• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BIRK
    BIRK --- ---
    jakej ma nazor mistni osazenstvo k porizeni uplnejch novinek od Nikonu...a to konkretne D600
    -resp otazka zni...jestli neni lepsi si pockat...rekneme na nejakou dalsi serii nez tu uplne prvni...
    GAGMAN
    GAGMAN --- ---
    a kdyz to neotocim, tak je mam taky furt shodne smerovany. jen obracene :o)
    GAGMAN
    GAGMAN --- ---
    REPLIKANT: jo, na D700 s meike MBD-10 funguje vsechno tak jak ma. kdyz to otocim, tak mam na tele i gripu stejny smery (narustu, nebo poklesu clony, nebo casu)
    GAGMAN
    GAGMAN --- ---
    REPLIKANT: nevim, problem je v tom, ze neumim cist... mam d700 a cela debata je o d7000... na d700, tedy grip meike MBD-10, je vse v poradku. (aspon u me) Jak se chova grip meike MBD-11 na d7000 vim hovno. prehlid jsem tu jednu nulu v tom o cem se to tu debatovalo...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Kamoš prodává SB-800 víc informací v poště.
    YNZA
    YNZA --- ---
    No a je to tady z prvni ruky! Proste dam o litr vic a udelam kseft Skodovi .)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    Tak jsem si dal tu praci a vyzkousel to na svem ne-origo ne-Meike gripu na D7K. Smer volicu na gripu je standardne opacne nez na tele. Kdyz prepnu jejich smer v menu, otoci se i na gripu i na tele, tedy stale je opacne nez na tele. Uplne noname grip z Ciny. u ostatnich gripu samozrejme nevim.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: ja si nic nepotrebuju nechavat vysvetlovat, ne co se tyce neorigo gripu k D7K. Pokud to ma Apeture normalne, dobre pro nej, ale soude dle diskusi na netu ohledne neorigo gripu je to vyjimka.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Jelikož si to nenecháš vysvětlil Ty, tak ží s faktem, že neoriginál grip od Apeture, se chová stejně jako originál. Což není případ Mieke, evidentně... A zadruhé se tu bavíme o gripu na D7000 (D7k).

GAGMAN: I když otočíš směry voličů (v CUSTOM MENY, f9 - reverse rotation - ON)?
    GAGMAN
    GAGMAN --- ---
    jo. v tom by problem mohl byt :o) sorry
    YNZA
    YNZA --- ---
    je problem v tom, ze neumite cist? D7000
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Hele, já se snažil pochopit to gripový vlákno, zatim mi to nikdo nevysvětlil, resp. nevim kde je problém...
    GAGMAN
    GAGMAN --- ---
    PLAYER: tak znovu. mam grip Meike (ne, neni to original od Nikonu) a D700. a vsechno tam funguje jak ma . (tedy tocim-li na fotaku doprava prednim volicem, hodnoty delaj to samy co kdyz tim volicem tocim na gripu a analogicky vsechno ostatni.) nevim, asi mam stesti na "spatnej" kus.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: jo, klidně do pošty, dík
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Vysvetlete mu to prosim nekdo :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Ad neogrip... nevim o co jde, ale když jsem zkoušel APERTURE tak bylo všechno správně, tak sem asi měl "vadnej" kus nebo co?
    YNZA
    YNZA --- ---
    me se vazne nehce kuchat grip a prehazovat draty od volicu, copa to u skody nemuzou overit? jaky jiny kamenny shop teda clovek ma pouzit tady v tom bananistanu :/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: me to onehda, asi dva-tri roky dozadu, udelali na D90 nejak do tri dnu, pokud se dobre pamatuju. A to jen proto, ze se mi u D90 ztratila krytka diody, jinak by mi to pry udelali i na pockani. Pravdou ale je, ze mi slo jen o tu gumu pod palec. U pul roku stare D700 se mi zacla ve spodni casti odlepovat ta guma s FX logem a take ta guma pod palcem zacla vylejzat ze sveho mista. Vterinove lepidlo to behem par vterin opravilo. Dokavad tu gumu vylozene nevosoupu, tak ta vymena moc smysl nema, protoze na novem pogumovani je opet to nekvalitni "samolepkove" lepidlo, ktere proste neumi odolat vlhu a teplu, takze vim, ze to je po pul rcoe opet na vymenu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: no tak nejak sem tusil, ze se nekdo ozve, takze tedy polopate jeste jednou ;)

"to mu ale nijak nepomuze, protoze u neorigo gipu, pokud je to u nej z vyroby jiz obracene, to proste bude vzdy opacne, nez na tele, at to mas nastavene tak nebo tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam