• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAKosti
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    když jsem zkoušel vrtat kost na kolmo, tak jak to nešlo, to vypadalo jakože se ta kost taky začíná pálit (něco jak když pračlověk rozdělával oheň šípem a lukem o dřevo, ale trošku rychleji :)))
    ovšem pak tro trošku smrdí (jak u zubaře a ještě hůř :))))
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    peroxid vodíku koupíš snad v kterékoliv lékarně... normálně se používá na desinfikaci rány (apod.)
    já znám lahvičky po 1 dcl (takže pak dávkování je 1dcl peroxidu na 1L vody)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    no nejak treba tvarovanym kovem, nebo hrebikem.... ale vrtani neni spatnej napad....
    kde se vezme takovej peroxid... pod jakou obchodni znackou?
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    a ještě k tomu je z mladýho bíčka
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    roh mám (ale jenom jeden...) a ten jsem ještě k tomu dostal od bráchy, když jsem byl malej a je na něm vyrytý počáteční písmeno mého jména, takže ten si asi nechám :)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    jinak kosti jsou dost tvrdý, (třeba na vrtání) ale jenom v určitým směru (většinou kolmém na kost) v ostřejších uhlech už jdou vrtat docela snadno...

no a s tím vypalováním do kosti to mě zajímá... nikdy jsem nezjoušel, takže nevím...
    Jak to chceš vlastně udělat?? jakože čím a tak..
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    snad docela oficiální postup preparace kosti je vařit 1 ku 10 v roztoku peroxidu vodiky a vody aspoň 15-20 min. (kost se tak zbavi mikroorganizmů, parazitů a tak a taky se timhle procesem vybělí...), ale doporučuju, jak mám dobrou zkušenost, ještě před vařením v peroxidu, \"předvařit\" tak den před peroxidem jenom ve vodě aspoň hodinu. pak nechat vyschnout a až pak prodělat peroxidovou kůru...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    nemate nekdo nejaky roh k dispozici? nejradeji kozi?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    nejde ani o zbytek tkani, ale o to, ze kdyz kost dost dlouho nekde lezi, tak je takova zasla a je to ve vsech jejich porech. da se to vybrousit, ale je to fakt desna drina.... kosti jsou tvrde jaxsvine
    COROZ
    COROZ --- ---
    overdrive: na zbytky tkani se pouzivaji louhy (sodny n. draselny nebo nehasene vapno) a nebo kyseliny (sirova, dusicna a pod.), zkousej....
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak jsem se dal do sbirani podivnych prirodnin, ruzne ulity, kousky kosti... tedka bych jen rad vedel, jak takovou kost teda zpracovavat. Mam jednu takovou malou steheni, z neceho nevim ceho a chtel bych nani mit obrazek oka, planuji ze jej tam vypalim. Myslite, ze je to dobrej postup?

Jinak po lesich je kosti vsude opravdu desna spousta a jsou fakt docela f klidu naladene zivotnim cyklem, sbirejte.

Dalsi vec, jak kosti cistite? Jsem brousit ji smirglem a je to desna prace, pak jsem zkousel hodit ji do savoveho roztoku, ale, odte doby lepi a budu ji muset znovu obrousit... takze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam