• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRETigre! Tigre! brilho brasa
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Letáky ve favelách oznamující společnou frontu jednotlivých narkofrakcí:



    Ve volném překladu:

    Pozor !!!

    Společným rozhodnutím stran CV, ADA a TCP (všech stran, které mají respekt, loajalitu, sílu, pokoru, důstojnost a milující srdce) se nařizuje všem komunitám, prosím, připojte se k nám.

    Společným rozhodnutím je, že pokud jsme svědky policejních represí v každé favele, toho projevu zbabělosti a prolévání krve, tak budeme puškami napadat budovy, pálit drahé vozy a napadat bohaté, kteří žijí v okolí těchto favel. Budeme rabovat jejich podniky, obchody a supermarkety!

    Strany se rozhodly, že za každého nevinného obyvatele, kterého zabije policie, zemřou dva bohatí lidé. Strany se rozhodly, že za každého zabitého člena strany, zabijeme dva policisty a jejich blízké.

    Jsme unaveni zbabělostí policie a systému, protože nám přinášejí pouze drogy a zbraně. Finanční podnikatelé usnadňují policii a politikům krást miliardy, zabíjet řadu lidí pouze perem, takže ten kdo přináší drogy a zbraně jednotlivým stranám, pak přichází zabíjet nevinné ve favelách. Chudí nepřinášejí do bocas de fumu žádný zisk, všichni ti, kteří nakupují drogy jsou ze střední třídy a z řad bohatých.

    Bratře, při pohledu do kterékoliv favely se ukazuje, že tento způsob boje je zastaralý, verbální revoluce je děsivá, spojme ty kousky dohromady a vstupme do arény. Naši bratři z PCC (saopaulské Primeiro Comando de Capital) říkají, že nepřítel je v obleku a v kravatě. Ve jménu míru pro všechny komunity, je čas jednoty, revoluce. Koneckonců bez jednoty nemáme šanci, spojme se všichni dohromady.
    MANNY
    MANNY --- ---
    jj taky sem si všimnul :)
    EDASX
    EDASX --- ---
    ty popisky jsou epicky =)
    MANNY
    MANNY --- ---
    na idnes nahodili nějaké fota

    Ulice Rio de Janeira zachvátily krvavé střety mezi policií a drogovými gangy - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?r=zahranicni&c=A101126_120702_zahranicni_btw
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    A ministr Jobim v noci podepsal rozhodnuti o vyslani Forcas Armadas (Exercito) do Ria, celkem 800. A schvalil to i Lula. A zapaleny auto uz se objevilo i na Ipaneme...no, nejak se to nelepsi.

    Folha.com - Cotidiano - Forças Armadas reforçarão segurança no Rio, que tem 39 mortes em 6 dias de ataques - 26/11/2010
    http://www1.folha.uol.com.br/cotidiano/836497-forcas-armadas-reforcarao-seguranca-no-rio-que-tem-39-mortes-em-6-dias-de-ataques.shtml
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAKASHI: Jj je to o tom, že se z favely Vila Cruzeiro stahují do sousedního Alemao, kde se zasahuje o dost hůře.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAKASHI: Nejsem teď u počítače se zvukem - kouknu na to zítra. Podle nadpisu, ale patrně.

    Complexo do Alemao je baštou CV, přezdívá se mu "Quartel-General", což je doslova generální štáb.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    YouTube - Bandidos chegam ao Complexo do Alem
    http://www.youtube.com/watch?v=Kx3NNwFnwvs



    chapu-li dobre, traficantes se stahujou do Complexo do Alemao, coz, jak jsi tu nedavno zminoval, je ustredni uzemi hlavne pro CV?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Když už jsem to psal vedle - tak něco víc o BOPE a UPP - [ TIGRE @ Brazílie / O Brasil / Brazil - vse o teto pozoruhodne zemi :)) ]
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    V Riu pokračují nepokoje, policie reaguje operacemi ve favelách - výsledek posledních pěti dnů je 27 mrtvých a 45 zapálených aut a autobusů.

    BBC News - Rio de Janeiro shaken by fresh gang violence
    http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-11832312
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Zdá se, že je to pravda po 16 letech se 2 znepřátelené frakce začínají sbližovat a koordinovat boj proti nové policejní praktice UPP. V noci ze včerejška na dnešek v Riu celkem 11 útoků, především zapalování aut v ulicích, do Rocinhy podle policie dorazila posila až 100 mužů z dříve nepřátelského Complexo do Alemao na severu města.
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Update z Ria, který má (v případě, že je reálný) potenciál k tomu znatelně změnit bezpečnostní situaci celého města:

    Vypadá to, že narkofrakce Comando Vermelho (CV) a Amigos dos Amigos (ADA) spolu začali minimálně mluvit a vyjednávat. Zpravodajské složky Policia Civil mluví o jednáních, jejímž účelem je ustanovení příměří a společný postup v boji s policií, což asi to poslední co bych od těhle úhlavních rivalů čekla. V sobotu hostil Nem v Rocinhě (na baile funku nahoře v Rua 1) vyslance z CV, jednoho z gerentes Complexo do Alemao (hlavní bašty CV), Diega Raimunda da Silva Santos, přezdívaného Mister M.

    Obsah ani bližší detaily nejsou známé - ani jestli by tahle případná aliance zahrnovala Terceiro Comando Puro, nebo byla naopak namířená proti nim. No necháme se překvapit.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GEEK: Jj je to naprosto báječný! :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    TIGRE: tenhle serial sleduju uz nejakej patek, ted zacinam ctvrtou serii. pro me snad nejlepsi serial vubec. kazdel dil je jak samotnej film. vynikajici vyprava.
    jestli tenhle serial skonci, tak fakt nevim, co budu delat:)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    OT a něco hodně odjinud - nemůžu si pomoci, ale seriál Mad Men, na který jsme se začali koukat, je jedna z nejosvěžujících a nejoriginálnějších věcí, na které jsem v poslední době narazil. Tohle příjemné a inteligentní zakouřené retro ze světa americké reklamy 60. let je prostě báječné, jsem v půlce první sezony a už se těším na ty nadcházející.

    Mad Men (2007) - Režie: Tim Hunter, Andrew Bernstein - Hrají: Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser, Christina Hendricks - CSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/233764-mad-men/
    Mad Men (TV Series 2007– ) - IMDb
    http://www.imdb.com/title/tt0804503/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam