• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAAlikvótní zpěv, znáte? umíte? zpívate?
    klub pro zpěváky ale i ty co by chtěli zpívat, nebo se jenom chtěli dozvědět o co vlastně jde (i když tohle bude asi těžký napsat, pokud jste nikdy nezkusili/neslyšeli)
    rozbalit záhlaví
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    PAKOK: ohledne prekladu zkus ID continuity
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAKOK: To je náhodou docela solidní cena. Pokud jsou to normostrany. ;-) Já s ním teď budu komunikovat ohledně možnosti českého překladu té jeho bible alikvotního zpěvu.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    GOBERS: Ale CDčka se Sausem jsou třeba z koncertů Pražského znění. Taky jde o to na co má čas, a když ta cesta není průchodná, tak netlačí na pilu. Viz třeba co jsem se s ním bavil o překladu jeho knížky do angličtiny. Mimochodem nevěděl bys o někom, kdo by přeložil 150 stránek z Němčiny do Angličtiny za 1000 Euro? :-)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    LALINA: Saus je prostě skromnej a tečka. Nějaký moc a nemoc bych neřešil Gobersi.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LALINA: No třeba že už strašně let čekáme na to, až vydá CDčko a on se k tomu pořád nemá, protože pořád piluje a piluje a nikdy mu to není dost dobré...
    LALINA
    LALINA --- ---
    GOBERS: co znamena, ze je skromnej az moc?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LORIMUS: jezis, promin,mas recht;))))))))))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    ostatně není nic prirozenejsiho, nez kdyz clovek zmení nazor, žejo? Kdyz reaguje podle aktualni situace... kdyz je hvezda hvezdou, tak ji mame rádi, kdyz uz jen zije ze zásluh a fláká to, tak jsme zklamaní...co je na tom divnyho:-))
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    DARUMA: Co to má být za provokaci? :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DARUMA: Ehm...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    A co na to Amrhein? :-D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STUART_HAMPLE: No jo, ale Saus je zase skromnej až moc...:-D :-D :-D
    LILY
    LILY --- ---
    LORIMUS: Hned mi to přišlo divné, jelikož dotyčný tvrdil něco v tom smyslu, že už na něj nehodlá jít.
    Takže tobě se to líbilo? :)
    LORIMUS
    LORIMUS --- ---
    RANGDROL: sry to nebyl ten stejny-v ostrave byl tvu sparing MC(nechci psat jmeno).
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    RANGDROL: A který to byl? :-D
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LILY: byl to ten stejny;)
    ANNA
    ANNA --- ---
    STUART_HAMPLE: můžu ti zhruba pomoct říct, jaký svaly co dělaj, co s dechem, co s dynamikou...

povídej,)
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Faktem je, že Hykes o tom moc hezky povídá. Ale už i loni na Nových Hradech mě jeho vystoupení vyloženě zklamalo. Saus je oproti němu o dost lepší - a taky podstatně skromnější...
    DARUMA: Já kargyru umím, ale nejsem si úplně jist, jestli se dá "naučit", můžu ti zhruba pomoct říct, jaký svaly co dělaj, co s dechem, co s dynamikou, ale v pravou chvíli se ti to sepne samo, může to trvat několik měsíců, kdy furt nic, nic a najednou to tam je... Moje zkušenost s kargyrou je taková, že to je víc energetická práce, než učení jak s hlasem.
    LILY
    LILY --- ---
    RANGDROL: Jůů, a kdo to byl? Když jsme byli na Hykesovi v Ostravě s jedním našim společným kamarádem, který se věnuje poctivě svému růstu i aliqótnímu zpěvu, tak z jeho výkonu byl více než zklamán. (jen mě zajímá, esi je to náhodou není ten samý)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    STUART_HAMPLE:jeden muj pritel,ktery se venuje poctive jak svemu rustu,tak alikvotnimu zpevu na hykesovi byl a rikal uplnej opak nez ty;))
    jakoze hykes velikej respekt a sladeni hodne urovni u zpevu do harmonie
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Neznáte někoho kdo učí v Praze kargyru?
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Problem je v tom, ze Hykes je "star". Nebo se tak aspon sam definuje. On je prece ten, ktery to vsechno objevil, ktery se zaslouzil o to, ze my zapadaci vubec tusime, co to jsou alikvoty. V podstate zije ze sve historie a i kdyby uz nic kloudneho neudelal, vubec mu to nevadi, protoze uz je Pan Nekdo.
    Vetsina lidi dost zretelne vnima rozpor mezi vnejsim a vnitrnim, mezi personou, maskou a mezi skutecnou, vnitrni a autentickou osobnosti. U zpevu tohoto typu je to vice, nez zretelne - nemuzes zpivat neco jineho, nez to, co jsi uvnitr. Zpev je rec duse a na rozdil od reci se neda zpivat "jako", na efekt, aniz by to aspon nekdo nepoznal.
    Hykes je dle meho nazoru krasny pripad toho, ze navenek je vsechno krasne, nalestene a zdanlive bezchybne, harmonicke, ale lidem, kteri se o alikvoty aspon trochu hluboce zajimaji, nejde prece jen o povrch veci. Nicmene, abych Hykesovi uplne nekrivdil, on to nema uplne cernobile a jakesi naznaky autenticity tam samozrejme jsou.
    Jsem taky dalek toho oznacovat alikvotni zpev jako nejakou duchovni disciplinu nebo nedejboze prostredek k duchovnimu vzestupu, i z toho duvodu, ze jsem pusobil ve skupine, ktera toto sveho casu zelbohu vyznavala, a posleze na to doplatila, az zpetne po letech od samovolneho rozpadu skupiny jsem si uvedomil tu jeji duchovni pychu. Sam v sobe jsem si ujasnil, ze pokud to nejde zevnitr a neni to autenticke, pokud si clovek musi na neco hrat nebo se jakkoli vyvysovat, delat neco jineho, nez co je, pak to k nicemu nevede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam