• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    CROSS
    CROSS --- ---
    Ještě si odpovím sám: teď koukám, že stejný sklo dělá Canon. Tak tím je to asi daný.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PEJR: jj teď na to koukám. Njn, u nás je ta cena teda výrazně níž, tam už ten rozdíl neni takovej, proto mě to zarazilo.
    PEJR
    PEJR --- ---
    Ta cena za 24-120 je taky uz po sleve, bejval za 33k
    PEJR
    PEJR --- ---
    PEJR: Na megapixrlu je za 15k, 24-120 je za 26,5k. To je rozdil..
    CROSS
    CROSS --- ---
    PEJR: vidim jenom ceny v CHF, a to 24-105 za 599, 24-200 za 649, 24-120 za 849. 15k vs 16,5k vs 21k mi teda jako propastnej rozdíl nepřijde, i proto se mi zdá, že hrajou ve stejný cenový kategorii. Ale je možný, že těch 599 / 15 v českejch je jenom nějakej nástřel Nikonu, kolik by za to rádi viděli.
    PEJR
    PEJR --- ---
    CROSS: Tak, jestli je to objektiv za 7-10k, tak je to oproti 26-30k za 24-120 propastnej rozdil..
    MAJA
    MAJA --- ---
    Taky bych ocenil ekvivalent 24-120/200 na APS-C pro Z30/Z50 ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Přišel mi newsletter Nikonu s ohlášením Z 24-105mm f/4-7.1. Píšou, že jako na cestování, protože má jen 350g, což je skoro půlka oproti 24-120 f/4 (kterej by mi jinak přišel v tomhle rozsahu jako přirozená volba, v podobný cenový relaci); pak je tu ještě 24-200 f/4-6.3, váhově i cenově mezi těmi dvěma.

Moje otázka je, fakt je „relativně lehkej setovej zoom“ taková díra na trhu a v lineupu Nikonu, aby kvůli tomu vydali tohle, což nevypadá zrovna přesvědčivě? Nebo mi něco uniká?

(Jo a z fotek to neni poznat, ale předpokládám, že se při změně ohniska vysouvá ta přední část? Pokud někdo ví.)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Ahoj nemáte někdo FTZ a nechcete se ho zbavit?
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    PLAYER: Díky za tip (neznal jsem), objednáno.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    FLAD: Mno, tak D80 microUSB nemá :(
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    FLAD: dík, mám stařičký d80.
    FLAD
    FLAD --- ---
    FLAD: Jo, ake záleží to na foťáku, co si pamatuji, ne všechny to podporovaly. Vyzkoušej, uvidíš.
    FLAD
    FLAD --- ---
    MIKEFINDER: Originální EN-EL3e se daj nabíjet přes USB port foťáku (vyzkoušeno po nahlédnutí do návodu k použití od výrobce, když jsem si zapomněl nabíječku na dovolený). Jestli máš nabíječku na mobil a kompatibilní díru, tak to zkus.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Nemáte někdo na pár dní na zapůjčení/nebo máte nevyužitou nabíječku na baterky EN-EL3e? Včera jsem zjistil, že mi nabíječka nefunguje a než objednám novou, tak potřebuji nabít na víkend. Praha, dojedu si. Díky.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Z6 II s 3600 expozicemi jde zpět původnímu majiteli. Má 6 shluků vadných pixelů v hledáčku. Nikon nerekne co stojí díl a cenu za servis neví. Ale opravit to umí.

Takže nakonec jsem vzal jejich nabídku na 20 % slevu za mou Df a budu mít novou Z6 II se zárukou za 31k

Sleva platí na celý košík na nové i zlevněné produkty. Repasována technika se do toho nepočítá. . Jen nikdo ze znamejch zrovna nic kupovat neplánuje.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SANTUS: Hele, náhodou ta nefunkční 20mm se prodala!
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Z6 II je doma. Je to celkem hezky ale ten hledáček je hroznej. Je to pomalé a jakékoliv pohyb je rozmazanej. Jsem zvědav zda si na to zvyknu. Alespoň že to rozlišení je celkem slušně. Být to trošku min tak je to pixel art.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Pokud by mel nekdo zajem o Micro 105mm f/2,8 G IF ED VR, po prechodu na Z system uz nemam pro F vyuziti.
    Na cene se muzem domluvit at se potkame nekde urpsotred [na bazosich za 8-10k, pro mistni komunitu za +-7k].
    Je to v krabici a samozrejme funguje, nefunkcni zgarb bych nenabizel...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam