PHOW_SAATCH:
DELLAMORTE:
PLOMBDENTIST: díky, třeba ten Opeth je jedna z kapel co je podle mě většinou dobře a čistě smíchaná. Já se v metalu obecně moc nevyznám. Něco naposlouchané mám. Sem tam, to a to, z každého podstylu jen takový výběr z hroznů.
Zajímalo mě, jestli je taková nějaká stálice co se celkového zvuku, mixu a masteringu týče. Musím říct, že často mají náhrávky takový strašně natlačený zvuk, basa jakoby se tam úplně ztratila, celé je to placaté, ostré, bez dynamiky. Ono taky záleží na stylu. Progresivním věcem nesluší uřvaný zvuk, kdy u nějakého blackmetalu to zas může být žádoucí.
Zase nechci za vzory nějaké staré věci, které mají sice dobrý zvuk, ale ten celkový sound je už přece jenom trochu staromódní.
On člověk něco najde, už myslí, že je to fakt top, a pak najde ještě něco lepšího a ještě... :) Třeba teď jsem našel Krallice - Years Past Matter, což je na to kolik se tam toho děje zvládnuté dost dobře.
Díky za tipy, poslechnu. Kdyby vás ještě něco napadlo, tak sem s tím. Je toho ale hodně, úplně se ztrácím.