• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAAlikvótní zpěv, znáte? umíte? zpívate?
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    LORIMUS: ok, vyřídím. Stupnice? No, nejsem si vědom, že by se používalo nějaký modální ladění když jsem u nich byl (asi na třech zkouškách:-) Ale to bylo loni, repertoár byly renesanční moteta. Jak je to teď nevím, ale zítra se s jedním z nich uvidím, tak se zeptám:-)

PAKOK: Zeptám se kdy maj příští koncert a dám vědět:-)
    LORIMUS
    LORIMUS --- ---
    SPIELMANN: jo vzkazik bych mel-ze posilam srdecny dik-neb nektere stare polyfonie me fakt dostaly-velmi prijemny zmeneny stav vedomi mi navodily-diky diky diky

docela mi me zajimala stupnice kterou pouzivaly na ty harmonie...
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    SPIELMANN: Spis me zajima vic se o nich dozvedet. V Novych hradech jsem je zmeskal, mohl jsem dorazit az v nedeli vecer. :-(
    SPIELMANN
    SPIELMANN --- ---
    PAKOK: No, já je znám osobně, tak kdyby jim chtěl někdo něco vzkázat...:-)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    LORIMUS: No prave ze ty webovky jim nejedou :)
    LORIMUS
    LORIMUS --- ---
    PAKOK: http://www.muzikus.cz/kapely/muzska-vokalni-skupina-polyphonion~32025/ tady je link-kdyz tak hledej pod-Igor Angelov a Polyphonion
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    LORIMUS: Maji ti choralisti nejake web stranky? :)
    LORIMUS
    LORIMUS --- ---
    GOBERS: co bylo napsano pred lety(nejaky ty desitky ci par stovek) mistry pera znalich hudby---nyni zpivano sborem sedmi chlapiku. Btw tako veci moc nikdo nezpiva a obcas se musi ze zaznamu lovit a rekostrouvat... zeptej se odbornika-ja predavam co rikal ten typek(kapelnik) o tom co tam zpivali....
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LORIMUS: co si mam predstavit pod pojmem "rekonstrukce starych polyfonii". :-))
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Jinak co se "přístupu" týče, daleko líp mi sedl Miro Žiarislav Švický.
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Já musím říct, že nesdílím ono huránadšení z Hykese. Koncert byl celkem pěkný, ale kolísavý, chvíli jsem se vyloženě nudil. Laptop taky působil trochu rušivě a co se týče místa, to bylo energeticky ne zcela pročištěné, jednu chvíli tam bylo vyloženě husto (i tam poloomdlela jedna z pořadatelek). Kdyby bylo méně řečnění a více hudby, bylo by to lepčejší.
    Seminář byl lepší, jen jsem občas cítil jemný nesoulad v Hykesově duchovním či harmonickém pojetí hudby a skutečností. Jinak řečeno, chvílema to byl příliš esoshit a prázdný slova...

...btw, jsme se dohadovali, zdalipak Hykes přišel o prsty na pravý ruce před tím, než začal zpívat, nebo až potom...jestli náhodou nezačal "duchařit" až poté...
    LORIMUS
    LORIMUS --- ---
    KAAKA: druhy-v NH jinak bude 4 v Pha. Jo bylo to fajny... nejvic me rozsekal gregoriansky choral a rekonstrukce starych polyfonii hosi fakt-krutori. Jinak mongolove docela fajn tentokrat byli ctyri bez frontmana-ale jinak v poho. Loni se mi to v necem libilo vic ale David Hykes tomu dal zajimavy tooon.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    STUART_HAMPLE: Nepirjde mi program standardni, vzhledem k ucasti Davida Hykese. Jeho seminar byl perfektni, jsem tak plny zazitku ze to jeste porad zpracovavam.
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    a kolkaty to uz je rocnik?
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    mno, program je... standardní. Od dob PrZnění se toho moc nezměnilo. Ale tím rozhodně nechci říct, že to je špatně.
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    C0CKA: program je perfektni! moc me mrzi, ze nemuzu; napiste sem posleze nejaky report, pripadne s fotkama.
    LORIMUS
    LORIMUS --- ---
    jj doporucuju festivalek-byl jsem tam loni a bylo to paraadnii!
    C0CKA
    C0CKA --- ---
    http://sweb.cz/Alena.Libanska/ - pozvánka na víkendové Novohradské Znění ;)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    GOBERS: Zel bohu tu o vikendu nejsem :-(
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Pojďte si zahrát Rybovku
    V sobotu (přesně půlrok proti Vánocům) organizujeme tradiční Rybovku, čili Českou mši vánoční J.J.Ryby ve 20:30 pod Karlovým mostem (malostranský konec). Akce je otevřená pro zpěváky i instrumentalisty, kteří svůj part alespoň v hrubých rysech ovládají a přinesou si noty. Přijďte, stojí to za to. Zimní vybavení (stromečky, kulichy, prskavky, cukroví, dárečky...) velmi vítáno. A šiřte info dál...;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam