• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    rozbalit záhlaví
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: pokud chceš lázně/wellnes, tak nejezděte k balatonu. Balaton je mělká louže plná ožralých rakušanů/němců, ani koupat se tam pořádně nedá, protože 90% pláží je zpoplatněných. Je to tam taková party, taková Ibiza pro chudé. Takže pro oddych spíše NE
    SESTRENICE_HADA
    SESTRENICE_HADA --- ---
    TRISSIE: Moje ségra jela s rodinkou do HU o Vánocích a byli z toho zklamaní, jídlem, obsluhou, neznalostí angličtiny (Maďaři jedou spíš na němčině), taky byli někde v lázních, nesvěřila se ale ve kterých. U Balatonu se jim naopak líbilo. Musíš prostě jíst ráda spoustu masa a k tomu bílej chleba (bezlepkáčům zbyde jenom masíčko a nemusej se k tomu zalepovat tím pečeným knedlíkem) a netrvat na zelenině (ta je už obsažena v mase zvířat). Ještě líp, když máš ráda vnitřnosti, protože těma se tam můžeš kdekoli nadlábnout (nejsou tam okrajové jako u nás). Místa tam jsou podle mých pozorování a zkušeností hodně podobný Čechám, takže kočár dotáhneš kamkoli bez problémů, zvlášť když tam jedeš vybavená manželem. Tolik tipy, konkrétní místo mě nenapadá, jsem spíš taky divočák.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    TRISSIE:
    hm, ja zatim skusenosti v kempingu a spanim na divoko a v aute, ale skusim daco pohladat.. ja zatim troska obehal severní breh, ale udajne vic welnessový je práve jižní breh,,, uvidime,,,
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ahoj, uvažujeme o letní dovolené na Balatonu - červen, vlastní doprava a určitě nějaký lepší hotel, protože pojedeme s desetiměsíčním dítětem.
    Ideálně by tam mělo příjemně na procházky s kočárem (manželova podmínka) a wellness/lázně (pro mě).
    Nějaké doporučení na lokalitu nebo přímo konkrétní hotel, případně čemu se vyhnout?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Hodobný film o hun undergrundu (konkrétne o jednom spevakovy Hobo a dalších)
    Kopaszkutya (A teljes film) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=CULdWGQB59c&feature=related
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Ode dneska na uzemi Madarskej republiky naprostý zakaz fajčenia na verejných priestranstvách, stejne ako v Irsku atd... tak bacha, odedneska madarsky kafickary v hospodách bez tabaku...
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    nakonec jsme ozkouseli Kiraly a mazec! Pominu-li tedy fakt, ze doplnkove sluzby zalostne, organizace disharmonizovana a anlicky hovoriciho jedince, aby jeden pohledal, velmi prijemny zazitek ;]
    SITH
    SITH --- ---
    NAGASAWA: ja v Rudas nebyl, tak nemohu posoudit, ale tyhle mi prisli takovy vic pro madary nez pro turisty
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: To jsou ony? Ty uz pusobi moc hogo fogo. Rudas maji rekl bych autentictejsi historickej punc..

KARADUM
    KARADUM --- ---
    MYSHA: Imho maji tam i lazne, ale ty jsou v tom hotelu, tedy mozna verejnosti nepristupne.
    SITH
    SITH --- ---
    jinak pokud máte rádi lázně a Buda vám přijde moc pro cizince/moc plná, tak si zajeďte do Egeru. Jsou tam vedle Buda jediný pravý turecký lázně, pak klasický lázně a ještě si k tomu můžete vyfotit minaret :)
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    dotaz na kohokoliv kdo je zrovna v Budapesti: mate nekdo fotak, resp. nabijecku na Canon 40D? :) Ta baterka je asi u vice typu fotaku, takze se ptam na tuto http://foto-video-nabijecky-a-zdroje.heureka.cz/nabijecka-canon-eos-40d/

kdyby byl nekdo ochoten zitra na hodinu zapujcit, budu vdecna ;]
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    jeste dodam, ze je fajn zajit tam ve dne, kdy svetlo prosvita skrze kopuli - dodava to na atmosfere. Behem vecera je tam uz celkem sero.

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    V Rudas jsou dve sekce

Turecka lazen o peti malych bazenech pro relax

a plavebni cast, kde jsou i party.

Takhle tam vypadaji nocni dance party

Through 28 hours in the bath. Cinetrip Sparty Budapest - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=P_GlxFueS_w

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MYSHA: ano, o weekendu jsou smiseny viz posta. Omlouvam se, ze jsem neodpovidal, ale mel jsem tu par neprectenych.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    MYSHA: ja tam byl naposled pred 100lety,, skus se zeptat Nagasawa, on tam bol pred par tejdny... ale vem že je tom celkom türkiše ortodox,,:)
    ...na M.ostrove v kupeloch tusim som nikdy nebol...
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    ted koukam, ze je to mozna proto, ze to je jen bazen a ne lazne .]
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    COLOMAN: takze je pro chlapy pet ze sesti bazenu :))

A byls v laznich na Margaretine ostrove? Je zajimave, ze je v ruznych prehledech moc nezminujou
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    MYSHA: tusim se to tyka jenom parných kupeli.
    jenom pre ženy su to uterky, ale smychane sa muze soboty a nedele. Ostatne dni su jenom pre chlapy.
    A Rudas gyógyfürdő szolgáltatásai | BGYH
    http://www.budapestgyogyfurdoi.hu/hu/rudas/szolgaltatasok
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    chapu spravne, ze Rudas Baths jsou pondeli, streda, ctvrtek, patek jenom pro chlapy? Vsechny bazeny, co tam jsou?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: samozrejme - vsak me taky zajimala ciste jen metropole.
    SITH
    SITH --- ---
    NAGASAWA: jop, buda je pekna, jen skoda ze zbytek madarska uz tak super neni
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Tak po peti dnech v Budapesti muzu s klidem prohlasit, ze jsem si mesto zamiloval. Ubytovani jsem mel u kamaradky primo pod hradem celem k parlamentu tri minuty od metra, takze fantazie. Popravde jsem tam jel s urcitou skepsi, ocekaval jsem opryskany fasady, neochotny lidi ignorujici anglictinu a o to vetsi bylo moje prekvapeni, jak daleko jsem byl od pravdy. Za tech par dnu jsem se nepotkal s jedinym negativnim zazitkem, anebo problemem. O to vic nasraneji jsem se vracel zpatky do cech, kor kdyz jsem si uvedomil, jaka me zase ceka mizerie ohledne kvality sluzeb a surovin v restauracich, kterou tu mame. Jinak jsem stihl videt zasadnejsi turisticky mista a to hlavne diky tomu, ze jsem mel madarku coby pruvodkyni, takze jsme prosli i vyborny restaurace. Z lazni to vyhral jednoznacne Rudas a co se tyce vanocnich trhu, ktery ve vsech podobach nenavidim, ty budapestsky se mi vazne moc libily. Taaaaakze na zaver - tesim se az se do Budapesti vratim rad v lete.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam