..ja máám rád slovákov úplne až moc.. to sa ani nedá slovami opisat, a to som total hun, doma ani nekecame s nikim inym jazykom, bracho a otec ledva vedia slovensky, stary rodicia v telke ani slovakov nemaju naladenych.. napriek tomu je Slovensko a slov.narod milujem. s madarkou som este ani v zivote nechodil, mozno raz, vsetky svoje studia riesil na slov.skolach, aj napriek tomu, ze kazdy z mojho okolia chodil na madarske a do madarska a dokonca som sa akurat teraz prestahoval na stredne slovensko na lazy, kde ani net nejde, kde mi hrozia extremne nebezpecia nasilia vidlami a sekerami, ked sa banici dozvedia cocom zac.. toto je max. prejav ucty a lasky k slov.narodu z mojej strany ...
..skrze toho sa mi aj prejavuju iste zakonitosti (aspon zdanlive) o vztahoch a tychto dvoch narodov. Ja to vazne riesim a pokial by som mal nato silu a prostriedky, obetoval sa za vyriesenie tejto zalezitosti.. ... toto su vyznania jedneho madara na nyxu:D
...inak ak smiem prezradit, madary maju vseobecny nazor o slovakoch, co v nich aj vyvolavaju iste emocie a da sa povedat opovrhovanie, je, ze slovaci su: poviem to skor madarsky "tapitnya". Volaco vtom zmysle, ze malo sebavedomi a nic neriesi kazdodenny clovek v zaujme svojho blaha, nechavaju sa potlacat, dokonca aj vlastnymi, nevedia co chcu a akoby spali.. nezdasa, ale toto je docela zavaznym motivom k podceneniu volakeho naroda, pokial huni malo disponuju vrodenou duchovnostou a Laskou a inymi krestansko-katolickymi zalezitostami.. ujeta kecanica:D
Moja uz asi naozaj poslaedna myslienka na tuto temu je, ze v zaujme madarov do dlhodobeho buducna je, aby sa snazili si vytvorit kladne vztahy s kazdym slovanom na svete! Su v kazdom slova zmysle v mensine a ich prezitie zavysi na tomto fakte,, slovakom moze byt fuk, ci budu volaco prijimat od hunov alebo nie. Podobne impulzy, ktore mozu dostavat od madarov dostavaju vseobecne zo zapadu, ani si to neuvedomuju..