• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    rozbalit záhlaví
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    DURRTYG: ja naposledy býval v Marco Polo na ulici Nyár.
    zazitky nyxaku a ich typy su aj na nastenke...
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    DURRTYG: Mne se zdalo, ze se po BP da kolem dostat velmi slusne. Byvaji vyhrazene pruhy atp.

Ubytko krome Couchsurfingu - trebas hotel Goliat byl pro mne celkem ok, ac nijak vyznamne levny neni, standard hostel.
    DURRTYG
    DURRTYG --- ---
    Ahoj, v příštím týdnu mám v plánu odjet do Budapešti, nemáte někdo konkrétní tip na levné hezké ubytování, dále bych rád věděl jak je to s cyklistickými stezkami ve městě, jestli má cenu brát si nebo půjčovat kolo?
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JAKUZE: Godor klub je slusny start :)
    JAKUZE
    JAKUZE --- ---
    a nepujčoval si někdo kolo v Budapešti?
    JAKUZE
    JAKUZE --- ---
    ňaky tipy na dobry ,,kulturni dění v Budapešti (galerie,kluby,mista etc)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BLANCHE1: Mam, krasa!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    WILDENBURY_SQ: Ma-li nekdo v CR Ceskou sporitelnu, pak jsou v Madarsku vybery v Erste za 6Kc. To same na Slovensku a v Rakousku.
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    TATEREZA: Nejlepe busem se Student Agency. Linka Praha-Brno-Budapest jezdi 2x denne.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    asi nejlevneji a co neprimeji
    SITH
    SITH --- ---
    co je nejlip?
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    jak se podle vas dostanu nejlip do budapesti? vlak? nejaka special linka autobusova? diky
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    SITH: Nebo jit alespon do Dagaly, ty jsou takove zastrcene nekde v XIII okrsku, chodi tam mistni a na nic si nehraji. Turistu jsem tam nepotkal ani pri jedne navsteve :)
    SITH
    SITH --- ---
    ja bych do lazni, typickych mad.lazni, jel fakt uplne mimo budapest, nic ve zlym :) to je jako vzit cizince na pivo nekam na malostranskou a rict, tohle je pravy cesky pivo za 120kč.

Vzit si auto/bus, zajet 50km za budapest a jit do lazni. Me se treba osvedcil eger (jsou tam i druhy turecky lazne v madarsku, hned po budapesti), nebo bogacz. Nebo uplne jet az do debrecenu, kde jsou imho nejlepsi lazne v kterych jsem byl
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    COLOMAN: doplneni:
    1) rekl bych, ze Rudas o chlup zdrazili, myslim ze to ted bylo spis nejak 3000 nebo 3300
    2) Kyrali ma taky repay, kdyz se stihne odejit pred 12h, je to za polovic. Navic mam pocit, ze ted psali "Every day is mixed day".
    3) Szechenyi jsou venku spis takovy koupaliste s chlorovanou vodou, ve ktery mi nebylo uplne prijemny se machat dlouho. Vnitrni bazeny by mely byt termalni, ale jednak mi nebyla prijemna voda a taky je v Szechenyi nejvic lidi a turistu. Na zazitek z termalnich lazni to uplne neni.
    4) Kyrali se mi libily asi nejvic - na mnoho lidi muzou pusobit zchatrale, vypada to jak prvorepublikovy sanatorium ve filmu z 60. let :) Minimum lidi, vetsina mistnich, zadny atrakce a skvela prazdna odpocivaci zahrada uprostred.
    5) Rudas jsou zrekonstruovany, spousta atrakci, vic teplot bazenu, vic lidi, ale voda a lazne porad krasny.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    COLOMAN: vďaka! :)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    KRTINKA: píšu to tam čo som poslal ten link v angličtine:D

Rudas spa address: 1. district Budapest, Döbrentei tér 9. tel.: +36 1 356 1010. Open: Mon-Fri 6:00-20:00, night bathing only at Fri, Sat 22:00-04:00. Entrance: 2520 HUF ~ 9 EUR (weekdays) and 2900 HUF ~ 11 EUR (weekends), there is a repay system: if you finish within 3 hours, as it is calculated by the entrance card, repay 400 HUF at the entrance. Entrance for night bath is 3300 HUF ~ 13 EUR, there is no repay system at night bath. Massage from 2900 HUF.
    Men days: Monday, Wednesday, Thursday, Friday
    Women days: Tuesday
    Family days: Saturday, Sunday

Kiraly spa address: 2. district Budapest, Fő u. 84. tel.: +36 1 202 3680. Open: 8:00-20:00. Monday, Wednesday only for women. Tuesday, Thursday, Friday, Saturday only for men. Entrance: 2200 HUF ~ 8 EUR. Massage from 2800 HUF.

Racz spa address: 1. district Budapest, Hadnagy út 10.
    It is still closed, it may be reopened at the end of 2010.

..takže Rudas alebo Király turkiš... Rácz je zatim pod rekonštrukcii..
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    COLOMAN: super, díky za tipy, a cena aspon orientacne?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    WILDENBURY_SQ: kde je možne tak z bankokarty platim a stejne z karty hotovosti na utracanie drobnosti...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    KRTINKA:
    Király fürdő -kúpele, BP
    Rudas fürdő - kúpele, BP
    sú to turecké kúpele, treba si davat bacha nato, kedy je to otvorené pre ženy a kedy smíchane a tak vubec...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    SITH: Ď.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam