesťanství dnes už spíš v rámci tradice
THE_M_
---
---
18:11:25 29.11.2014
tak udělal jsem si volno a ale můžu jenom v neděli nějak od rána. Snad ta potní chýše bude právě na úplněk tzn 21.
MASOO
---
---
11:14:32 27.11.2014
tu incestni pohadku jsem neznala, diky za rozsireni obzoru...
TERESTRIS
---
---
10:12:59 27.11.2014
bude mi nesmirnym potesenim:)..prosim pojede nekdo autem z Prahy? dekuju
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam