• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    WWERA
    WWERA --- ---
    ty pak nevidí někde v systemu ze nemas zaplacenou pokutu??
    WWERA
    WWERA --- ---
    COLOMAN: to je dobrý vedět! :) a co když tě zastaví policajti?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    spousta madaru co znám má schválne ceske špz, práve kvoli parkovaniu.. proste na cechy maju kratke prsty..
    WWERA
    WWERA --- ---
    JAKUZE: ja jsem dostala za parkování v budapesti skoro pokazdé nekdy i dvakrát za pobyt a nikdy jsem neriskovala to neplatit ..
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    jj, s pujceným autem CZK sme sa na cervené baliky fpoho vykašlat...
    SITH
    SITH --- ---
    pokud mas ceskou SPZ, tak na to kasli
    JAKUZE
    JAKUZE --- ---
    Dostal jsem pokutu za parkování v Budapešti,neví někdo jestli se na to dá vykašlat? Nebo lépe zaplatit..
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    WWERA: na expats tusim maji i pozice v Madarsku
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WWERA: I kdyz se mi Madarsko strasne moc libi, ekonomicky je na tom o neco hur, s tim souvisi i vse kolem. Deal with it.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Besh o droM - Gyere Ki Te Gyöngyvirág - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dmsUKKvD4CU
    WWERA
    WWERA --- ---
    BLANCHE1: proč si tam jela když ti nabídli mín penez než jsi měla v čechách? já chci někam jet, ale určitě i kvůli lepším prachům. kámoška madarka mi práve říkala, že si vydělá hrozně málo, ale nedělá žádnou super práci. nevim jeslti když umím maďarsky tak jeslti bych měla lepší uplatnění, jde mi hlavně o to, aby mě ta práce i bavila..
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    WWERA: Zacinala jsem v ceskym call centru, pak nasla nabidku na pozici s anglictinou a cestinou ve firme, kde krome jednoho kluka vsichni mluvi anglicky. K tomu prace mezi Madary tu (ne)znalost jazyka docela rychle zveda.
    Jinak jsem zkousela oslovovat cestovky, nabizet uceni jazyku, hlidani ceskych ci jinych deti, kde to bez madarstiny jde atd. Nebylo to uplne snadny, ale najit se dalo.
    Platove o dost niz, nez na co jsem byla zvykla z CR.
    Manze pracuje v mezinarodni spolecnosti a perfektne si vystaci s pozdravy, podekovanim a znalosti jak obejdnat 3 piva :-).
    WWERA
    WWERA --- ---
    COLOMAN: já jsem tam byla na pohovoru a nabídka byla vyšší než v praze a o hodně :) ale to samo záleží obor od oboru
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    z vejpatama je to u madaru biedne teraz....
    SITH
    SITH --- ---
    WWERA: ano. Tam, kde jsem pracoval ja, meli o 1/3 mensi platy, pritom ceny vsecho tam byly na urovni CR.
    WWERA
    WWERA --- ---
    SITH: horší?
    SITH
    SITH --- ---
    WWERA: of course not
    WWERA
    WWERA --- ---
    SITH: a jaký tam jsou platový podmínky? stejný jako v čr?
    SITH
    SITH --- ---
    WWERA: je tam dost ceskych firem, zahranicnich firem kde madarsky ani umet nepotrebujes, a ruzna call centra se specializaci na CR atd. Kamarad tam zije, umi jenom pešek, kasi a nemtudom, ale pracuje v callcentru pro CR. Mluvi vic anglicky a cesky nez madarsky :)
    WWERA
    WWERA --- ---
    BLANCHE1: jde mi o to že kdybych se tam chtěla odstehovat jakou praci bych nasla pritelovi kterej neumi madarsky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam