• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRETigre! Tigre! brilho brasa
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    S_TEJK: ha super !
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Lesk a bída středoamerických gangů - recenze filmu La vida loca
    Vítek Schmarc
    http://www.rozhlas.cz/radiowave/waveculture/_zprava/666638

    REINITA
    REINITA --- ---
    KFF: moc pěkné, k zamyšlení :)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    KFF: SUPER ČLÁNEK!
    KFF
    KFF --- ---
    TIGRE: Tady je k podobnemu tematu jeden clanek: http://respekt.ihned.cz/c1-39535730-dobry-jako-clovek
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    TIGRE: dobrej tip :o)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Ja ted louskám tuhle knížku a nemůžu jinak než doporučit....



    Frans de Waal je zoolog a etolog, specializující se na výzkum primátů. Je autorem dvou uznávaných knih Chimpanzee Politics a Peacemaking among Primates.V současné době působí v Yerkesově regionálním centru pro výzkum primátů. Kniha Dobráci od přírody se zabývá evolucí morálky a hledá její kořeny mezi našimi nejbližšími příbuznými – vyššími primáty. Mezi příbuznými, s nimiž máme společného víc, než jsme si mnohdy ochotni přiznat...

    Na portálu Academia - v internetovém obchodě k mání ve slevě za naprosto směšných 95 Kč - nekoupit si takovou pěknou a poučnou knížku by bylo hřích. Tak všichni hurá do toho ! :)
    http://www.academiaknihy.cz/dobraci-od-prirody-galileo.html
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LA_PIOVRA:
    TIGRE: rozhodnuto, objednano pres book depository... pokud vazne dorzai po zari muzu pujcit ...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LA_PIOVRA: dik moc, mame stejne uspechy ... zkousim jeste ceske paky, pak se vrhnu na argentinske. s amazonem a posilanim do Cech to ani nebude jen tak ...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TIGRE: stejne diky .... hold budu muset zneuzit nejake nevolniky v BA , jeste lovim po Cechach ale obavam se, ze se nepovede ... (preci jen mel v Jihlave retrospektivu, tak mohla Sapire nekomu knihu venovat)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    resp. vecer se ti muzu kouknout jeste na KG, jestli to neni tam, ale uprimne pochybuju.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LAMIA: bohuzel ja ti nepomuzu knihu nemam a nevypada, ze by byla nekde k mani v elektronicke podobe... hodne stesti a az bude prace hotova, tak sem s ni ! .)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Pisu teoretickou bakalarku o Raymundo Gleyzerovi a shanim knihu "El cine quema", Fernando Martín Peña y Carlos Vallina (Ediciones de la Flor) pokud vite jak sehnat (napr stahnout na netu) ci ji mate a ja bych si ji mohla okopirovat odvdecim se skoro cimkoli ... diky (preci jen ma filmy i z Brazilie.)
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    ad TIGRE: na stránkách Guardianu je kratka video ukazka z tohodle dokumentu -
    http://www.guardian.co.uk/world/video/2009/nov/05/brazil-drugs-trade
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Kompletní report od HRW nazvaný Lethal Force: Police Violence and Public Security in Rio de Janeiro and São Paulo je pak ke stažení tady -
    http://www.hrw.org/sites/default/files/reports/brazil1209web.pdf
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GEEK: super díky za link !
    GEEK
    GEEK --- ---
    Brazilská policie je obviněna z nelegálního zabíjení - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=655243
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    + s těmi zajímavými brazilskými dokumenty se roztrhl pytel. Objevil jsem trailer na další z nich - tentokrát film Sequestro (2009), pojednávající o fenoménu únosů v Sao Paulo. Pokud je Rio hlavnim mestem kokainu a obchodu s ním, pak je Sampa hlavním městem únosů, jejichž cílem se stává především vyšší střední nebo vysloveně bohaté vrstvy. S tímhle tématem pracuje taky o trochu starší dokument Manda Bala (2007) - http://www.imdb.com/title/tt0912590/ ke kterému já osobně - jakkoliv je to dokument zajímavý - mám ale několik silných výhrad, tak doufám, že tenhle nový film dopadne líp :)

    Trailer - http://www.youtube.com/watch?v=4nB9dBCZ_Aw
    Zatím prázdná IMDB - http://www.imdb.com/title/tt1510932/

    During four years a film crew followed the convert operations of the Sao Paulo Anti Kidnap Police Force, an elite group formed of only a handful of men. Kidnappers, victims, police, all intertwine in a action based documentary. Never before seen footage of police work, and stories never heard before of the horror of captivity are shown for the first time.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Při obligátním vánočním brouzdání knihkupectvími neustále narážím na další a další zajímavé knížky, které mi (nejenom)od dob co jsem byl pryč.
    Tahle vyšla už v roce 2008 - taktéž edice Galileo, stejně jako Dawkinsův Boží blud.



    Inspirován Chaucerovými Canterburskými povídkami vyráží autor s tlupou svých čtenářů na pouť k úsvitu evoluce, ode dneška až po vznik života – prvních replikujících se molekul. Začíná u organismů, které známe nejvíce, tedy u člověka, a při sestupu do „evolučního podzemí“ postupně sbírá další skupiny organismů. Každý z přidávajících se poutníků vypráví povídku, jež souvisí s fylogenezí a evolucí. Například drozofila vypráví o Hox-genech, mravenci Atta o vynálezu zemědělství, drápkovec o kambrijské „explozi“, saranče o existenci zvířecích a lidských ras, blboun nejapný o opakované evoluci nelétavosti a mločík o „tyranii diskontinuální mysli“.

    Pěkná recezne od Doc. Tomáše Grima - http://www.vesmir.cz/clanek/pribeh-predka
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TIGRE: tywole!!
    "Dala jsem jedné z pirátských lodí raketomet, který jsem dostala od svého bývalého manžela jako alimenty," říká 22letá Sahra Ibrahimová
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam