DEFILA: Tak pokud znáš a posloucháš jen posledních (nevim přesně) 3 desky amorphis, pak chápu, že nevidíš v mých slovech význam. Mluvím o klasických Amorphis, alba Land of The Thousand Lakes, nebo Karelian Isthmus. Když to porovnám s jejich novou tvorbou, tak mi jasně vychází, že nová tvorba sou pecky pro holky, z nichž nemaj jedny kalhotky zůstat suchý, kdežto klasika byla krásný...Doom-Death, každé album trochu jiné, samozřejmě.
navíc, samozřejmě že zde zděluji svůj názor, nikoliv "obecný názor", takže si o nich mysli co chceš, brát Ti to nebudu, ani nebudu Tvůj názor špinit, prostě to vidím jinak.
Orphand Land mě moc baví, a zase záleží jestli k této kapeloe přistupuješ..hm...řekněme ze směru mainstreamového posluchače, nebo jestli hledáš něco zajímavého. Hláška všichni se po....je pro mě píčovina. Já mabool mám jako druhé nejhorší album, hned před posledním, kde z klasického soundu slyším akorát Sapari, a možná odraz ve dvou skladbách. Jijnak první 3 alba (nejspíš myslím všechny před maboolem) jsou super, zajímavé "východní" náznaky pronikající do metalové hudby, mabool na mě působí "BuyThisShitMultiCulturalIdiot" dojmem.