• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Stačí když porovnáš všechny cedulky - ostrost do krajů, absence chromatický vady, a to je ta 4/70-200 o clonu otevřenější (dobrá, 70-300 zase delší), a upřímně řečeno ta rychlost ostření (a přesnost!) a stabilizace je o třídu výš.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: uprimne receno, ja tam zasadni rozdil krome DOF nevidim, kdyz tak me nasmeruj, na co se mam zamerit, abych rozdil, co stoji za rec, zaznamenal. To jedine, co je podstatne, na obrazku bohuzel neni videt a sice rychlost ostreni. 70-200 preostruje celou ostrici vzdalenost citelne rychleji, nez delsi zoom. Stabilizace funguje obstojne, na tech 200mm jsem pokazde udrzel 1/10s, 1/5s ani jednou. Objektiv je prekvapive velmi lehky, coz se bude zajiste zamlouvat nejednomu seniorovi :)

ULTRAMARINE: ode mne ne, ta je preci jen cenove nekde uplne mimo, takze me nova "nezajima". Pokud bych si mel vybrat mezi novym f4 a bazarovym f2.8, jelikoz se cenove pohybuji zhruba nastejno, tak bez vahani beru f2.8.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: nahodou srovnani se 70-200/2,8 (s VR nebo bez) by nebylo?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: tak je vidět proč je 4/70-200mm dvakrát dražší, poprávem (i když by to nemuselo bejt 2x15tis, ale třeba 2x 10tis že jo :))
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Novej Nikkor 70-200/4 na 200mm, plna dira:
    http://img690.imageshack.us/img690/8422/200mmf4.jpg
    A starej Nikkor 70-300/4.5-5.6 na 200mm, plna dira:
    http://img823.imageshack.us/img823/2765/200mmf53.jpg
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOlega jeste prodava novou 24-85...za 7000 asi kdyby nekdo chtel..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Pokud nekdo pouzivate Lightroom a chteli by jste otestovat vykon PC / a doufejme podle vysledku zjistit co ho pomuze zlepsit..
    [ HUGGI @ Adobe LIGHTROOM ]
    EFA
    EFA --- ---
    Borci. Prodávám batterygrip na Nikon D700/ D300/D300s. Více tady: [ OFFERINGNABÍZÍM: Phottix Battery Grip BG-D700 + baterka EN-EL3e / Brno / 1200 CZK ]
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    LUKAS87: S tim ofiko servisem to jom ale pochybuju ze by to Pazdera posilal do ofiko servisu, má ty svý kutily. Doufám že sem to nezakřik a něco se nevysype .)
    PEJR
    PEJR --- ---
    Já měl kdysi kontakt na pána co servisoval nikony, dokonce jsem ho sem i psal, ale už je ten příspěvek asi v propadlišti dějin.. neni někde nějakej archiv tohodle klubu? Dali mi na něj kontakt ještě někdy v roce 2004 přímo na kodaňský..
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: první pozitivní reference, kterou na Pazderu slyším.
    FM3a je trochu výjimka, ta se stále ještě oficiálně servisuje. na rozdíl od FE/FE2/FM/FM2.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    The Lens Holster for Nikon! by Preston Turk — Kickstarter
    http://www.kickstarter.com/projects/244919099/the-lens-holster-for-nikon?ref=card
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    LUKAS87: Sem si nechával ted od Pazdery opravit FM3Ačko po tom co bylo spadnutý na zem na hranol, byl promáčklej plech u hranolu + posunutej hranol a tim pádem zaseklý přenašeč clony. Závěrka byla rozhozená a Bčko vubec nedrželo...u škody mi Maštalíř řek že to pošlou do Nikonu a jen ten vrchní plech že vyměněj celej = 3500,- ale celkově že se to muže i navýšit, minimálně že 300,- za poslání a prohlídku foťáku. jinej pán z Bazaru, co sdílej tu kukaň řek že se prej vyplatí koupit jinej, že prej se dá sehnat za 5000,- = toby mě fakt zajmalo kde viděl FM3A za 5000,- ???
    Já, nemaje peněz šel sem za Pazderou, ten si řek 1500,- ... důlek v plechu vyklepanej, přenos clony chodí, foťák maká a ještě je vyčištěnej a seřízenej (ne jako ale oprvadu je ). Takže za mě Pazdera v pohodě.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Kde nechat prosim vycistit/seridit Sigmu (24-70/2,8)?
    SYKES
    SYKES --- ---
    HABRENKA: bože taková prčice světa :)))
    LUKAS87: OK, dík
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    QUICK: tomu bych nesvěřil ani funkční foťák.
    QUICK
    QUICK --- ---
    SYKES: LUKAS87: A co Pazdera na Vodickove? Ten neopravuje?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    jinak Nikony myslím servisuje ještě 3K foto, ale zkušenost nemám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam