KONZUM23:
1. Dle mého skromného názoru demokrat buď je v srdci demokratem anebo jím prostě není. Skutečně nemohu přistoupit na Vaši hru, kdy Vy osobně někoho považujete za kvalitního a jiného za nekvalitního. Jakékoliv nálepkování mě je tedy cizí na rozdíl od Vás. Já si prostě nedovolím rozdělovat demokraty na kvalitní a nekvalitní z důvodu uvedeného v první větě.
2. Z výše uvedených důvodů nemohu tedy rozdělovat demokracii na pravou či levou, eventuálně falešnou.
Demokracie buď je nebo není. V dalším bodě Vám uvedu zcela konkrétní případ.
3. Budeme-li se tedy bavit o demokracii konkrétně, tak mě osobně je nejblíže demokracie ve Švýcarsku. Vy by jste asi zřejmě použil slova "pravá demokracie". ;-) Ještě mě žádný demokrat nikdy nenapsal, že tam není demokracie či dokonce, že je tam totalitní režim. A to už jsem diskutoval na Facebooku s tisícovkami lidí, viz zde:
https://www.facebook.com/robert.zak.52 . Je celé Švýcarsko populistické proto, že každý občan se tam může zcela svobodně v referendu vyjádřit ke všem závažným otázkám týkajících se jeho země i jeho samotného? ;-) Ano nebo ne? Zde prosím odpovězte pouze jedním slovem - jinak neodpovídejte vůbec.
4. Není to zajímavá shoda okolností, že země, která je celosvětově bez pochyb uznávaná jako nejdemokratičtější na světě má také jednu z nejvyšších životních úrovní na světě?
5. Jestliže podle Vás existují populisté s nedemokratickým smýšlením, tak musí existovat populisté s demokratickým smýšlením, že? ;-) Anebo patříte mezi ty demokraty, kteří mají vyrobený jen jediný, jedinký druh nálepky pro populisty i když v případě demokratů zcela jasně ihned poznáte, kteří jsou kvalitní a kteří nekvalitní? ;-) Pokud přece jen ne, napište mě konkrétně kdo jsou podle Vás populisté s demokratickým smýšlením.
6. Nyní napíši svůj osobní názor a plně respektuji Vaše právo s ním nesouhlasit či souhlasi. Jiná věc je, zda mě tento můj příspěvek Nyx "demokraticky" včas nevymaže, přestože je napsán ve vší slušnosti a úctě k oponentovi, tak jak se mě bohužel stalo u jiných příspěvků.
Víte po listopadu 1989 se zde v podstatě střídala zkorumpovaná pravice (ODS) a levice (ČSSD). Bohužel mnozí voliči na tuto hru na demokracii skočili. ANO a poměrně nedávno jiní pak zase skočili na jinou hru. ;-) Pan Okamura jako jediný polistopadový politik ihned po svém vstupu do politiky nekompromisně požadoval úplnou hmotnou a trestní zodpovědnost všech politiků, přímou odvolatelnost politiků a přímou demokracii švýcarského typu - tj. chce například taková referenda, jaká standardně probíhají ve Švýcarsku.
7. Zde je 10 hlavních programových bodů hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury.
http://spd.cz/program/ . Je v těch programových bodech něco, co se Vám nelíbí? Třeba přímá demokracie jako je tomu ve Švýcarsku? ;-)
8. Všimněte si, jak všechna bohatá a velká masmédia jsou proti panu Okamurovi. Nejen zde, ale i celosvětově platí to, že nejbohatší lidé světa vlastní nejbohatší a nejvýznamnější masmédia světa - to je zcela logické. A nyní mám pro Vás velmi složitou otázku, na kterou mě určitě odpovězte: "Čí zájmy můžou pak tato masmédia asi hájit?" V České republice jsme to všichni mohli vidět poměrně nedávno prakticky online - dokud si pan Babiš nekoupil Lidové noviny a MF Dnes, tak ty jej velmi vytrvale a vehementně kritizovaly. Jakmile si Lidové noviny a MF Dnes koupil, tak jej již jen patolízalsky chválí a hájí jeho zájmy. Stejným způsobem pro něj pracují PR agentury ale i agentury na výzkum veřejného mínění. A rád bych zdůraznil, že v nich jsou mnohdy ty nejinteligentnější lidé z České republiky, kteří znají psychologii voličů lépe než samotní voliči. ;-) Nejlepším důkazem je to, že před 5 lety se pan Babiš neobjevoval v žádných výzkumech oblíbenosti. Ale jakmile nasypal do médií, PR agentur a politiky stamiliony, tak se preference najednou dostaly z 0% na přibližně současných 64%. Myslíte si, že i když budete Vy mít lepší volební program než on, tak zcela bez peněz jej v popularitě převálcujete a vyhrajete volby? ;-)
9. Omlouvám se pokud Vás má politická stanoviska rozčilují, ale budoucnost demokracie je pro mě více než Vaše pocity. Pevně doufám, že se naše diskuze nezvrhne v osobní útoky.
10. Uctivě Vám děkuji za Váš příspěvek a přeji Vám hezký večer.