• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIBYLAMETALHEADS Inc.; heavy / power / thrash / gothic / death / black / folk / symphonic metal, alba, headbang, koncerty
    MEPHISTO
    MEPHISTO --- ---
    pánové .. to je diskuse, až je mi z toho smutno.. neb nechci a nebudu vyvolávat flame, nebudu reagovat na jednotlivé věci, které mi přijdou jako zbytečné ego výkřiky do tmy, nebo naopak ze tmy, záleží na daném výkřiku. Hudba je individuální pocitová záležitost, a různorodost jednotlivých žánrů je dle mého přímý ukazatel, že jednomu se nemusí líbit to, co se líbí jinému. Tak se tu přestaňte tahat za trika, že to či ono je větší nebo menší hovadina.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    PONCIK: "náročný na poslouchání" :D ale jako jo, je to náročný... to vydržet až do konce
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    PONCIK: Kdepak náročný,vydat to jiná kapela řeknu si že slušný i když žádnej zázrak ale se starou produkcí naprosto nesrovnatelný,ten kvalitativní rozdíl mi přijde jako řekněme Blaze vs Dickinson :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PONCIK: Já tě do ničeho nezatahuju, myslel jsem to na toho inteligenta co s tím začal a na telefonu mi nešel přidat odkaz i na něj. Naopak souhlasím s tvým příspěvkem o Dickinsonovi jako zpěvákovi.
    Pro mě alba od Metallicy Master of Puppets a Ride the lightning, spolu s Beneath the Remains, Season In the Abyss a Pleasure to Kill jsou to nejlepší co můžeš v thrash metalu poslechnout. Hudba je geniální a texty jsem nějak zvlášť neprožíval. Co začala hrát Metallica po '91 se mi nelíbí a poslední alba mi přišla jako trapnej pokus vrátit se k tomu starýmu.

A abych nebyl úplně offtopic slyšeli jste Surgical Steel od Carcass? Je tam všechno co se mi na nich líbí: rychlost, ujetý melodie a romantická lyrika :o)

Carcass - Surgical Steel (Full Album) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wj08KNovfzA
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    DELLAMORTE: Hele nezatahuj mně do pošklebování se Maidnům .
    Heavy metal= těžký kov, hard rock = tvrdý rock, takže tá muzika byla, je a bude prostě tvrdá .).
    A jaká byla MetallicA předtím podle tebe odpadem ? Měkká, melodická, jemná v textech ??
    TALPENNY: Sranec nebo náročný na poslouchání u kterýho se nedá jen poskakovat a mlátit hlavou ?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    kvalitní a skvělej heavy metal neni o textech o mrtvolách a zabíjení.
    pokud se chcete bavit o pozérech, tak Manowar. Ti od 2006 strašně..zpódiovatěli.
    Ale IM - ti si jedou furt ten kvalitní rychlej nářez.

tohle vlákno většinu času jen čtu kvuli tipům na něco, co neznám, ale držkovat na IM se mi nelíbí. Ta kapela si podle mě nikdy na nic nehrála, jedou si to svoje, baví je to, při koncertech je to čistáí energie (kterou výše zmínění manowar ve 2006 taky ještě měli).

ale srovnávat IM s kapelama, který jsou škatulkově někěde jinde, je podle mě pičovina. Oukej, někomu přijdou kvuli textům jako jemňouškové, ale zase, pro vás, maj texty..a ne jen refrény mezi kterejma jsou tři věty. není mi 40, ani 30, ale prostě... mám pocit, že z těch textů zde, že srovnáváte IM a třeba Soulfly nebo Deathangel / metaliku. Je to uplně něco jinýho. OK, IM jsou pro vás měkkáí hudba, ale cpou vám to? Na to, jak jsou známý, jakej maj background, tak mni nepřijde, že by se někdy vnucovali (jako třeba hammerfall).

Mám v sobě dvě lahve vína. Proto sem píšu.

mám rozepsný další odstavce o tom, jaký tu melou lidi sračky..a nevím, jak to říct, ale posledních osm let objíždím všechyn ročníky fesťáků od brutalu, přes metalfest po masters a samostatný konícky přes široký spektrum, ale prostě... ani nevím, co prostě..asi to víno..

zpoětně děkuju vám všem za zajímavý tipy, ale IM není pro nerdy. ?:D
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    PONCIK: Já taky netvrdil že to jsou ploužáky pro vyměkliny ovšem v porovnání s dřívější produkcí je to dle mýho vcelku sranec
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PONCIK: Zmiňovat zrovna tenhle odpad...
    To vážně někdo posloucháte metal kvůli tomu, že je tvrdej? V tom případě se divím, že tu nezazněly jména jako Devourment, MFAGCOQD nebo Haemmorhage...
    Každý styl má něco do sebe a proto jich je tolik.
    Stejně tak je to s texty, pošklebovat se IM, přičemž Fear of the Dark je jeden z nejlepších metalových songů vůbec, je ukázkou pouze nízkého intelektu a ne kvalitního vkusu.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Soulfly - ''Savages'' New Full Album 2013 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Fpa4QdbkwP0
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    TALPENNY: Myslím že MetallicA St. Anger + Death Magnetic nejsou zrovna plný ploužáků pro vyměkliny. ) .
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    KINGFISHER: proste se takovi hadry nosily no..

a nechapu co je na IM geekovsky.. :D
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Z těch všech co jste tu popsali je jedinej Bruce Dickinson zpěvák, jinak jsou to všichni věsměs odřikávači .).
    WIKKTHOR
    WIKKTHOR --- ---
    Avenged Sevenfold - Gunslinger (Music Video) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Y58xMOx-qsQ
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    SADDAM: Metallica do černýho alba super pak už to šlo jen dolů,mě osobně nasrali resp. nasral Ulrich s Napsterem a vyabstinovanej Hetfield s hipsterskejma brejlema a pozou intoše která mu vůbec nešla a kapelovej mozkoškrab? lol
    Ozzy od No More Tears téměř čistá komerce a posledních cca pět let degradoval na šaška a vpodstatě parodii sebe sama,Iron s Mejdlem je kromě hudby (i když je to vyměklina a dle mýho dost kolísavá kvalita alb)sympatickej už tim že si prostě jede to svý a dementní pozy se nekonají,je to prostě historie no.
    KINGFISHER:
    Přesně tak,byl to tehdy trend,nic víc nic mín,za třicet let se úplně stejně budou teenageři vytlemovat hrozně zlejm krabíma přískokama se pohybujícím pandám,pagan wizardum a warriorum s papundeklovejma hromovejma holema v kápích případně brněních anebo třeba tunelum v uších a hopsání po podiu,to je prostě jen otázka času.Mě fistulky,obtáhnutý džíny a mopy na hlavách taky serou ale respektuju to a nepřestanu třeba Overkill považovat za dobrej oldschooláckej námrd jen proto že zpěvák má džíny jak Habera,na palici něco co vypadá že s tim pět min. předtim někdo vytřel podlahu a občas tam pošle teplou fistuli :)
    Overkill - (2012) The Electric Age FULL ALBUM HD - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=1BffRiWY1fo

SADDAM
    SADDAM --- ---
    Ještě teda něco, z čeho momentálě seru ježky já...
    TESTAMENT - True American Hate (OFFICIAL LYRICS) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=DtP6Brv6CCM
    SADDAM
    SADDAM --- ---
    Hele kámo, nevím teda kolik ti je, mě je 40 a z Maiden teda taky ježky neseru, ale letošní koncert na Slavii byl to nejlepší, na čem jsem kdy byl. Viděl jsi ten dokument Fligth666 ? Myslím si, že tahle kapela, přes všecho, co se od osmdesátek změnilo a měnilo, zůstává tím, co od nich jejich fanoušci chtějí. Snad kromě Judas Priest v NWOBHM po nikom pes neštěkne. Maiden nejsou kapela, co vydává desky po šesti nebo deseti nebo kolika letech. Nemaj žádnou TV šou jako Ozzy, ani netočej filmy, jak si najali kapelovýho psychologa jako Metallica, tahle kapela prostě jenom HRAJE a baví je to.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    BLAAZEN: měkký nejsou, ale jsou to takový baby... ještě by mohli hrát songy o menstruačních cyklech a tak ne? .-)) ... BS aspoň nemaj utažený tepláky a nevypadaj jak homouši, ale jako obyč hippie máničky... byl to tehdy trend (asi), každopádně ta móda a hudba dost nerdovská.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Pri srovnavani textu IM (= relativne strizlivej Steve Harris) a BS (= ztripovanej hipik Geezer Butler) jste zcela necekane objevili rozdil :-)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    že jsem sem něco psal, IM maji jeden text o fobii ze tmy a hned jsou měkký, zatím co BS jsou tedy fakt drsná kapela
    Black Sabbath-Changes lyrics - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ZMRDC4UDsnU

black sabbath She's gone lyrics - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=j9xNzgUl9RM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam