Celkově byl Brutal pohodovej.
U mě netradičně nejlepší Heaven Shall Burn, pak z nostalgie poslední koncert Norther (ikdyž hudba stála za...) a následná autogramiáda, pak Arkona, Moonspell (vystoupení bez problému, ale vroubek za vynechání většiny diskografie a zrušení autogramiády), nádech lesa s Alcest, Be'lakor (nejlepší z pro mě neznámejch), Amon Amarth, Dimmu Borgir, ve srovnání s předchozím lepší zpěvák u Arcturus, Finntroll (proč nezahráli Trollhammaren?), Trollech, Immortal a v neposlední řadě pobavení při Root.
Zvuk občas blbej, ale co se dá dělat. Aspoň mi to vyvážilo teplý Masters nějakou pořádnou hudbou.
Pivo nepiju, takže nemůžu hodnotit, ale nadávali všichni. Spíš mě pobavilo, jak čepovali za 1 žeton (30 Kč) půl litru Aro limonády, kterou prodávali ve městě dva litry za 8 korun (a běžně stojí ještě míň). Holt z něčeho vydělávat musej.
Celou dobu jsem tam žral pizzu.
Krom jednoho ubohoučkého netbooku s čtečkou čárových kódů pro 15 tisíc metalistů při kontrole vstupenek nemám pořadateli víceméně co vytknout. Služby na festivalu se rozšířily. Připadal jsem si tam dost komfortně.
Tečku za létem udělá Fekal Party, na kterou byly geniálně tematicky nalepený plakáty po celym areálu tak, že kdykoli jsem chcal, koukal jsem na reklamu na Fekal Party :D