• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MA747: A porovnani obrazu kde? Taky mam levny 50mm F1.4, ale pod F2 stoji obraz za ho.. :)
    MA747
    MA747 --- ---
    Nikon mate lidi. Nový objektiv Z 50 mm F1,4 má lepší světelnost a nižší cenu než stájová konkurence – DIGIarena.cz
    https://digiarena.zive.cz/hlavni-rubriky/nikon-mate-lidi-novy-objektiv-z-50-mm-f14-ma-lepsi-svetelnost-a-nizsi-cenu-nez-stajova-konkurence
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    REPLIKANT: Nojo. Jakmile to bude možné, provedu!
    FLAIRE: Ale název tvého ID se k tomu hodí velice :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    IOT_JH: Ahoj, okamzite reklamuj! Tohle je ukazkovej vednej kus, takovych se moc nevidi. Ten objektiv patri k nejvyssi tride a k nejlepsim v konkurenci. Priloz k tomu vytiskle fotky s exifem (seriove cislo objektivu) aby to bylo vice duveryhodny.
    FLAIRE
    FLAIRE --- ---
    IOT_JH: Mam, nesetkala :/
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    IOT_JH: Jako ze by zapomneli multicoating? To neni realisticky. Pokud je ten obraz jinak ostry, tak i opticka sestava je v poradku. Tuhle barvu flery maji Olympusy. Jen teda to chce fakt blbe trefeny slunko a je podstatne min videt :)

Spis to vypada jak darek od uv filtru.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    PEJR: Proto jsem se prve ptal, jestli ho nekdo nemate :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    IOT_JH: Zjisti jak se to da spolehlive replikovat a pak to muzes zkusit s jinym kusem, a budes vedet..
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ISTEVE: Nějaký neviditelný škrábanec..
    No nic. Zkusim to reklamovat.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Skoro se mi chce rict skrabanec na nejakym coatingu?
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    IOT_JH: nestalkuje tě nejakej frajer s light sabrem?
    OT_
    OT_ --- ---
    A ani to nikdo v recenzích nezmiňuje.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    IOT_JH: To musí být vada, je to moc drahý objektiv na to, aby dělal takovýhle flare...
    OT_
    OT_ --- ---
    IOT_JH: Pokud to není čínské no name sklo za pět tisíc (není) tak bych to rozhodně reklamovali.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Jeste jeden priklad.

IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ALKALOID: Ano. Nasazena clona na to nema vliv a i kdyby… Premiovej lens flare si predstavuju jinak :)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    IOT_JH: slunecni clonu pouzivas?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Máte někdo Z 24-70 2.8 S?
    Nepříjemně často se setkávám se škaredym fialovym flarem od slunce. A říkám si, jestli to neni chyba kusu.

PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DIF_DER: Našel jsem na paladixu za 14K sice je stříbrnej, ale s takovou cenou to asi přežiju. :)
    DIF_DER
    DIF_DER --- ---
    PETRPEDROS: Ne, pořídil jsem si ji jako malý stroj na každodenní nošení v batohu. Ale musím uznat, že na ten fullframe to nemá. Zvlášť, když ty Z fullframy mají stabilizaci. S tím se mi podařilo máčknout i vteřinu z ruky s ostrým obrazem. A navíc by se tomu Zfc hodilo zamykání korekce expozice. Často se mi v batohu přetočí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam