• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRETigre! Tigre! brilho brasa
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    EDASX: Jsem ted bez netu (na stahovani), ale behem dvou tydnu se to snad rozcisne :) Kdyz jsem po tom koukal nejakou dobu zpatky (uz pred pomerne dlouhou dobou) nic nebylo. Diky za link !
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Ja si jinak v ramci chripkove sezony vcera alespon v horeckach zopakoval bajecny brazilsky dokument
    Justiça (2004) http://www.imdb.com/title/tt0397491/ od Marie Ramos a docela upenlive vyhlizim uz nejakou dobu, az se od ni nekde na netu objevi jeji novejsi film Juizo.

    Spravedlnost / Justiça
    Maria Ramos / Brazil, Netherlands / 2004 / 100 min.
    Filmový debut brazilské režisérky Marie Ramosové je natočen výhradně v prostorách soudní budovy v Rio de Janeiru. Máme možnost sledovat skutečné sociální divadlo každodenního života „malých" lidí, kteří překročili zákony. Ti se snaží za každou cenu sehrát komedii a vyváznout bez újmy. Na druhé straně vidíme nezáviděníhodnou únavnou práci advokátů ex offo, soudců, žalobců a dalších. Dokument není výjimečný svou formou, ale svým obsahem. Děj zůstává uzavřen do několika místností a chodeb a my jsme svědky výslechů obviněných i citací z občanského zákoníku. Hodnota tkví v zachycení reality, jež nám většinou zůstává skryta. Občas poznáme, že někteří protagonisté si jsou příliš dobře vědomi přítomnosti kamery, někdy se zase zapomenou. Pak dochází k dramatickým situacím, plným napětí zarámovaného do pravidel „legislativního rituálu". Pro brazilskou kinematografii jde o neobvyklý dokument, protože tamější diváci znají soudní realitu spíše z amerických hraných filmů. Do nedávné doby nebylo natáčení ve věznicích nebo během soudních procesů možné. Situace se ale změnila. My tak odhalujeme jinou tvář Brazílie, která je možná méně prozaická, ale o to zajímavější.

    Film je ke stazeni tady - linky ani kvalita tohodle zdroje nezkousena, ale melo by to byt OK
    http://rapidshare.com/files/205494783/Justica.DVDRip.H.264.AC3-Nohara.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/205554167/Justica.DVDRip.H.264.AC3-Nohara.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/205620844/Justica.DVDRip.H.264.AC3-Nohara.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/205750239/Justica.DVDRip.H.264.AC3-Nohara.part4.rar
    http://rapidshare.com/files/205828863/Justica.DVDRip.H.264.AC3-Nohara.part5.rar
    http://rapidshare.com/files/205892894/Justica.DVDRip.H.264.AC3-Nohara.part6.rar
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    TIGRE: tak k tomuhle zanru musim dodat, ze se cim vic zacinam tesit na tenhle film, ktery brzo prijde do CS kin... Un prophète (2009). Podle toho co jsem o nem zatim cetl to vypada vic nez dobre ! Odedneska za mesic a je to v kinech.

    http://www.csfd.cz/film/259482-prorok-prophte-un/
    http://www.imdb.com/title/tt1235166/

    Malik El Djebena, odsouzený k šesti letům vězení, neumí číst ani psát. Do věznice přichází úplně sám a působí mladším a křehčím dojmem než ostatní trestanci. Je mu 19 let. Šéf korsického gangu, který vládne i vězení, si ho okamžitě vezme na paškál a pověří ho několika „úkoly“, díky kterým se Malik nejen zocelí, ale zároveň si začne získávat šéfovu důvěru. Ale Malik je odvážný a učenlivý, a tak si tajně začne spřádat vlastní plány… (oficiální text distributora)

    Trailer k filmu - http://www.youtube.com/watch?v=PCG2OgZiMKA
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Velezajimavy clanek o Comando Vermelho a situaci ve veznici s nejvyssi ostrahou Bangu (na severozapade Ria) - bohuzel pouze v portugalstine.
    http://www.insightnet.com.br/inteligencia/22/PDFs/0622.pdf
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tohle vypada slibne - brzo by se snad mel objevit tenhle dokument:



    Film natocil britsky reziser Jon Blair, ktery ma doma oskara za nejlepsi dokument za film Anne Frank Remembered z roku 1995.
    Podle obsahu to vypada navysost zajimave - http://dancingwiththedevilthemovie.com/behind_the_scenes/ Trailer ani hodnoceni zatim k mani neni, tesim se az to pujde ven a pak poreferuju :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Jinak si ted zase procitam rijsky noviny a ctu si o trafico a zda se ze frakce se jako podnikatelske subjekty evidentne berou docela vazne, s novou inovaci tj. ochranou spotrebitele, prichazi tentokrat Terceiro Comando Puro z mista rozervaneho valkou - z Complexo da Maré. Policie ted pri razii ve favelach Baixa de Sapateiro a Timbau tamtez, narazila na sklad s 50 tisici nalepkami s textem: " Pedra sobre Pedra / TCP o certo prevalece / Qualquer violação reclame na boca" vyzyvajici zakazniky k tomu, aby jakekoliv nesrovnalosti v zakoupene droze (kdyz je prilis narezana nebo ma spatnou gramaz) reklamovali v mistnich bocas de fumo.

    Hadam, ze jde jednak o prevenci, aby si jednotlivy vapori nebo gerentes de boca neprividelavali tim, ze skubaj klienty na ukor dobreho jmena trafica, na druhou stranu jde o dokonale vteleni Grayovych teorii o kapitalistickem mysleni zalozenem na organizovanem zlocinu jako vubec nejdynamictejsim a nejprogresivnejsim formam podnikani, ktere premysli velice trzne, rychle se adaptuje a neustale nabizi sirsi spektrum sluzeb a kvality .)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Pravda, ze tohle je vec, ktera je nadmiru sympaticka :)
    EDASX
    EDASX --- ---
    Zrovna to Machinarium byste si za tech 300 korun koupit mohli ne? =)
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Tady je nove video ohledne filmu Favela on Blast - kde pan reziser mluvi anglicky o filmu.... http://www.youtube.com/watch?v=XyHyvAC7ops jsou tam pekne zabery Rocinhy.
    Jinak Favela Bolada AKA Favela on Blast je dokument o kterem jsem se zminoval tady TIGRE: a ktery pojednava o hudebnim stylu / hnuti baile funk.

    Oficialni stranky filmu - http://www.leandrohbl.com/funkfilm/page/index/index.php
    A IMDB - http://www.imdb.com/title/tt1353167/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Jinak jeste k te invazi - vypadato, ze na stejnou dobu (den pote) planovali invazi lidi z Rocinhy, opet do Ladeira de Tabajaras, stejne jako minule, protoze se sveho snu na pristup na Copacabanu a do Botafogu evidentne nevzdavaji. Kvuli tomu mela v cele oblasti zvysenou pohotovost oddily lesni policie (Batalhao Florestal), aby tomu zabranili. Cele to krachlo na utoku na Morro dos Macacos, kam nakonec Nem poslal svoje vojaky, aby pomahali branit Scoobyho uzemi :)

    Jinak cele invaze do Morro dos Macacos, se melo za CV ucastnit celkem 150 traficantes ze Zona Norte, ktere utocili ze dvou stran - pesmo lesem ze Sao Joao a pak za pouziti dvou dodavek a nekolik desitek motocyklu z viaduktu, ty jeli z favely Faz Quem Quer, kde si dali dostaveni a tahle cela neuveritelne velka bonde, plna dopravnich prostredku urazila dost neuveritelnych 17 kilometru :)
    EMOGORE
    EMOGORE --- ---
    TIGRE:
    Sestřelenej policejní vrtulník
    18.10.2009, Rio de Janeiro.
    http://navratdoreality.cz/index.php?p=view&id=1390
    KLUSI0
    KLUSI0 --- ---
    SCHWITA: thumbs up!
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    TIGRE: klobouk na zem animátorům.

    steal!

    KFF
    KFF --- ---
    TIGRE: To vypada vazne moc pekne:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ha to mi je lito... sam jsem stahnout nestihl... pocitam ze brzo se objevi nove linky...
    KLUSI0
    KLUSI0 --- ---
    TIGRE: a už to je smazaný :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam