• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRETigre! Tigre! brilho brasa
    KAATHA
    KAATHA --- ---
    TIGRE: na tomhle jsem taky stravila dost casu, moc pekna hra! ;)

    TIGRE: joe sacco je dobrej!
    myslim ze by se ti mohl libit i komiks Persepolis - http://en.wikipedia.org/wiki/Persepolis_%28comics%29
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KERBOT: svata pravda :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TIGRE: Trochu sofistikovaneho rouhani (necht Svaty Fryba odpusti) vzdy potesi dusi.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KERBOT: knihu i film dej, pardale ! To chveni vypada taky dobre :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TIGRE: Knihu jsem si pres hnusnou obalku koupil, vtipny cteni! Uz se moc tesim, jak s tim budu sikanovat verici v mem okoli. :)

    TIGRE: Prorok vypada po vsech strankach skvele, dost se tesim. Me z FFF zaujalo tohle http://www.festivalff.cz/Lehke-zachveni-zeme , ale nakonec jsem se nevykopal.
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Tak včera jsem shlédnul Proroka a je to film, který stojí bezesporu za to. Když jsem tu před časem psal o vězeňském subžánru, tak tenhle film se do první desítky kvalifikuje s přehledem. A to jednak jak s žánrem pracuje (a kombinuje ho s gangsterkou), jednak atmosférou a prostředím, především, ale skvělými hereckými výkony, kamerou, střihem a režií. Jinými slovy luxus, kterému jde vytknout málo a který si i přes dlouhou metráž, až na már malých míst drží výtečné tempo. Jeden z nej zážitků kinosezony. Některé scény se zaryly hluboko - zvlášť ta s žiletkou a ostruhami. Setkání s hlavním představitelem Malika (Tahar Rahim) a představitelem role Rejeba (Adel Bencherif), v rámci uvedení snímku na závěr festivalu francouzského filmu, taky fajn - škoda jen naprosto dementních dotazů některých osob, při kterých jsem se studem za cizí vsakoval do sedačky, jako u nějákého seriálu s Ricky Gervaisem - 8 - 8,5/10

    http://www.imdb.com/title/tt1235166/
    http://www.csfd.cz/film/259482-prorok-prophte-un/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    A ještě oklikou k Joe Saccovi... po Goražde, Palestině, Šíbrovi jeho projekt o Iráku pro britský Guardian.



    http://image.guardian.co.uk/sys-files/Guardian/documents/2005/02/25/sacco1.pdf
    http://image.guardian.co.uk/sys-files/Guardian/documents/2006/01/20/fullsacco1.pdf
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    TIGRE: hmmm, mám k této publikaci trochu rozporuplný vztah a myslím, že k tématu najdeš i lepší... Ale přímo špatné to určitě není a vůbec co já o tom vím:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    THORGRIM: ha zvlášť ta Kolumbie by mě taky moc zajímala !
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    THORGRIM: ha skvěle - kdybys to náhodou mohl někdy někam uploadnout tak by to bylo taky super !
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    TIGRE: ta knížka je myslím jen přepsaná jeho disertace, která je tady http://is.muni.cz/th/23814/fss_d/DISERTACE_-_Postsovetske_organizovane_kriminalni_skupiny_v_Ruske_federaci.pdf?info ještě má k tomuto tématu diplomku, Kavkazský organizovaný zločin v Ruské federaci:) Ale jak se koukám, tak k ní musíš být lognutý v muni systému, takže tu sem asi přímo nenalinkuju
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TIGRE: a k tematu - kdyby nekdo neznal tak [ 144080 @ DOKUMENTÁRNÍ FILM ]
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Zajímavá studie - Tomáš Šmíd: Vznik, vývoj a struktura společenství tzv. vorů v zakoně
    Tato studie zabývající se tzv. vory v zakoně, což jsou kriminální autority sui generis postsovětského organizovaného zločinu (OZ), se snaží reflektovat vznik, vývoj a strukturu tohoto neformálního společenství, které tvoří velkou část elity postsovětského organizovaného zločinu. Sledován je vývoj od nejranějších začátků, přes éru dominance vorů v kriminálním světě až po rozčlenění postsovětských kriminálních elit do více skupin s jinými tradicemi. Opomenuta nezůstává ani vnitřní geneze a struktura vorovského společenství a jeho současný stav.

    Bez hlubšího poznávání tohoto nebezpečného fenoménu si lze jen obtížně představit účinný boj proti jeho hrozbě, která po rozpadu bipolárního světa dostala bez nadsázky globální charakter. V posledních letech lze zaznamenat již poměrně slušné množství kvalitní vědecké literatury zabývající se tímto fenoménem. Jedná se především o studie angloamerické a německé provenience. Situace se postupně začíná měnit i v „rodišti“ vorů v zakoně, Ruské federaci. V ČR podobná literatura neexistuje, byť postsovětské kriminální skupiny zde již dávno pevně zakotvily. Jinak kvalitní práce M. Nožiny mají spíše syntetický charakter a na postsovětský region se nespecializují. Tento článek má skromný cíl studium fenoménu postsovětského OZ u nás iniciovat. - více na http://www.cepsr.com/clanek.php?ID=199

    A tímto (přes osobu T. Šmída) objevena existence téhle publikace k tématu, která vypadá hodně fajn... http://www.kosmas.cz/knihy/148643/organizovany-zlocin-v-ruske-federaci/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    S_TEJK: ha super - diky za info !
    VERUKEBA: slysel, ale nevidel - a i pres to trochu roztodivny hodnoceni nepopiram, ze jsem na to zvedavej :)
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    Hele a o SALVE GERAL si slysel? film o tom jak PCC v roce 2006 ovladlo Sao Paulo...hromadny zabijeni policajtu, strileni na ulici, povstani ve vezeni...lidi se prej tak strasne bali ze ani nevychazeli.....

    tady trailer http://www.youtube.com/watch?v=pr2TEdGG1X8
    masakr
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    La Vida Loca
    Christian Poveda – 2008 – Francie | Španělsko | Mexiko – 1h30
    Dokument
    http://www.festivalff.cz/La-Vida-Loca

    Prodej do zahraničí: Wide Management | www.widemanagement.com
    Říká se jim Maras. Tyto gangy, vybudované po vzoru gangů z Los Angeles, šíří hrůzu a teror v celé Střední Americe. Obraz všedního života členů nevidetelné armády na předměstí San Salvadoru. Nová světová pohroma, která slepým násilím ničí demokratické principy a odsuzuje na smrt mladou generaci zbavenou jakékoliv naděje na budoucnost.

    CHRISTIAN POVEDA BYL ZAVRAŽDĚN 2. ZÁŘÍ 2009 NA PŘEDMĚSTÍ SAN SALVADORU.

    Své neobyčejné pátrání zaplatil životem. Bylo to pátrání neústupné a bez předsudků v samém srdci nejnásilnějšího gangu latinské Ameriky nazývaného Mara 18. V protikladu k diváckým velkofilmům je La Vida Loca filmem prodchnutým lidskostí, který neváhá ukázat nenávist a beznaděj těch, kteří nikdy nic neměli.

    Ve španělškém znění s českými a anglickými titulky.

    Praha úterý 24. listopadu 19:00 Světozor
    středa 25. listopadu 21:00 Kino 35
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    A k hudbě ještě, i když z úplně jiného soudku: můj oblíbený hudební dadaista a věčný experimentátor Tom Zé představuje to psychedeličtější co vzešlo z hnutí Tropicália v brazilské hudbě. Hodně specifická samba-rock-pop avantgarda tohodle mimořádně zajímavého chlapíka a instrumentalisty.



    Brazil Classics, Vol. 5: The Hips of Tradition by Tom Zé
    “Songs are inside of me, like pearls resting in oysters,” Tom says, his mouth moving back and forth as if masticating a marble. “It takes that grain of sand many years of rubbing before it becomes a pearl. That’s why it takes so long for my songs to develop.” A founding member of the Tropicália movement, Zé stepped up his country’s musical metabolism. With cohorts Caetano Veloso, Gilberto Gil, Gal Costa, and Os Mutantes, Zé siezed upon rock, psychedelia and art music, fusing it with folkloric rhythms and popular forms like samba.

    http://rapidshare.com/files/67557150/BC5.rar
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Včera jsem konečně našel na netu tuhle knížku na kterou jsem si už dělal zálusk nějáký čas... zatím jenom prolistováno, vypadá ale extra zajímavě a výživně. Kromě brazilské hiphopové scény mapuje především ideologické pozadí a zázemí tohodle hnutí.

    Vůbec hiphop v Brazilii má docela zajímavé postavení - i když vychází hlavně z gangsta rapu a oldschoolu, tak je obecně velice dobře přijímán - narozdíl od Baile Funku, kterému je (a řekněme si to otevřeně - poprávu) vytýkána jednak obsahová plytkost jednak napojení na obchod s drogami a kriminální scénu. V porovnání s ním je brazilský hiphop věc občas až intelektuální - s pevnými kořeny, co vyjadřuje a jak to říká. Baštou hiphopu v Brazílii je Sao Paulo - v Riu je druhá nejsilnější scéna, i když s tou SP se moc měřit nemůže navíc právě v komunitách ho vytlačuje spíš narkodiskotéka v podobě b-funku.

    Derek Pardue - Ideologies of Marginality in Brazilian Hip Hop
    In the land of samba there is another vibrant culture capturing the attention of urban youth. This compelling account argues that hip hop, while certainly a product of globalized flows of information and technology, is by no means homogenous. Using more than five years of anthropological fieldwork in São Paulo, Brazil's largest city, Pardue represents "culture" as generative and thus meaningful as a set of practices. When interpreted in this manner, local hip hoppers become closer to what they claim to be--subjects rather than objects of history and everyday life. In his ethnography, the first in English to look at Brazilian hip hop, Pardue highlights the analytical categories of race, class, gender, and territory.

    Derek Pardue is Assistant Professor of Anthropology and International and Area Studies at Washington University in St. Louis. He is the editor of the volume Ruminations on Violence and the author of articles related to Brazilian hip hop and education, race, and graphic design. In addition, Pardue has published texts on Brazilian soccer and casual restaurant design in the U.S.

    Download PDF - http://rs391l3.rapidshare.com/files/264229987/023060465X_Brazilian_Hip.rar
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam