ANDY_WARHOL: hele já ti nevim, tvůj dotaz zkrátka trochu smrdí trollingem. Ptát se na to, v čem spočívá solidarita je asi stejná otázka, jako ptát se na to, v čem spočívá dobrá nálada. Solidarita je jinými slovy pospolitost, vzájemná podpora, soudržnost.. nebudu tady mluvit za ostatní, ale za mě osobně je to vyjádření - deklarací právě těchto hodnot vůči lidem, kteří se nacházejí v tísni a hledají pro svůj život důstojný místo k žití, který jim umožní nabýt svých práv a svobod, které jsou nezcizitelný a pro všechny bez rozdílu. Je to samozřejmě v první řadě legální otázka a dodržování mezinárodních standardů, ale to se zkrátka bez té solidarity nikdy neobejde (stejně jako se bez ní neobešli tisíce Češek a Čechů v minulosti, ať už za minulýho režimu nebo za válek, hladu nebo jiných situacích, které je nuceně vyhnaly ze svých domovů), protože zákony vždy vykonává zase a jen člověk. Tedy za mě jde i o apel, aby se k tomu náš stát postavil tak, jak ho k tomu zavazují právě zmíněné standardy, ke kterým se i on sám prostřednictvím mezinárodních závazků hlásí. A v neposlední řadě mě vadí, že ČR patří vůbec na špici mezi země s nejvyšší mírou odporu vůči cizincům. S tímto široce rozšířeným šovinismem se prostě nedokážu identifikovat a budu proti němu vždycky v rámci možností vystupovat.
Jo a ten karton a fixu jsem si koupil za vlastní :P