• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRETigre! Tigre! brilho brasa
    ZARA
    ZARA --- ---
    TIGRE: obrigada! moj kindle sa tesi :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    YouTube - Good Hood News - Rocinha CrossFit Interview/ Entrevista
    http://www.youtube.com/watch?v=BoFG6M6fsZ0


    Tady je rozhovor v rámci "Good Hood News" s kamarádem Rogériem, který kromě toho, že je koordinátor projektu Dois Irmaos, tak je zodpovedný za program cvičení Cross Fit, který v Rocinhě zorganizoval jiný bývalý kolega Chris, a v současné době nejen jeho lektorem, ale především nejodanějším ambasadorem. Good Hood News je samozřejmě videokanál dětí z Institutu :)

    Tady je víc info o čem je CF - http://en.wikipedia.org/wiki/CrossFit
    Jinak koukal jsem, že tenhle hybridní fitness program se začíná cvičit i v ČR - narazil jsem na následující stránky: http://www.crossfitpraha.com/
    _AGATA_
    _AGATA_ --- ---
    muito obrigada pelas suas opiniões!
    MANGA
    MANGA --- ---
    Tak za Sao Paulo si dovolím hovořit já :) Ve dne je celé centrum města (což k jeho velikosti je slušně velké území) celkem bezpečné, i když taky samozřejmě slyšíš vyprávět o menších přepadeních a tak, ale tam bych se fakt nebála. V noci se nedoporučuje chodit do starého centra okolo katedrály a Praca da República, za nejbezpečnější bych považovala nové centrum v okolí Avenidy Paulisty a pak narovou čtvrť Vila Madalena, kde v jejím centru i v noci je neustále někdo v ulicích, tedy menší pravděpodobnost nějakého incidentu. Jinak já mám zkušenost s nočními návraty sama domů právě z barů v okolí Paulisty a nic se mi tam (možná ke štěstí) nikdy nestalo :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Trochu odbočím - Rád bych nabídl všem soudruhům, věřícím pastafariánům, ke stažení knihu knih v PDF!



    The Gospel of the Flying Spaghetti Monster

    "And the Flying Spaghetti Monster called unto Pirate Mosey, and spake unto him out of the pirate ship of the crew, saying 2 Speak unto the children of the seven seas, and say unto them, if any pirate brings an offering unto the FSM, ye shall bring your offering of spaghetti and meatballs or rum and fish head stew. (Piraticus 1:1)"

    Download cca 10MB - http://rapidshare.com/files/319059734/The.Gospel.of.the.Flying.Spaghetti.Monster.pdf

    Ramen!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ENDEE: Pravda neodpustím si podotknout, že tenhle kolorit ("nechoď tam!", "zabijou tě!", "něco se stane!", "okradou tě!", "Seš blázen!", "Znásilní tě!") je alespoň v Riu typický pro vystrašenou buržoazii, která žije svůj život prakticky výhradně na ose "Condomínio-Shopping-Trabalho na Oficina" a reality se dotýká často jen velmi sporadicky.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    tak to je jasny, ve favele fungujou nejaky pravidla...v Brasilia moc favely nepotkas, maximalne ty hnusny satelity Taguatinga a Samambaia, co jsou za mestem...a to taky nejsou favely, jako najdes v Rio nebo Sampe...
    nicmene ja prave za dobu sveho pobytu slysela o x historkach znasilneni jak na univerzitni pude, tak prave sektoru ambasad (tam je to vecer uplne opusteny, neosvetleny a proste hnusny), vcetne toho, ze jsme s kamaradkou dostavaly rady, at s sebou pripadne nosime kondom, kdyby nas nekdo chtel znasilnit, tak at mu ho vnutime...ehm...:) ale tak to patri k vseobecnemu brazilskemu koloritu
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TIGRE: Tedy obcházet v noci velkým obloukem Aterro de Flamengo je spíš nutnost, než riziko. Ten park je krásnej, ale v noci je to takový rozlehlá (1,25 milionu m2) variace "Sherwood" v zlatých 90. letech Hlavního nádraží Praha. Tím myslím kobinaci homo i hetero prostituce a faktem, že park česají několikahlavé partičky, které tam dělají "elpasa" a jiné vylomeniny.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    V Rocinhě platí za znásilnění smrt, za zneužití dítěte zapálená pneu na krk, za domácí násilí kolena bez češek... Nicméně ani to sexuálnímu násilí nezabrání stoprocentně cca. před třemi týdny Rocinhou otřáslo znásilnění, kdy se nějácí dva náctiletí bratranci znásilnili ve spánku svoji sestřenici, tahle story dorazila do novin i televize, především protože to ti dva přežili. Stalo na kraji favely a oni měli to štěstí, že kolem projížděla policie, která zasáhla, dorazila na místo a pobité je vyrvala z rukou lynčujícího davu dřív, než na místo dorazili lidi z trafica.

    Pokud oba skončí ve vězení pro dospělé s obávaným paragrafem §213 a pokud budou chtít uniknout mstě ze strany spoluvězňů, tak mají dvě možnosti:
    a) zkusit to tam prřežít tak, že budou mít papírově (se souhlasem ředitele věznice) jiný paragraf
    b) skončí v samoochrané vazbě (medida preventiva de segurança) s udavači, lidmi co dluží a ostatními sexuálními predátory a budou se modlit, aby nebyla vězeňská vzpoura.

    Mimo favely platí zákon každý za sebe, jako nejrizikovější bych vnímal asi krátit si cestu v noci přes pláž a obcházet parky jako je především noční Aterro do Flamengo velkým obloukem, pokud pominu Zonu Sul, tak některé části centra jsou o víkendu dost divná, tím jak je to tam vylidněné. A hlavně držel bych se u lidí. Situaci v Sampě neznám.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TIGRE: _AGATA_: mne se nikdy v zadnym klubu nic nestalo, Brasilia je docela bezpecny mesto, i kdyz zrovna tam to znasilnovani docela frci...rozhodne bych se po setmeni vyhybala univerzitnimu kampusu a sektoru ambasad...na univerzite byvaji casto velky party, tak kdyz uz, tak se zdrzovat ve skupine, jsou tam vazne divny typy...Asa Norte taky neni uplne super misto na nocni prochazky...ale kluby jsou podle me v pohode, jsou i docela hlidany...

    ale ja bych se nebala, da se to tam v klidu prezit, fakt:)

    ad Rio a Sao Paulo, az na jeden muj "zabavny" incident v SP, kdy jsem se nedobrovolne rozloucila s mobilem, nemuzu rict krivyho slova ani proti jednomu mestu:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    _AGATA_: Holka nejsem, ale nebál bych se, pokud bude dodržovat základní bezpečnostní pravidla. Upřímně myslím, že jí v Brazílii hrozí spíš, že ji někdo obere, než znásilní..
    _AGATA_
    _AGATA_ --- ---
    jen se chci zeptat zkusenych: kamaradka jede na 3 tydny do Brazilie(Brasilia, Sao Paulo, Rio) s kapelou a je v kapele jedina holka a vsichni ji desi tim, ze to pro ni v klubech bude nebezpecne. co si o tom myslite? mate s tim nejakou zkusenost? diky.
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: skoda jen, ze ten TV rip je fakt na hranici koukatelnosti. nicmene jsem pred nejakou dobou psal i do CT a odpovedeli mi, ze prava uz nevlastni a prodali to nejake (pochybne) zahranicni spolecnosti.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    FLU: diky za tip!
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: coz mi pripomina vyborny (byt misty ponekud manipulativni) dokumentarni cyklus CT "Vysoke hry ruske mafie"
    Viddler.com - ČT2: Vysoké hry ruské mafie - Uploaded by pravyblok
    http://www.viddler.com/explore/pravyblok/videos/9/
    (kdybyste vedeli o nejakem lepsim zdroji, nez je tenhle velmi nekvalitni TV rip, tak sem s nim. ja to neuspesne shanim uz nekolik let)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    YouTube - Thieves by Law trailer
    http://www.youtube.com/watch?v=1eixjRLlvtk
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tak jsem právě přilil trochu oleje do ohně mého strachu z Rusů a shlédl dokument Ganavim Ba Hok (2010) aka Thieves by Law (2010) o ruské mafii v podobě vorů v zakone, a i když to po formální stránce žádná bomba není, tak co se obsahu týče a charakterů, které film zprostředkovává, tak za vidění rozhodně stojí.



    http://www.csfd.cz/film/288082-ganavim-ba-hok/
    http://www.imdb.com/title/tt1644577/

    The documentary “Thieves by Law” interweaves the gripping stories of three notorious Russian mobsters that have transformed themselves from thriving criminals to successful “businessmen.” While these men have used violent and ruthless means for gain in the past, the political influence and clout they presently wield within Russia and beyond is more powerful than any pistol they ever brandished.

    Along with three fascinating life stories, director Alexander Gentelev delivers a well crafted and comprehensive background about the origins of the Russian Mafia that started out as a criminal caste formed in the gulags under Stalin in the 1930s. It was in these prisons where they developed a code of criminal ethics (a sort of Cossack Ormeta) and referred to their kind as "Thieves by Law."

    In these bleak prisons they remained under the brutal control of Communism until Russia became flooded with new freedoms and wealth during Gorbachev's perestroika in the late 1980s. With the sheer volume of new free-market business developing, everyone wanted their share -- especially the "Thieves" that were being released back into Russian society at the same time. The period became the genesis of epic mob disputes and criminal bloodshed unseen in Russia before, and made Al Capone’s Chicago of the 1930s seem like “West Side Story” in comparison. Gentelev's three crime bosses were in the thick of it, rare survivors of the era.

    Since then they have each adopted pet projects, such as rebuilding a Russian Orthodox Church in Cannes, France, starting a hockey team and, most humorously, a film production company to direct Mob-themed action movies.

    “Thieves by Law” becomes quickly engrossing as the film’s three subjects come across as very charismatic, funny and simply likable. That charm however, is tempered with their recounting gruesome tales of extortion, racketeering, murder and numerous other deplorable acts employed to amass their great wealth.
    What makes the film truly astonishing is that director Gentelev’s was given the opportunity to closely follow and film these notorious figures nearly uninhibited. They rarely censor themselves or their henchmen when each recalls potentially self-incriminating stories for the camera. So much of their stories are told matter-of-factly, with enough depth of detail given to convince the viewer they are not embellished or fabricated.

    Hearing their tales, it becomes clear that to get to where they are, the "Thieves by Law" never took their eyes off their competition. And Gentelev's storytelling makes it impossible for us to keep our eyes off of them.
    (http://www.nbclosangeles.com/blogs/popcornbiz/Tribeca-Review-Thieves-By-Law-an-Arresting-Documentary-91919894.html)

    K tématu - mám pocit, že jsem to sem už určitě dával, rozhodně doporučuji:

    Tomáš Šmíd: Vznik, vývoj a struktura společenství tzv. vorů v zakoně - http://www.cepsr.com/clanek.php?ID=199

    The Mark of Caïn (2000) - http://www.imdb.com/title/tt0288114/

    Download filmu například:
    http://hotfile.com/dl/76600400/1e278a8/Thieves.by.Law.700Mb.part1.rar.html
    http://hotfile.com/dl/76601002/1510646/Thieves.by.Law.700Mb.part2.rar.html
    http://hotfile.com/dl/76601478/e836991/Thieves.by.Law.700Mb.part3.rar.html
    http://hotfile.com/dl/76601825/2af536e/Thieves.by.Law.700Mb.part4.rar.html
    MTO
    MTO --- ---
    TIGRE: bomba! :-)
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    diky za tip na knizku - prezydent krokadýlů. Moc zajimavy cteni (a moc hezkej obal)
    diky tigre
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    TIGRE: jo, tohle je vynikající deska, zvlášť nemůžu z té jamajské angličtiny u Hanging on My Telephone... a ten klip k Rehab je taky dokonalý, jamajská verze Hurt od Cashe (ehm:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam